
Opskrift: Mandelsmør
Mandelsmør er din nye hemmelige ingrediens
DET SKAL DU BRUGE500 g friske mandler
1⁄2 tsk. salt
Nogen gange er de mest simple ting også de lækreste. Mandelsmør er sundt, fyldt med gode fedtstoffer, ekstremt let at lave – og så kan det bruges som smovset tilbehør til et utal af søde og salte retter.
Prøv det for eksempel mellem lagene i en lagkage, som spread i din sandwich eller som topping på pandekager eller din morgengrød. Du kan også bruge nøddesmør i hjemmelavet is. Er du mere til hasselnødder, valnødder eller cashewnødder, kan du blot erstatte mandlerne med dine foretrukne nødder.
DET SKAL DU GØRE
Blend mandler og salt i 7-8 minutter, til det har smørkonsistens. Kom det derefter på syltetøjsglas.
Opskriften på mandelsmør er fra Caroline Flemmings nye kogebog, Det bedste fra mit eget køkken.
