Læs også:

Close
date dating kærlighed kærester kys kysse par kærestepar (Foto: Pexels)

De 8 typer mænd, som alle kvinder har datet

Mit liv  | 

Der er bare nogle helt bestemte typer mænd, som vi alle på et eller andet tidspunkt i livet kommer til at date. Nogle af dem har vi lært af og vinket farvel til. De andre venter lige rundt om hjørnet klar til at skuffe dig igen. Kan du sætte flueben ved nogle af disse typer mænd, så har du hvert i fald ikke vundet i datinglotteriet endnu

Nogle mænd brænder du dig på hurtigere end andre. Andre mænd slår benene væk under dig, før du overhovedet har regnet dem ud.

Hvis der er én ting, som singlelivet har lært os, er det, at datingmarkedet er en ren jungle, der kræver et kort over ruter, du hvert i fald bør manøvre dig uden om. Og det kort får du lige her – men som vi alle ved, lærer man bedst af egne fejl – så du kommer helt sikkert til at tage den direkte rute til narcissisten eller den charmerende løgner på et eller andet tidspunkt. Men hvem ved, måske bliver du positivt overrasket.

Er du klar på jungle cruise? Så husk sikkerhedsselen, for det bliver noget af en lærerig og halvsjov tur.

1. Narcissisten

Denne mand går typisk under den charmerende og betagende type, som har talegaverne i orden. Han er den, som forstår at imponere dig – og lad os være ærlige – i starten falder vi for det. Men som du efterhånden lærer ham at kende, går det op for dig, at den eneste grund til I er på fornavne er fordi, han ikke ved andet om dig.

Og det er jo ikke fordi, han ikke spørger ind til dig. Han lytter bare ikke. Ellers får han på en eller anden måde drejet samtalen over på sig selv, som igen igen og IGEN bliver en anledning til at markedsføre sig selv. Han er arrogant på den ikke-fede måde, hvor enhver kritik eller lidt for kække bemærkning gør ham hyperfølsom og giver et godt spark i egoet.

Hvis fællesnævneren for jeres samtaler typisk er hans liv, arbejde eller lidt for store interesse for penge – jamen så tillykke, så har du lige datet narcissisten. Men hvis du har de rette kort på hånden, kan du hurtig regne ham ud, før du brænder nallerne.

Bliver han lidt fornærmet eller direkte sur over, at du ikke drømmer om at rejse til de samme feriedestinationer som ham, jamen så burde alarmklokkerne ringe. Uenighed er ikke kritik, Kenneth, fald ned. Ikke alle vil til Los Cabos.

2. “Du minder mig om min eks”-typen

Der findes mange søde fyre derude, men det er som om, at de sødeste er dem, som ikke helt er kommet over deres eks. Det er typisk de mænd, som giver dig kæreste-vibes. Charmerende, sød, kærlig og en humor du altid kan være med på (og nogle gange giver anledning til klask på låret). Udefra vil disse typer af mænd oftest gå under kategorien ‘at have hele pakken’. Men efter de mange dates og lange samtaler langt ud på natten, gemmer sig en lidt skuffende overraskelse. Han lider af kærestesorger og har udviklet en trang til tryghed. Og du er blevet hans trofaste trøstemakker med rebound-fordele.

Der findes mange måder at finde ud af, hvornår han ikke helt er kommet over sin eks. Men den nemmeste måde må jo næsten være, når han direkte antyder, at der er noget ved én, som minder ham om hans eks. Det bliver nærmest pinligt og decideret ubehageligt, hvis han gentagende gange smider kommentarer som “min eks bor lige på den gade dér. SUK” eller “du dufter lidt af min eks” efter dig. Akavede samtaleåbnere er lige hans kop te. Men det værste af alt er nok, at du alligevel syntes, at han var lidt sød.

3. Damernes dom (og drøm)

Flot fyr, ringe intentioner. Playeren, casanovaen, ungkarlen, den flotte bartender, “jeg søger ikke noget seriøst”, nybagt-paradisedeltager, champagnedrengen – kært barn har mange navne. Behøver denne type mand overhovedet en beskrivelse? Måske nærmere et navneskilt og sirener. Eller jo måske, han skriver kun til dig, når solen er gået ned.

4. Den metroseksuelle forfører

Han er altid den første, damerne spotter i byen. Han vælter sig i opmærksomhed, og lige meget hvilken vinkel du ser ham fra, så ser han altid brandgodt ud. Du er faldet for hans udseende og charme, men det flotte udseende og de forførende blikke har altid en pris.

