
Mad til singler: Laks i fad med hollandaise og grønt
Maden går solo – altså vi laver mad til os selv – alene hjemme eller single. Derfor skal det alligevel være velsmagende og lækkert. Ditte Ingemann har lavet bogen SOLO fyldt med gode (single)retter. Her får du Dittes opskrift på laks i fad med hollandaise og grønt
Denne ret er indbegrebet af forår for mig, og det helt gode ved den er, at du kan bruge forskellige typer af fisk og grønt. Hvis du serverer brød eller kartofler til retten, vil du nok have til to dage, men du kan sagtens lune fisken og grøntsager næste dag.

Det skal du bruge
Sauce
85 g smør
2 æggeblommer
1 spsk citronsaft
1-2 spsk hvidvinseddike
salt og peber
Øvrigt
1⁄2 bdt frisk dild, alternativt 1 spsk tørret dild
4 forårsløg
200 g grønne asparges
1⁄2 bundt radiser, cirka 100 g
2 laksefileter, du kan også bruge torsk
salt og peber
Sådan gør du
Start med at lave saucenog smelt smørret i en gryde.
Hældæggeblommer, citronsaft og hvidvinseddike i en skål, og blend det godt sammen med en stavblender.
Tilsæt nu det smeltede smør langsomt, mens du fortsat blender – det tager omkring 3-4 minutter.
Krydr med salt og peber, og vend til sidst hakket dild i. Smag til med eddike og citronsaft, jeg kan godt lide en rigtig syrlig sauce, men det er helt op til dig.
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Rens alle grøntsagerne, og skær dem ud i mundrette stykker, og fordel dem i et ildfast fad.
Læg laksefileterne oven på grøntsagerne, og krydr godt med salt og peber. Hæld saucen henover.
Bag fadet i 15-17 minutter, eller til laksen lige præcis er tilberedt.
Fisken kan serveres med brød eller små kogte kartofler.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
10 grunde til at elske singlelivet