Læs også:

Close
laks solo

Mad til singler: Laks i fad med hollandaise og grønt

Mad  | 

Maden går solo – altså vi laver mad til os selv – alene hjemme eller single. Derfor skal det alligevel være velsmagende og lækkert. Ditte Ingemann har lavet bogen SOLO fyldt med gode (single)retter. Her får du Dittes opskrift på laks i fad med hollandaise og grønt

Denne ret er indbegrebet af forår for mig, og det helt gode ved den er, at du kan bruge forskellige typer af fisk og grønt. Hvis du serverer brød eller kartofler til retten, vil du nok have til to dage, men du kan sagtens lune fisken og grøntsager næste dag.

laks solo
Laks er nemt at lave og smager lækkert … (Foto: Ditte Ingemann)

Det skal du bruge

Sauce
85 g smør
2 æggeblommer
1 spsk citronsaft

1-2 spsk hvidvinseddike

salt og peber

Øvrigt

1⁄2 bdt frisk dild, alternativt 1 spsk tørret dild
4 forårsløg
200 g grønne asparges
1⁄2 bundt radiser, cirka 100 g

2 laksefileter, du kan også bruge torsk

salt og peber

Sådan gør du

Start med at lave saucenog smelt smørret i en gryde.

Hældæggeblommer, citronsaft og hvidvinseddike i en skål, og blend det godt sammen med en stavblender.

Tilsæt nu det smeltede smør langsomt, mens du fortsat blender – det tager omkring 3-4 minutter.

Krydr med salt og peber, og vend til sidst hakket dild i. Smag til med eddike og citronsaft, jeg kan godt lide en rigtig syrlig sauce, men det er helt op til dig.

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Rens alle grøntsagerne, og skær dem ud i mundrette stykker, og fordel dem i et ildfast fad.

Læg laksefileterne oven på grøntsagerne, og krydr godt med salt og peber. Hæld saucen henover.

Bag fadet i 15-17 minutter, eller til laksen lige præcis er tilberedt.

Fisken kan serveres med brød eller små kogte kartofler.

 

Sådan ser bogen ud:

solo bog ditte ingemann

Læs også:

 

10 grunde til at elske singlelivet

 

gynge pige glad havet

 

· Mere fra samme kategori ·