Læs også:

Close
rungstedgaard

Get away på Rungstedgaard

Rejser  | 

Der er noget unikt ved at tage på et get away ophold i det land, man bor i. Det virker måske ‘som en lille ting’, men Danmark er fyldt med lækre steder. Vi tog en overnatning på Rungstedgaard. Måske du også skulle tage ud at opleve de skønne steder, landet byder på

Rungstedgaard rummer en charme ud over det sædvanlige, og beliggenheden ved Rungsted kyst fås ikke meget bedre. Lige fra du træder ind af døren, bliver du mødt af smil, god service og åbne arme. På hotellet sætter de nemlig en ære i, at deres gæster føler sig hjemme – selvom de er hjemmefra.

Hotellets hyggelige restaurant ‘The Lounge’ byder også på lækker mad i særklasse, og du kan nyde både morgenmad og aftensmad på hotellet. Og det var lige, hvad vi gjorde …

rungstedgaard
Så grønt var der ikke, da vi var der i februar. Men jeg har også været der en sommerdag – og hvis der er magisk vinter, så er stedet nærmest uimodståeligt sommer. (Foto: PR)

Den bedste beliggenhed

Jeg har før været på Rungstedgaard – men det har været i forbindelse med job og seminarer, der blev afholdt der. Men deres beliggenhed som nabo til Rungstedlund – Karen Blixens sted – og Rungsted Havn kan næsten ikke gøres bedre. Så det er er da oplagt også at besøge stedet i privat øjemed.

Er du frisk – måske endda vinterbader, så skal du bare over Strandvejen, og så kan du ellers bare hoppe i havet. Imens kan du kigge på den unikke udsigt – og ja, du kan rent faktisk se helt over til Kyrkbacke Havn (Hamn) på Hven, der ligger lige overfor sundet. Har du i øvrigt aldrig været derovre – så skulle du bruge en fridag på det til sommer …

rungstedgaard
Oplevelsen med en dukkert er nok lidt mere lækker en forårs- eller sommerdag – med mindre du elsker det kolde gys. (Foto: PR)

Værelserne

Vi boede i en suite – dem er der tre af. Og jo jo – mindre kan gøre det – men nu skulle der hygges og forkæles lidt ekstra. Og vi fik Karen Blixen suiten – med direkte udsigt til Øresund og ja Rungstedlund – Karen Blixens fine sted – som er naboejendommen.

Suiten emmede også af Karen Blixen – der var bøger – der var fotos – der var ‘rekvisitter’ som var man en smut i Afrika. Ikke for meget – ikke for kulisseagtigt – som det nemt kunne være blevet – men bare hyggeligt og fint.

Der var masser af plads – stor stue med spiseområde – gang – rummeligt badeværelse og stor soveværelse med udsigt til Øresund. Ja, tak …

rungstedgaard
Dette er en af Rungstedgaards værelser – ikke suiten … Men ser det ikke hyggeligt ud .. (Foto: PR)

Nedenfor her er der et lille kik til soveværelset i suiten – dobbeltglasdørene var store og alt var lyst og lækkert med en nordisk indretningsstil, der passer godt til stedet – og området.

rungstedgaard
Og bløøøøøøde væg-til-væg gulvtæpper – så skoene kom ret hurtigt af … (Foto: PR)

I denne gyngestol – og det skal siges, at jeg elsker gyngestole – sad jeg og drak en kop te – som der selvfølgelig også var mulighed for at lave på værelset – mens jeg læste og følte mig meget ‘rig’ – både på hvad mit liv indeholder men også rig på at have mulighed for at sidde der og bare slappe af. Hvilken luksus …

rungstedgaard
Havde jeg kunne, havde jeg taget gyngestolen med hjem – tror den ville passe i mit hjem … (Foto: PR)

Maden

Aftensmaden

Der var god stemning, og man fornemmede, at der blev kræset for en – man blev set og hørt – og alt gik op i en højere enhed, hvor man også må anerkende de valgte vine til maden. Alle var perfekt afstemte og supplerede maden på bedste vis.

‘The Lounge’ er en hyggelig restaurant … (Foto: MY DAILY SPACE)

Vi bestilte en treretters mad- og tilhørende vinmenu … Den lød super lækker – og man kunne tilpasse alt efter, hvad præferencer man havde. Jeg er for eksempel helt vild med fisk, og jeg tager det ofte, når jeg er ude at spise. Det er for mig nærmest en vild luksus.

