Læs også:

Close
flytte flyttekasse

Tre gode råd, som gør den kaotiske flyttedag mere overskuelig

Mit liv  | 

Måske du står overfor at skulle flytte. Det kan virke ret kaotisk, og ofte kræver det mere, end man måske skulle tro. Med planlægning og gode råd, er du dog lang. Få gode råd her

August er måneden, hvor mange unge pakker flyttekasserne og flytter i nyt hjem. I alt finder der denne måned 90.000 flytninger sted i gennemsnit, og det gør august til den absolut travleste måned for biludlejningsfirmaer og flyttemænd. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Avis biludlejning giver dig her tre gode råde, som gør den kaotiske flyttedag lidt mere overskuelig.

pige vindue pude
Klar til at flytte … (Foto: Pexels)

Lige nu befinder vi os i den travleste flyttemåned, og snart skal du måske ud på de danske motorveje sammen med cirka 90.000 andre, som også er på vej mod et nyt eventyr.

Måske er du allerede begyndt at blive lidt stresset over, om du har købt nok flyttekasser, eller om de mange flyttekasser overhovedet kan være i din mors, vens, eller nabos personbil. Men bare rolig, Avis Biludlejning er som din tro rejsemakker med dig på alle typer rejser, du ønsker at foretage og giver dig hjælp at hente – også med flytningen. Vi har samlet de bedste råd til dig, når flyttedagen nærmer sig.

1. Ned- og udpakningen går hånd i hånd

At flytte giver sved på panden og dagen efter, hvor du skal pakke alle flyttekasserne ud, er du formentlig stadig træt efter at have tømt den propfyldte varevogn. Du kan sikkert ikke huske, hvilke flyttekasser du pakkede hvad i, og flyttekasserne står hulter til bulter i dit nye hjem.

Det scenarie kan du heldigvis undgå, og arbejdet begynder allerede under nedpakningen. Her er det vigtigt, at du kategoriserer flyttekasserne og skriver med en tusch, hvad du har pakket ned i hver enkelt flyttekasse, og hvilket rum de skal placeres i. På denne måde kan du nemt flytte dem i de rigtige rum fra starten og undgå en lang og hård udpakning.

2. Skift personbilen ud med flyttebilen

Tidligere undersøgelser fra Danmarks Statistik viser, at august er en populær flyttemåned for især unge mennesker i alderen til 20-29 år, og det skyldes, at mange studier tager hul på første semester i august.

For denne aldersgruppe kan det også være første gang, at man skal flytte hjemmefra, og derfor er der også ekstra mange spørgsmål, som flyver rundt. Hvis du ikke selv ejer eller kender en person med en varevogn, så er det en god idé at skifte din mors, vens eller nabos personbil ud med en flyttebil. Her er der plads til alt fra din lille billedramme med hele familien til det store skrivebord, hvor de nye studiebøger snart får plads. Men husk at bestille flyttebilen i god tid, da du ikke er den eneste, som skal flytte.

nøgle flytte
Husk nu at melde flytning … (Foto: Pexels)

3. Husk at melde flytning

Og husk, at du er faktisk først sådan rigtigtig flyttet, når du har været på borger.dk. Udover planlægningen af flyttedagen, bestille flyttebil og hente pizzaer til dine søde hjælpere, er der også nogle praktiske opgaver, som man nemt kan glemme.

‘Senest fem dage efter du har flyttet bopæl skal du nemlig registrere din flytning til folkeregistret på borger.dk. Her skal du også skifte din læge, hvilket er gratis, når det er i forbindelse med en flytning. Efter dit besøg på borger.dk og en lang, men god flyttedag er du klar til at hoppe ud i det nye eventyr.

flytte flyttebil
Du kan også leje bil til flytningen hos Avis … (Foto: PR)

Gode råd om billeje

I tvivl om, hvilken varevogn du skal leje?

Er du i tvivl om, hvor du kan bestille din første varevogn og ikke mindst hvilken type varevogn, står Avis Biludlejning klar til at hjælpe. Avis Biludlejning stiller nemlig varevogns-eksperter til rådighed, der kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige flyttebil til alle dine flyttekasser.

Avis Biludlejning

Avis Biludlejning blev stiftet i 1946 og er i dag et af verdens største selskaber inden for biludlejning med omkring 11.000 lokationer i cirka 180 lande. Alene i Danmark har Avis 36 kontorer, hvor du kan leje bil og mere end 2.500 udlejningsbiler at vælge imellem. Virksomheden omfatter udlejning af personbiler, vare- og lastvogne samt minibusser og har en lang historie inden for innovation i biludlejningsbranchen og er et førende topbrand, når det gælder kundeloyalitet. Få mere information på avis.dk.

Om Avis Inclusive:

Med Avis’ ‘one-click- biludlejningspakke får kunderne en mere enkel og tryg måde at leje bil på. Avis Inclusive sikrer overblik over prisen gennem reserveringen og indeholder som standard gratis vejhjælp, hvis uheldet er ude. Med Avis Inclusive er der derudover op til 25 % rabat på skades- og tyveriforsikring. Kunder hos Avis kan derfor køre af sted i vished om, at de har sparet penge og at de uden ekstra omkostninger er fuldt dækket, hvis der opstår problemer undervejs.

flytte flyttekasser
Er du klar til at flytte …  (Foto: Pexels)

Flytte fun facts

 • En flyttekasse må helst ikke veje mere end 20 kilo.
 • En dansker flytter i gennemsnit cirka seks gange i løbet af sit liv. Heraf er første gang oftest når vi flytter hjemmefra, anden gang når vi flytter sammen med en partner og 3. flytning sker oftest, når det første barn er på vej eller er født.
 • Det er de unge mennesker mellem 18 og 25 år, der udgør hovedparten af flytningerne i Danmark.
  Flytning kan opleves som en meget stresset periode og forskning viser at det faktisk er den tredje mest stressfulde begivenhed i det gennemsnitlige menneskes liv.
 • Det er de unge mennesker mellem 18 og 25 år, der udgør hovedparten af flytningerne i Danmark.
  Flytning kan opleves som en meget stresset periode og forskning viser at det faktisk er den tredje mest stressfulde begivenhed i det gennemsnitlige menneskes liv.
 • Flytning rangerer lige efter frygten for ens nærmestes dødsfald og skilsmisse.
 • Fredagen i midten af måneden er den mest populære flyttedag. På den måde har man også hele weekenden på at få styr på sit nye hjem.
 • Den gennemsnitlige flytning tager cirka seks timer.

 

 

Læs også:

3 piger fortæller om at flytte hjemmefra

flyt flytte flyttekasse

· Mere fra samme kategori ·