Læs også:

Close
spejl parfume hænder

Hvordan vælger man en god parfume til hende?

Skønhed  | 

Hvordan vælger man en god parfume til hende? Ja, det kan godt være svært. Men bliv lidt klogere på kvindeparfume her

Det kan være svært at finde den helt rigtige kvindeparfume. Der er tusindvis af parfumer på markedet, så det kan godt virke uoverskueligt at finde den bedste parfume til kvinder.

rosenblade
Der er ofte blomsternoter i kvindeparfumer … (Foto: Pexels)

Parfumer til hende

Heldigvis er der en række kvalitetsmærker, man bør kende til, som ofte laver gode parfumer til hende. Sådanne mærker er Gucci, Hugo BOSS, Chloé, Lancôme, YSL, Balenciaga eller Paco Rabanne, selvom man også kan finde billigere løsninger.

Det er forståeligt. Du ønsker at finde en parfume, der repræsenterer din feminine individualitet, som du kan bære med selvtillid. Det er dog ikke altid let. Når man vil finde en kvindeparfume af høj kvalitet, er det vigtigt, man undersøger sagen nøje. Det kan kun anbefales, at man køber sine parfumer online, da prisen næsten altid vil være bedre. Dernæst kan det anbefales, at man tager ned til sin lokale forhandler, og tester en række parfumer af de førnævnte mærker, så man får en idé om, hvad man selv kan lide.

pige ryg blomster
Læs nedenfor hvordan en parfume er bygget op … (Foto: Pexels)

Vigtig viden om duftnoter

Når du leder efter parfumer online, er du dog ikke helt på herrens mark. Du kan nemlig se hver enkelte parfumes duftstoffer, som ofte kaldes ‘base’, ‘middle’ og ‘heart’. Tilsammen udgør disse duftsnoter en særlig lugt, som karakteriserer den pågældende parfume.

Nogle parfumer kaldes for florale, hvis de indeholder duftstoffer som rose eller lavendel. Andre parfumer kan være mere frugtagtige, hvis de for eksempel har undertoner af citrus. De mere eksotiske parfumer kan være krydrede, hvor der for eksempel er brugt nelliker. Hvis du har en idé om hvilke duftsnoter, du kan lide, vil det være langt lettere for dig at vælge den rette parfume.

parfume hænder
Der kommer hele tiden nye dufte til, men nogle af de ikoniske er også fantastiske … (Foto: Unsplash)

Når man vil finde gode parfumer til hende, er det også vigtigt, man kender forskellen på eau de toilette og eau de parfume. Eau de toilette er væsentligt svagere end eau de parfume, da de kun indeholder 5-15% duftolier. Af denne grund vil en eau de toilette kunne duftes i 4-6 timer, hvorefter man kan bruge den igen.

Eau de toilette er ideelt til den regelmæssige opfriskning i løbet af dagen, og derfor tager man den ofte med i håndtasken. Eau de toilette kan derfor også anvendes på hele kroppen og ens tøj, uden at det bliver for meget.

Eau de parfume er en anden sag – den er langt stærkere, og blot et enkelt sprøjt som fordeles mellem håndled og hals vil kunne duftes resten af dagen, selvom duftens karakter gradvist vil ændre sig.

 

Læs også:

40 år med OPI neglelakker

 

opi neglelak

· Mere fra samme kategori ·