Læs også:

Close
pavlova

Opskrift: Chokoladepavlova

Mad  | 

Denne chokoladepavlova er dit nye hemmelige våben i dessertkøkkenet

DET SKAL DU BRUGE

6 æggehvider

300 g sukker

3 spiseskefulde mørkt kakaopulver

1 teskefuld balsamico

50-70 g finthakket mørk chokolade

1/2 ltr piskefløde

Hindbær

Revet chokolade (resten af det, du har tilbage, hvis du køber en plade på 100 g)

Imponer familie og venner med denne syndige chokoladekage, som er lige dele sprød chokoladesky og klæg chokoladebombe. Balancen mellem den fyldige chokoladebund, luftige flødeskum og syrlige bær, gør denne chokoladepavlova til den perfekte prik over i’et til foråret og sommerens fester. Måske endda akkompagneret af et lille glas bobler. Eller to.

DET SKAL DU GØRE

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Pisk æggehviderne, til de bliver satinagtige og får små toppe.
  • Hæld sukkeret i æggemassen én skefuld ad gangen, mens du stadig pisker, indtil massen er fast og skinnende.
  • Vend forsigtigt kakaopulver, chokolade og balsamico i massen, til alt er helt jævnt blandet sammen. Det er vigtigt, at du vender dejen sammen i stedet for at røre den hårdt – ellers kan den blive tynd.
  • Beklæd en rund kageform med bagepapir, og hæld marengsmassen i.
  • Sæt kagen i ovnen, og skru med det samme ned på 150 grader.
  • Lad den bage i en times tid – måske en anelse længere, hvis den ikke er blevet sprød i “kanterne”.
  • Løft bagepapiret ud af formen, og lad kagen køle helt af. Den vil nok synke lidt sammen på midten, men så er der jo bare mere plads til flødeskum!
  • Anret kagen på et kagefad eller et smukt træbræt.
  • Lige før servering pisker du fløden til flødeskum og smører den på kagen.
  • Pynt med bær og chokolade. Forsøg at rive chokoladen i pæne krøller i stedet for grove stykker eller pulveragtige flager.

Brug din fantasi

Det geniale ved denne dessert er, at den kan fornyes i det uendelige. Brug for eksempel lakridspulver i stedet for chokolade i marengsmassen og pynt med revet citronskal og brombær. Eller del massen op, så hver gæst får sin helt egen lille pavlova. Du kan også bage flere bunde og lave en pavlovalagkage.

Chokoladepavlova
(Foto: Petrina Tinslay, nigella.com)

· Mere fra samme kategori ·