Læs også:

Close
lejlighed stue hjem

Disse tre ting skal du huske, når du lejer din bolig ud

Bolig  | 

Har du styr på alt det praktiske bag at leje en bolig – om det er hus eller lejlighed. Her får du tre ting, som det er vigtigt at have styr på og huske, når du lejer din bolig ud

Dette er sponsoreret indhold.

Der kan være mange grunde til at udleje sin bolig. Det kan være man skal ud og rejse i en længere periode og det kan også være, man bare gerne vil tjene nogle ekstra lommepenge.

Uanset årsagen, er der nogle få ting der er værd at huske på, når man lejer ud. Og det er uanset om det er på kortere eller længere sigt. Derfor kan du læse med her hvis du går og overvejer at leje din bolig ud, og få tre gode råd til når du skal leje din ejendom ud.

lejlighed stue hjem
Få styr på alt før du udlejer din bolig … (Foto: Pexels)

1. Det praktiske

Et af de vigtigste aspekter af boligudlejning er kontrakten. Men der kan også være mange andre vigtige punkter at være opmærksom på ved udlejning af bolig. Man skal overveje om man vil leje ud på en tidsbegrænset kontrakt og så kan det også være værd at tænke over, hvilke slags lejere man leder efter.

Vil man helst have et kærestepar, en forretningsmand eller -kvinde, eller en familie bo i sine ting mens man er væk? Husk også, at du for det meste skal være ejer af din bolig for at leje ud. Der kan dog være undtagelser, hvor man kan fremleje, men tjek altid med din udlejer, inden du går i gang.

pige nøgle
Husk også depositum og forsikring … (Foto: Unsplash)

2. Depositum og forsikring

Når du lejer din bolig ud, er det vigtigt at sørge for at forsikre sig selv. Det kan man gøre ved at udleje gennem et firma, hvor du er dækket ind, hvis der skulle ske et uheld. Ellers kan du oprette en udlejer forsikring og det kan også være en god idé at aftale et depositum, så du kan trække beløb for eventuelle skader.

Det gør det langt nemmere for dig at få pengene tilbage, skulle uheldet være ude. Det skal selvfølgelig skrives ind i kontrakten, hvornår du vil trække penge, så udlejer også er sikker på at få sine penge tilbage, hvis der ikke er sket noget.

lejlighed soveværelse hjem
Husk også at være opmærksom på dine personlige ejendele … (Foto: Unsplash)

3. Personlige ejendele

Hvis du lejer ud til nogen du ikke kender, er det en god idé at tage personlige ejendele med dig, eller låse dem inde, hvis du har et loft eller en kælder.

Med personlige ejendele menes smykker, tøj, sko, bøger, kunst eller ting og sager, som du ikke vil risikere går i stykker eller bliver anvendt. Altså alt hvad der har affektionsværdi for dig. På den måde kan du slappe bedre af, når der bor fremmede i dit hjem.

 

Læs også:

Klar til at flytte hjemmefra: Mød tre piger der er flyttet

 

male flytte hjemmefra bolig

· Mere fra samme kategori ·