Læs også:

Close
kähler keramik kimpop

Interview med KIMPOP om kærligheden til keramik og Kähler

Bolig  | 

Du kender dem – men måske bare ikke som KIMPOP – men det kommer du til. For Sofie Linde og Joakim Ingversen er gået keramikvejen og har lavet stort samarbejde med Kähler. Vi har snakket med dem om dette nye og unikke samarbejde og de ret lækre produkter

kähler keramik kimpop
Der er smæk på (farve)skillingen … Man kan næsten ikke andet end blive glad af at se på disse nye ting i serien Poppery … (Foto: PR)

Keramisk popkultur

Kähler trækker på en lang tradition for navnkundige designsamarbejder, der blander brandets kunstkeramiske arv med tidsånden. Forårets designsamarbejde byder på et kurateret og ekspressivt udtryk med Poppery: En ny serie skabt i kreativt samarbejde med de farverige personligheder Sofie Linde og Joakim Ingversen, som gennem tiden har opbygget deres personlige stil, og som en del af deres kreative åre har udforsket keramikkens verden under navnet KIMPOP.

Serien består af håndmalede vaser, en skulptur og kopper i eksperimenterende pastelfarver med løbsk glasur og humoristiske designdetaljer, der reintroducerer 80’ernes og 90’ernes popkultur med respektfulde rødder i Kählers arkiv.

kähler keramik kimpop sofie linde joakim ingversen
Et stærkt team – der nu også kan kalde sig keramikere … (Foto: PR)

Hvad er det keramik ‘gør for jer’ og den glæde det har tilføjet i jeres liv?

Det startede med en tanke om at gå til noget sammen og prioritere mere tid med hinanden. Som så mange andre småbørnsfamilier har lavpraktikken og det at få hverdagen til at gå op i en højere enhed fyldt meget hos os. Og da Joakim er god til stort set alt sport besluttede vi os for, at det skulle være noget kreativt, og det blev starten på vores keramikeventyr.

Keramikken kom hurtigt til at fylde mere og mere i vores hverdag, hvor vi fyldte alle tomme huller ud med det. Og det som startede som et kursus om mandagen er endt med, at vi også har etableret et værksted med ovn derhjemme.

Keramikken er endt med at blive et kæmpe frirum for os, hvor vi skaber, afprøver og eksperimenterer og det at være i værkstedet giver os glæde – og det giver os også gode refleksioner omkring, hvordan vi kan skabe en hverdag, hvor der er mere plads til os – og os som familie – og at gøre ting som giver os overskud og gør os glade.

Hvad er I mest glade for og stolte over i forbindelse med det nye Kähler-samarbejde?

Vi er fantastisk glade for resultatet på vores allerførste rigtige designkollektion i KIMPOPs navn. Og vi er så stolte af, at Poppery-kollektionen fra inderst til yderst afspejler en dyb respekt for Kählers navnkundige designkollektiv og de mange kunstnere, der gennem tiden har fortolket på Kählers arkiv og været med til at forny Kählers kunstkeramiske fortælling og den kultur, vi lever i.

At det nu her i 2024 så pludselig er vores tur. Ja, der er bare så meget sød popmusik i vores ører på den der alt for sindssygt gode måde …

kimpop kähler
Der arbejdes koncentreret med leret, men der hygges også, for keramikken er blevet en fælles passion for dem … (Foto: PR)

Hvorfor var det netop Kähler, I gik til og foreslog et samarbejde?

Vi blev mere og mere optagede af og passionerede for keramikken og havde lyst til at finde ud af, om det var noget vi kunne lave på et professionelt plan også. Så vi bankede pænt på døren hos Kähler for nogle år siden og startede en samtale.

Kähler har jo i den grad sat et fast og blivende aftryk i den danske keramikhistorie og står for os som ‘storebror’ i arbejdet med keramik. Og det er med stor ærefrygt og ydmyghed, at vi er gået ind i et tæt samarbejde med det dygtige designteam hos Kähler og har udviklet en kollektion, som forener vores DNA med Kählers i en farverig kollektion som både favner arkivformer, reaktive glasurer i et miks af pastelfarver og det figurative, som Kähler også er kendt for historisk set.

kimpop kähler
På Galleri Egelund i hjertet af København præsenterede Kimpop og Kähler den nye kollektion Poppery … (Foto: MY DAILY SPACE)

Kommer vi til at se meget mere keramik fra jer – både fra jeres eget KIMPOP og i samarbejde med Kähler?

