Læs også:

Close
ski sne

Fem ting du skal have styr på inden skiferien

Rejser  | 

Vinterferien står for døren, og mange danskere er i gang med at forberede det sidste, inden turen går til sneklædte bjerge og pister. Inden man klikker skiene på, skal man dog huske at tjekke sine forsikringer

Efter to år med nedlukninger på de populære skidestinationer, kan mange skiglade danskere endelig se frem til at klikke skiene på i næste uges vinterferie. Men inden skiferien starter, er det en god ide at gennemgå sin rejseforsikring og sikre sig, at den dækker både skiskader og hjemrejse, hvis uheldet er ude.

ski sne
Har du styr på din vinterferie … (Foto: PR)

Hos Alm. Brand oplever man hvert år flere hundrede danskere komme galt af sted på pisterne, og her hjælper det blå sygesikringskort ikke.

– Det blå sygesikringskort er sjældent til megen hjælp i skiområderne, fordi det som regel er private klinikker, der opererer dér, forklarer Maria Bitsch, Skadechef, Person- og Specialskade.

Rejseforsikringen er derfor en rigtig god ide, når man sidder i skiliften og gør sig klar til at drøne ned ad skipisterne.

”Skiskader kan komme i alle prislejer, og de store skader med indlæggelse, operation og hjemtransport kan hurtigt ende på over 100.000 kr., så det er vigtigt, at man har sin rejseforsikring i orden. Ligesom du tjekker dit skiudstyr inden afrejse, skal du også tjekke din rejseforsikring for eventuelle begrænsninger,” siger Maria Bitsch.

Overmodige skiturister

Skulle du være så uheldig at støde sammen med andre på løjpen, kan det blive dyrt, hvis du ikke har en ansvarsforsikring.

– Efter to år med begrænset adgang til skiture kribler det i manges fingre for igen at kunne suse ned ad pisterne, men man skal huske at tage den med ro. Mange overmodige skiturister kommer nemlig galt af sted, og den risiko er endnu større, da det for mange er den første skitur i to år, fortsætter Maria Bitsch og fortsætter:

– Mange skader sker på tredje- og fjerdedagen, hvor man måske er blevet lidt mere overmodig, men det kan hurtigt ende galt for dig og dem omkring dig, hvis du kaster dig ud i noget sværere, end du har øvet. Og uden en ansvarsforsikring ender du med ikke bare at have ondt i knæet, men også pengepungen, forklarer Maria Bitsch.

I Italien er en ansvarsforsikring til skituristerne blevet et krav, mens man i Østrig på nuværende tidspunkt blot anbefaler det.

vinter ske sne
Hvem elsker ikke det smukke snelandskab – som desværre ikke er så ofte, vi oplever i Danmark … (Foto: Pexels)

Fem ting du have styr på, inden du klikker skiene på

1. Rejseforsikring

Det blå kort dækker ikke på privathospitaler, og hvis du har glemt rejseforsikringen, kan det blive en dyr affære, hvis uheldet er ude. Rejseforsikringen dækker udgifter til behandling efter en skade, når du kommer hjem.

2. Rejseforsikring der dækker COVID-19

Selvom restriktionerne er ophævet i Danmark, er coronasmitten stadig i blandt os. Det er derfor en god ide at tjekke, om man har en rejseforsikring med COVID-19-relateret dækning. For eksempel hvis rejsen bliver aflyst eller ødelagt, fordi du enten selv er corona-smittet, eller landet lukker for indrejse.

3. Ansvarsforsikring

Når man står på ski, kan du også risikere at forvolde skade på andre. Og er du skyld i en skade, kan erstatningen ende på mange tusinde kroner. Det er derfor altid vigtigt at have en ansvarsforsikring.

ski sne
Det er også muligt at stå på ski i Italien. (Foto: Pexels)

4. Skidækning

Hvis du skal være på den sikre side, skal du udover en rejseforsikring også tegne en skidækning, der dækker alle ski-relaterede skader.

5. Kør-selv-ferie og indrejserestriktioner

Hvis du skal på kør-selv-vinterferie, er det vigtigt, at man holder øje med indrejsereglerne, da der løbende kan ske ændringer og komme nye restriktioner og krav med kort varsel.

ski vinterferie
Er du klar til vinterferien nu … (Foto: Pexels)

Læs også:

SOS til kedelig vinterhud

 

tør hud ansigt mund negle (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·