Læs også:

Close
østrig salzburgerland

Rejsedrømme: Sommer, sol og frisk luft i de østrigske alper

Rejser  | 

Der er dømt sommer, sol og frisk luft i de østrigske alper, hvis du tager dertil i sommerhalvåret. Og nu er der også direkte fly dertil

Vil du sydpå uden at smelte til sommer? Så kan det være, at du skal tage til Østrig, nærmere bestemt Salzburg og omegn. SAS har også åbnet en sommerrute med afgang hver lørdag morgen til Salzburg direkte fra København. Nedenfor fortæller gæsteskribent Torben Kitaj om de østrigske alper …

– Vi oplever, at der er flere, som vil ud at rejse i ferien og Salzburg har rigtig meget at byde på også om sommeren. Så vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder at flyve derned. Vi begynder lørdag den 25. maj og flyver hver lørdag morgen hele sommeren, fortæller kommunikationschef Alexandra Kaoukji fra SAS.

østrig salzburgerland
Salzburgerland er et besøg værd – også om sommeren … (Foto: Unsplash)

Østrig er også seværdig uden sne

I takt med at de kendte skisportssteder i Østrig oplever, at sneen gradvist forsvinder fra skiløjperne, er det blevet et godt alternativ at slå sig op som et sommerferierejsemål. Og der er virkelig meget at tage sig til i Salzburgerland, som området rundt om Salzburg hedder. Er du til aktiv ferie er der et tag-selv-bord af sjove tilbud.

Det er langt det mest populære sted for danskere på ferie i Østrig om vinteren, og nu er der flere og flere, som har fundet ud af, at de kan holde en dejlig sommerferie i bjergene uden at gispe af varme.

– Jeg ser store muligheder for at holde sommerferie I Østrig og her i Salzburgerland har vi et godt alternativ til middelhavslandenes stegende varme. Det bliver måske ikke længere så attraktivt at tage derned og mere attraktivt at komme et sted hen, hvor det ikke er så varmt. Og vi kan også tilbyde en bæredygtig og miljøvenlig rejse hos os, fortalte Johanna Krainer fra Salzburgerlands Turistkontor under et besøg i København.

østrig
Der er også seværdige byer, hvis du bliver træt af al den smukke natur … (Foto: Unsplash)

Vandreture og smukke landskaber

Så hvis du har lyst til at komme sydpå og få frisk luft, så er det måske en ide at kigge op mod bjergene i stedet for nedad mod havet. Her er 180 aktiviteter at vælge imellem, så på med vandrestøvlerne og gå på en af de mange afmærkede stier! Eller hvis du ikke er til de lange gåture, så smid skoene og gå en tur i bække og på enge uden sko på.

Eller prøv stand-up paddle på en af de mange søer. Vandet er rent og forfriskende koldt. Eller rul måtten ud og rejs lidt ind i dig selv på et yoga hold.

rejse østrig torben kitaj
Østrig er fyldt med smukke bjerge – om sommeren med grønne tinder … (Foto: Torben Kitaj)

Og så smager et glas kølig og sprød østrigsk Grüner Veltliner hvidvin ekstra godt bagefter. Zell am See er for eksempel et kendt skisportssted, men om sommeren er der et utal af muligheder for aktiv ferie og sjov for alle aldre.

En svævebane fører direkte op til det lokale bjerg Schmittenhöhe, hvor der er en fin udsigt over Zell Søen omgivet af bjergtoppe. En let brise fører dufte af blomster og græs med sig og heroppe i næsten 2.000 meters højde ligger en
rigtig panorama restaurant, hvor man kan sidde og nyde udsigten og beundre, hvordan vovepelsene kommer susende i svævefly og med paraglidere langs bjergsiderne.

Fakta om søen
Zell-søen er en lille ferskvandssø i de østrigske alper. Den har fået sit navn fra byen Zell am See, som ligger på et lille delta, der rager ud i søen. Søen er 4 kilometer lang og 1,5 kilometer på tværs på det bredeste. Den er op til 73 meter dyb og i en højde på 750 meter over havets overflade.

Nede igen ved søen er der en lille badestrand nærmest midt i den hyggelige by Zell am See, og på selve søen kan man nemt både sejle på surfboard eller bare ro sig en tur. Eller spille golf på en af de to indbydende 18-hullers golfbaner lige i nærheden.

østrig
Østrig er fyldt med smuk natur og skønne oplevelser – også om sommeren … (Foto: Torben Kitaj)

Naturens skrøbelige tilstand

Især skiturismen kan være en særlig udfordring for naturen, men ellers er bæredygtighed et nøgleord for turismen i Zell am See-Kaprun. Den helt store attraktion er en tur op på bjerget Kitzsteinhorn, som tydeligt kan ses med sne på fra Zell am See.

Det er en tur med fire svævebaner, som langsomt men sikkert fører den nysgerrige turist op i de 3.000 meters højde. Turen afgår fra Kaprun og fører den svævende turist gennem fire klimazoner og alskens vejr i de mest moderne svævebaner i Europa. Det starter i strålende sol med grønne enge, men allerede i den anden svævebane er løvskoven erstattet af grantræer. Den lille osteklokke af en svævebane forsvinder ind i tykke skyer og al udsigt var væk.

På næste stop må handskerne og huen frem, og på det næstsidste skift ligger der sne i siderne i små bunker. Det sidste træk op ad en lille kabelbane foregår direkte op i en stor sky. Glade børn hviner, når de kælker på en gletsjer midt om sommeren.

I de 3.000 meters højde er der på en solskinsdag en eventyrlig udsigt over bjergtoppe og det storslåede landskab – og du kommer ikke til at at smelte af varme.

rejse østrig torben kitaj
Kom ud og oplev naturen i Østrig … (Foto: Torben Kitaj)

 

Læs også:

 

13 ting du ikke vidste om Tyskland og tyskerne

tyskland, flag (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·