Læs også:

Close
pige computer skoler lektier

Tips til hvordan du holder fokus under eksamen

Mit liv  | 

Kender du det, når du skal til eksamen i noget og ikke helt ved, hvordan du bedst kan optimere din hjerne til at slappe af og mindske stressniveauet samtidigt med at beholde effektiviteten og koncentrationen? Her får du tips til, hvordan du holder fokus under eksamen

I denne artikel vil vi dele nogle få men relevante tips til, hvordan du kan forbedre den måde, du studerer og arbejder på med eksamensopgaver. Det er netop meget vigtigt – nærmest væsentligt – at man er i stand til at holde hovedet koldt og have en centralt fokus, ellers kan man hastigt miste overblikket og dermed lave dumme fejl eller have ret svært ved at fortsætte med at skrive på sin opgave.

pige lektier eksamen
(Foto: Shutterstock)

Hvordan forbereder du dig bedst til eksamen?

Når du kender datoen så begynd med det samme at strukturere din opgave, det er vigtigt, at du kan skrive en velstruktureret opgave, samtidigt med dette burde du også disponere din tid, så du kan nå alt, mens du stadig kan tage en pause – hvilket også er vigtigt!

For når man skal sidde og skrive noget, der har betydning, så bruger hjernen ekstremt meget energi, det er derfor vigtigt at både drikke og spise samtidigt med, at man også holder mindre pauser ind imellem. En aktivitet som du kan foretage dig for at fjerne fokusset på din opgave for at hvile hjernen kunne for eksempel være at spille spillemaskiner med rigtige penge da det stimulere hjernen og er en af mange gode måder at slappe af på og tænke på noget helt andet …

Udover det kan det også hjælpe, hvis du lukker skærmen og går en tur, cykler eller laver en eller anden sportslig aktivitet, som kan få adrenalinen op at køre. For motion som vi kender til det i dag er sundt for alt, da det kan give din hjerne en måde at hvile, mens den måske også tager alt fra den grønne natur og friske luft til sig.

Men hvad gør du så, hvis du ikke lige er sportstypen? Jamen alle aktiviteter som kan distrahere hjernen fra din eksamensopgave kan være med til at starte en hvileproces, der er nødvendig for at undgå stress og andre gener, der kan forekomme ved at knokle for hårdt uden nogle typer for afslapning.

skole lektier
Hvordan forbereder du dig til en eksamen … (Foto: Unsplash)

Der er dermed også nogle mennesker, der tror på, at hvis man for eksempel er i gang med at skrive en større opgave eller noget driller eller er svært, så er det at foretage sig noget andet som for eksempel madlavning en god ide, idet det kan gøre, at hjernen hurtigere vil kunne være i stand til at processere informationer og derfor hurtigere til at lære nye ting, hvilket kan gøre dig mere effektiv som person og gøre opgaven bedre.

Pige, mad, madlavning, cooking. (Foto: Unsplash)
Måske du lige skulle en tur i køkkenet og tage en pause. (Foto: Unsplash)

Hvad skal du gøre, hvis du føler, at du ikke er godt forberedt til en eksamen?

Føler du dig stresset og er i tvivl om, hvad du skal gøre hvis du ikke føler dig velforberedt til din eksamensopgave? Bare rolig, først og fremmest tag en dyb indånding, spørg og brug også både lærere, adjunkter og diverse undervisere, som har med eksamensopgaven at gøre og få hjælp og gode råd.

Nogle gange er det selvfølgelig begrænset, hvad de må og kan hjælpe med, men oftest har de altid et par brugbare råd til, hvad man skal gøre, hvis man netop står i din situation, og husk på de har haft mange elever gennem tiden, så de fleste erfarne lærer er udmærket klar over, at denne følelse af usikkerhed samt gener kan forekomme. Men husk også det at sætte sig godt ind i emnet og læse alt grundigt igennem – også diverse kilder og materialer er essentielt og ja lave en disposition af din tidm, så den bruges optimalt.

Er der nogle råd til, hvordan man undgår stress under eksamensforberedelsen?

Stress, nervøsitet og eksamensangst er desværre noget man stigende ser på gymnasier, længerevarende uddannelser samt universiteter. I det store hele er der en primær faktorer, som man mener spiller en stor rolle i årsagen til ens nervøsitet, hvilket er, hvis man ikke er forberedt ordentligt.

Der er mange unge som ikke finder det relevant at læse godt op på den eksamen, man skal til, og disse elever læser måske kun op dagen før eksamen, og for dem er det helt fint, men hvis du er en af de elever, som virkelig ønsker højere karakterer eller kan lide at være velforberedt, så skal der mere til, ellers ender du med at sidde at skulle hurtigt lærer mange ting i sidste sekund – og måske blive unødig stresset.

Nogle elever føler sig i forvejen presset, hvis deres gennemsnit er dårligt, når de netop er i gang med hvad der er deres drømmeuddannelse, så derfor er det vigtig at finde måder at takle det hele på og forbedre, både dine løbende opgaver og eksamensopgaver på – og der kan det at være i god tid og sætte de rette rammer op måske afgørende.

afslapning ryg kvinde
Du behøver hverken skifte tøj eller tage bad for at lave et par enkle rygøvelser. (Foto: Pexels)

Læs også:

Sådan får du et fedt CV

 

· Mere fra samme kategori ·