Læs også:

Close
kaffe espresso (Foto: Unsplash)

Fire fordele ved at drikke decaf kaffe

Mad  | 

Kaffe – vi elsker kaffe – danskerne er vilde med kaffe. Men har du tænkt over, at det måske kunne være smart at drikke decaf engang imellem. Her får du fire grunde dertil

Vi er glade for kaffe i Danmark – og vi drikker meget af den. I gennemsnit drikker vi tre-fire kopper kaffe om dagen, men flere ønsker af forskellige årsager at skære ned på sit kaffeindtag.

Det italienske kaffebrand illy er på markedet med en decaf-kaffe med kun 0,05 % koffein, som giver samme fyldige smag og aroma, som man forventer til klassisk italiensk kaffe. Bønnetypen er 100 % Arabica bønner og styrkemæssigt ligger den lige over midten af styrkeskalaen og egner sig perfekt i en klassisk lungo – med eller uden mælk.

international kaffedag, kaffe, kaffebønner, kop
Decaf kaffe vinder mere og mere ind – og det er smart at skifte mellem almindelig og decaf, som du nu har brug for det. (Foto: Unsplash)

4 fordele ved decaf kaffe

Danskerne elsker kaffe – masser af kaffe – så vi kan holde os i gang og forkæle gane og mave. Men decaf – eller koffeinfri kaffe vinder frem. Her får du fire fordele …

1. Som gravid anbefales det at drikke højest to kopper kaffe om dagen, ligesom det bliver anbefalet at være opmærksom på sit koffeinindtag, når man ammer. Dette da koffeinen bliver absorberet ind i blodbanen, hvorfra den fordeles ud i kroppen, herunder til mælken.

Indtil koffeinen er ude af moderens krop vil modermælken altså indeholde koffein. Her kan decaf enten være med til at erstatte eller supplere trangen til kaffe.

2. Med koffeinfri kaffe kan du drikke det på alle tider af døgnet uden at være nervøs for, at det måske påvirker din søvn, og du skal ligge spilvågen time efter time …

3. Hvis du drikker koffeinfri kaffe i løbet af dagen, kan du holde dit naturlige energiniveau, og du undgår de helt store udsvingninger hvad angår humør og energi.

4. Du undgår også bivirkningerne ved almindelig kaffe. Det kan være kvalme, søvnproblemer, hovedpine, rastløshed, hjertebanken og en uro i kroppen.

illy decaf kaffe
Sådan ser den nye decaf kaffe fra illy ud … (Foto: PR)

illy Blend Decaf, 250 gram. Vejledende udsalgspris 69,95 kroner fås i Bilka og Irma. 

 

Læs også:

En hyldest til den delikate drik kaffe

 

international kaffedag, kaffe, kaffebønner, kop

· Mere fra samme kategori ·