Der er intet galt i at bruge flere timer på at gøre sig klar foran spejlet. Men når han så endelig har forladt hjemmet og lige frem skal tjekke, hvordan håret sidder, hver gang han passerer et sidespejl på gaden – så tager det over. Måske er han endda også en af dem, som har et spejl ved sengen (så han kan se alle de gode vinkler, inklusiv egne) og kigger lidt for flirtende på samtlige kvinder, der går forbi. Han ved, at han ser godt ud, så han er altid på jagt efter noget, som er bedre. Heldigvis lægger han ikke skjult på det. Så du kan nyde det og ham, så længe det nu varer.

5. Den charmerende løgner

Denne mand har du kendt i længere tid, måske er i endda blevet kærester. Som alle ved, gør kærlighed blind. Så chancen for at du ikke havde fanget hans red flags i starten, da i begyndte at ses, er desværre ret stor. Det er typisk der, hvor man tænker tilbage og indser, at han var den type, som løj for at imponere dig. Men i starten var det jo lige meget, for I datede jo bare – at han ikke kunne lide en snasket burger men derimod netop præcis samme pastaret nede fra din lokale italienske restaurant var måske bare et heldigt sammentræf.

Han er en af dem, som har en række faste vendinger, som han bruger, når han er mest på glatis. Og han bruger dem oftest, når han er blevet taget med fingrene i kagedåsen – “en lille hvid løgn skader vel ikke i ny og næ” eller “det er vel ikke at lyve, hvis man bare undlader at sige sandheden?”. Nej selvfølgelig ikke, Kenneth. Vi er flere, der pynter lidt på sandheden, det gør livet med dig lidt sjovere.

Tager man ham i at lyve første gang, er det jo langt fra sidste gang. Man vender sig til det eller får nok.

6. Flødebollen

Dine veninder elsker flødebollen. Han er god for dig, og I har det aaalt for godt sammen – langt hen ad vejen. Det eneste minus er nok, at du langsomt har mistet nogle af dine gode vaner og kontakten til venner. Nogle mener, dét at være kæreste-kedelig er en fase, som alle nyforelskede går igennem på et eller andet tidspunkt. Men sammen med flødebollen er det som om, det står skrevet i stjernerne.

Mens flødebollen har scoret tops for sin evne til at bade dig i kærlighed og dejlige komplimenter, er du også blevet opmærksom på, hvor ‘clingy’ han er blevet. For chancen for at du kan få dig en ordentlig ‘mig-mig’-dag er nærmest lige så sandsynlig som en aften med dig og dine veninder. Han er svigermors drøm, men alligevel føler du dig fanget i et uinteressant eventyr uden spænding og spas.

Flødebollen er typisk det, mange af os leder efter. Men oftest er vores lidt for tvivlsomme og spændingssøgende indstilling til kærlighedslivet årsagen til, at vi lader os skræmme af hans hvide hest, overdådige charme og lidt for perfekte smil.

7. Den fraværende

Den fraværende type er til dels en type, som mange af os kan spejle os i – men det gælder dog kun i de tilfælde, hvor vi finder os nødsaget til at flygte digitalt frem for at være i nuet. Der findes nok ikke én, som ikke har datet ham med den kroniske Iphone-nakke, der sjældent søger at møde dit blik, da hans øjne altid er klistret fast til skærmen.

Mest af alt er han irriterende, fordi han virker så interesseret over skærmen, når I skriver og ringer, men så uinteresseret i dit selskab når I så endelig mødes. Det er som om, du kan mærke, hvordan dopaminen pumper rundt i hans krop, når han hører den ene notifikation efter den anden plinge på mobilen. Selvom du føler dig imponeret over hans hurtige tastefingre, så er dét at kigge på mobilen 24/7 ikke kun uhøfligt men også et direkte farvelkys. Er han parret med narcissisten, kan du bide dig sikker på, at han hverken lytter eller er oprigtig interesseret i dig.

Men hvem ved, måske holder Kenneth hele Instagram opdateret, imens I er på date? Så behøver vennerne jo ikke at spørge, hvordan daten gik dagen efter.

8. Den utro

Nå ja, og så ham den første som knuste dit hjerte. Typisk din første kærlighed. Ham du har lært af, og som har givet dig kortet over red flags og ruter, du skal manøvre dig uden om på din jungle cruise i forsøget på at finde kærligheden.

“Ej tænk, jeg var sammen med ham” – er de eneste ord, der kan komme ud af vores mund, når vi kommer i tanke om denne mand. Ifølge dine veninder var han nem at gennemskue, for de havde allerede lugten lunten langt før, du overhovedet havde.

Læs også:

Sådan ved du, at du har fundet din bedste veninde

venner veninder bedste (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·