Vi fik små startere bestående af en østers, laks med rygeost og en lækker lille foie gras-terrin hapser.

rungstedgaard
Små starters er altid lækkert – og se hvor appetitligt, de var anrettet … (Foto: MY DAILY SPACE)

Så var der lækker helleflynder til forret (den her ret kunne jeg have spist til forret – hovedret og dessert) og til hovedret fik vi en Iberico svinemørbrad og torsk med lækkert tilbehør. Begge super lækre og allerede der MEGET mætte.

De to hovedretter ses her … (Foto: MY DAILY SPACE)

Til dessert fik vi en super lækker mørk chokoladesag med parfait til. Sanserne og maverne var ved at være mætte – men delikat var denne ret også.

Alle retter var veltilredte – det var gode råvarer – lavet til perfektion – og med den helt rigtige kombination af smage og strukturer og størrelser.

Vi endte med at vælge hver sin rødvin til hovedretten efter god vejledning fra tjeneren – og det var intet mindre end perfekt – for vi var begge enige om, at de hver passede godt til den ret, vi hver fik. (Foto: MY DAILY SPACE)

Morgenmaden

Der er noget med morgenmad – og der er noget EKSTRA ved morgenmad,  man ikke selv laver. Og bliver den så også serveret et lækkert sted med godt udvalg, så kan jeg ikke være tættere på lykkelig. Jeg vågnede da også, og det første jeg tænkte på var ‘morgenmaaaad’. Og vi blev ikke skuffede. Udvalget var godt og stort – lækkert – enkle retter – gode råvarer og ‘lidt af det hele’ – også god kaffe.

rungstedgaard
Og vi var også lidt sunde – for det var svært andet end at have lyst til at tage af sådan et morgenbord her. (Foto: MY DAILY SPACE)

De små ting

Ofte er det de små ting, som jeg lægger mærke til når jeg er et sted ude at overnatte, og som jeg også husker bagefter. Jeg kan nævne i flæng:

At de har Karmameju-produkter på værelserne. At teen der er på værelset er fra Emeyu. Begge dele viser, at der ikke spares på noget – og der er folk bag, der ved, hvad der er godt og lækkert.

En anden lille detalje var ‘forstyr ikke’-skiltet, som jeg straks fik øje på. Der var også verdens mindste (må det være) tændstikæske) med tre tændstikker i – til at tænde olielamperne på værelset – nuttet og fin detalje.

At der lige stod to danskvand til os – at både interiør bare velvalgte og hyggelige. At der lige stod to paraplyer, man kunne bruge. Og sådan kunne jeg blive ved.

Ovenstående ting er fra værelset. Men den røde tråd går igen på hele stedet. Det er stort – det er velbesøgt – der er masser af liv – og der er tænkt over, hvordan man får både kursister og private som os til at føle os hjemme og forkælet …

skilt rungstedgaard
Selv ‘Ikke forstyr’ skiltet er kreeret med omtanke … (Foto: MY DAILY SPACE)

En samlet vurdering

Vi havde som sagt booket en suite – mindre kan bestemt også gøre det – den hed Karen Blixen og fra badeværelset kunne man se over ’til hende’. Og alene det, at der var badekar gjorde mig lykkelig.

Vi fik en virkelig lækker menu og tilhørende vinmenu, som på alle måder virkelig var perfekte. Betjeningen var kompetent og venlig. Morgenmaden dagen derpå indeholdt også alt godt – og en stærk espresso fik klaret hovedet efter alt den gode mad og vin dagen før.

Stedet er smukt – unikt – hyggeligt – det summer af liv, og værelset er lækkert. Der er på mange måder kælet for de små detaljer, det elsker jeg. Alt i alt kun godt at sige om stedet. Det er ikke sidste gang, vi kommer der igen.
Stoooort badekar – og fra det vindue kunne jeg vinke over til Karen Blixen … (Foto: MY DAILY SPACE)

Et spændende arrangement

‘Winemakers Dinner’ hedder arrangementet, og det foregår lørdag den 25. februar, hvor Rungstedgaard byder  velkommen til deres Winemakers Dinner – en fantastisk aften med mad og vine i absolut verdensklasse. Der vil være mulighed for at smage en symfoni af vine fra Riffel – alt imens Rungstedgaards kokke sørger for en lækker menu.

Det bliver en aften for alle sanserne. Måske det var noget for dig … Du kan se mere om det her

rungstedgaard
Rungstedgaard er ligger ganske naturskønt – og det er bare om at nyde området også … (Foto: MY DAILY SPACE)

Vil du vide mere om Rungstedgaard, kan du læse om mere her

 

Læs mere her:

Marrakech – kontrasternes by

 

marrakech rejse farver afrika rejseguide (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·