Vores passion for keramikken er kommet for at blive, så vi producerer stadig herhjemme, og det kan være, vi får lidt mere selvtillid til måske at lukke op for noget af det med tiden. Med hensyn til Kähler samarbejde i fremtiden, må vi se hvad fremtiden bringer …

Dansk designtradtion i helt nye formater

Det multidisciplinære løber som en understrøm gennem dansk designtradition og finder stadig nye formater. Også på den keramiske arena, hvor leret med lige dele historicitet og legesyge åbner for den kreative åre. Designkollektivet har siden 1870erne været en stor del af Kählers DNA, hvor kunstnere, kreative og håndværkere på hver deres måde har sat et aftryk og fortolket på det keramiske udtryk.

Præcis dette er på spil i Poppery – en ny, autentisk Kählerkollektion skabt i tæt samarbejde mellem Kähler og KIMPOP som en naturlig forlængelse af Sofie Linde & Joakim Ingversens univers og fælles passion for farver, indretning og keramik. Som det ligger i navnet, er Poppery opstået i spændingsfeltet mellem klassisk keramik og KIMPOPs popkulturelle æstetik og designreferencer, der er rundet af de sene 80’ere og tidlige 90’ere – men kollektionen er mere end et farverigt generationsportræt.

For parret har det været afgørende at give Poppery sin egen identitet og et udtryk, som forbliver relevant i fremtiden og samtidig ydmygt ærer Kählers banebrydende æstetik, som siden 1870 har sat præg på moderne interiør.

kähler kimpop
Der er noget legende og finurligt over æblet med den nuttede orm – der både kan stå alene eller som ‘prop’ på vasen, når der ikke er blomster i … (Foto: PR)

Proppen over i’et

Poppery udspringer af Sofie Linde og Joakim Ingversens kærlighed til det keramiske håndværk og tager afsæt i dels Kählers keramiske arv og KIMPOPs egne erfaringer med glasurer, brænding samt kærlighed til farver. Bag kollektionens fabulerende former og skæve umiddelbarhed gemmer sig desuden et ønske om at bryde med traditionelle skandinaviske farvetraditioner og vanetænkning og i stedet erobre hjemmet med legede detaljer og reaktive pastelglasurer, som både reflekterer KIMPOP og Kählers DNA.

Poppery er derfor dedikeret til en palet af mint, gul og pink som udtrykker sig forskelligt på de enkelte dele, mens kollektionen er fælles om mødet mellem det figurative og abstrakte samt de sanselige glasurer, der næsten løber løbsk ned ad overfladen og forstærker keramikkens håndmalede og stærkt intuitive DNA. Det gælder ikke mindst seriens tre vaser, hvis former, inspireret af Kählers store ikoniske designarkiv, bliver til iøjefaldende statement pieces i mødet med KIMPOPs humoristiske og til tider rebelske designtilgang, der sætter proppen over i’et på den største vase med en finurlig æbleformet figur, når den ikke bruges til blomster.

Den æbleformede skulptur med den uimodståelige larve er KIMPOPs nyfortolkning af Kählers figurative univers gennem tiden. Skulpturen er et sødmefyldt og skævt nutidigt skulpturelt element, der fungerer både som en legende humoristisk afslutning på den store vase og som en unik keramisk skulptur i indretningen.

I serien findes også håndmalede Poppery kopper i to størrelser: Begge bygget over et originalt Kählerdesign fra 1960’erne med en funktionelt-fremtrædende kant omkring koppens midte, hvor hånden naturligt kan gribe, og hvor den reaktive glasur løber ned over, hvilket bevirker, at kopperne får hvert deres unikke udtryk.

Priser på tingene i kollektionen

Poppery Vase (H: 39, 20,5, 12 cm), Skulptur (H: 10cm) og Kop (27 cl & 36 cl) koster henholdsvis 1.299,95 kr., 499,95 kr., 349,95 kr., 299,95 kr., 199,95 kr. og 219,95 kr.  Den store vase kommer med den æbleformede skulptur, og derudover sælges skulpturen også alene. Du kan også købe det her.

kähler kimpop
De er dygtige – de er ihærdige og de giver glæde til andres hjem – også når der blot skal drikkes en kop kaffe af et af de skønne krus … (Foto: PR)

Læs også:

Inspiration til dit hjemmekontor

 

rosendahl hjemmekontor (Foto: Rosendahl PR)

· Mere fra samme kategori ·