Læs også:

Close
birk birketræer skov

De bedste steder i Danmark til weekendcamping

Mit liv  | 

Måske du overvejer at tage på camping rundt om i Danmark … Her får du de bedste steder i Danmark til hyggelig weekendcamping

Når solen skinner, og dagene bliver længere, lysner Danmark op og byder på utallige eventyr. Camping er en ideel måde at nyde landets smukke natur på, uanset om du foretrækker kysten eller skovene. Men hvor finder man de bedste steder for en weekend fyldt med natur og hygge?

birk birketræer skov
Birkepollen er en af de store pollen-‘syndere’ … (Foto: Unsplash9

Klargøring til forårscamping

Forårscamping er idyllisk, men det danske vejr kan være uforudsigeligt. En pakkeliste bør inkludere varmt tøj, en vandtæt sovepose og måske en ekstra presenning for ekstra beskyttelse under teltet. En god køletaske er desuden et must-have på campingturen, så du kan holde dine drikkevarerne og madvarerne kolde. Det er også vigtigt at tjekke bilen før afrejse. Kontroller dæk, lys og olie, så du får en problemfri tur.

bildeleshop camping
Det er vigtigt at have det rigtige udstyr med. Køletaske: billede bildeleshop.dk … (Foto: PR)

Husk også at pakke rigeligt med varme drikke og mad, der er let at tilberede på et lille campingblus eller over bål. Varm suppe, kaffe eller kakao kan gøre underværker på en kølig forårsaften. Og sidst men ikke mindst, så husk pandelampen og lommelygten, da det stadig kan blive mørkt relativt tidligt om foråret.

Skjulte naturperler

I Danmarks skove finder man en særlig campingmagi. Rold Skov i Nordjylland og de vidtstrakte skove nær Silkeborg i Midtjylland er perfekte for dem, der søger fred og ro. Her kan du falde i søvn og vågne til lyden af fuglesang og trække frisk luft ned i lungerne.

En anden skjult perle er Gribskov på Sjælland, Danmarks fjerdestørste skov. Her finder du flere primitive lejrpladser dybt inde i skoven og ud til Esrum sø, hvor du virkelig kan komme tæt på naturen. Om aftenen kan du tænde bål og tilberede din mad under stjernerne.

camping ferie rejse natur
Danmark er fyldt med skjulte naturperler … (Foto: Pexels)

Kystnære oplevelser

Foretrækker du at falde i søvn til lyden af bølger? Danmarks lange kyststrækning byder på utallige muligheder. Uanset om du søger Vesterhavets vilde bølger eller Østersøens blidere vande, findes der perfekte spots. Campingpladser nær Tisvildeleje på Sjælland eller de charmerende områder ved Løkken i Nordjylland er ideelle for strandelskere. Men husk at respektere naturen, så alle kan nyde disse skønne steder.

møns klint natur
Møns Klint og området dernede er utrolig smukt – også hvis du overvejer weekendcamping eller en vandretur … (Foto: Unsplash)

For en mere eksotisk kystnær campingoplevelse kan du tage til Møn og udforske Møns Klint. Her kan du slå teltet op med udsigt over Østersøen og de imponerende hvide klipper. Tag på vandreture langs klinten, og nyd den spektakulære udsigt. Om aftenen kan du se solen gå ned over havet og lytte til bølgernes beroligende skvulp.

En weekend væk fra byens travlhed og ind i naturens ro kan forny energien. Med lidt planlægning og respekt for de smukke naturområder, er det muligt at skabe uforglemmelige minder. Så pak bilen, saml dine nærmeste, og udforsk Danmarks fantastiske campingmuligheder.

 

Læs også:

 

At vandre ned ad Hærvejen

 

gitte holtze hærvejen

· Mere fra samme kategori ·