Læs også:

Close
tør hud ansigt mund negle (Foto: Pexels)

SOS til kedelig vinterhud

Skønhed  | 

Vi kender det alle, huden er efterhånden mere grå end bare bleg. Den savner solens stråler og er træt af at være gemt inde i strømpebukser og udsættes for kulde. Få gode råd mod vinterhud

Selvom dagene er blevet lysere, og vi kan ane et forår, der forhåbentlig titter frem snart, så har din hud brug for lidt ekstra kærlighed netop nu. For en vinterhud her sidst på vinteren er virkelig ikke noget kønt syn. Et er af man snart er så bleg, at man kan gå i et med den grå vinterhimmel, noget andet er, at den stakkels hud har været på overarbejde i en del måneder. Vi glemmer den ofte lidt, fordi vi pakker os så godt ind.

Men fortvivl ikke, der skal ikke meget til, for at du både får en glad vinterhud og en tone, der ser noget smukkere og sundere ud. Og det bedste ved det hele er også, at så er din hud også klar, når solen kommer frem.

ryg hud bleg arme (Foto: Pexels)
Vinterhud der trænger til en kærlig hånd – eller skrub. (Foto: Pexels)

Start med at eksfoliere

Du skal starte med at få fjernet al den trætte og døde hud, der helt sikkert ligger som et lille lag øverst på huden. Man kan ikke altid se det, men når du først går igang, vil du se, at der er meget mere, end man måske skulle tro. Vælg altid to forskellige scrubs til ansigt og krop, idet kornene i en bodyscrub er alt for store til den fine ansigtshud. Lad være med at gå amok og skrub for hårdt. Så hellere gentage det eller gøre det igen dagen efter. Og når du nu er kommet igang, så gør det til en fast rutine at gøre det en gang om ugen.

Krop

Denne bodyscrub fra Phenomé er lavet på basis af forskellige størrelser sukkerkrystaller samt en sammensætning af organiske ekstra jomfru vegetabilske olier. Den fjerner naturligt og effektivt døde hudceller og andre urenheder, så huden efterlades helt glat og fløjlsagtig at røre ved. Der er naturlige og organisk aktive ingredienser i, der stimulerer den naturlige cellefornyelse og regenerering af epidermis og opretholder hudens optimale nærings- og fugtniveau. Den efterlader en beskyttende film på hudoverfladen og giver en naturlig beskyttelse mod fugttab. Den dufter i øvrigt skønt af både vanilje, citrus og sommerblomster.

phenomé scrub nourishing

Phenomé scrub, 340 kr., phenomé.eu/dk

Ansigt

 

Ritual of Namasté Skin Brightening Face Exfoliator er en skånsom, naturligt eksfolierende ansigtsscrub, der efterlader huden ren, frisk, blød og strålende. Bambusplantens naturlige skrubpartikler renser huden effektivt uden at irritere. Den fjerner de døde hudceller, så huden ser friskere ud, og så hjælper den også med at beskytte huden mod miljømæssige skader. Samtidig sikrer den en silkeblød, strålende hud, der gør din hud parat til dine normale hudplejerutiner morgen og aften. Der er lotusblomst i, der er et symbol på renhed, skønhed og visdom, samt moringa, det indiske mirakeltræ, der er kendt for de gode fugtgivende egenskaber. Der er en kombinationen af aktive ingredienser i, der hjælper med at rense og rengøre huden, og som modvirker de dagligt forurenende faktorer, så huden efterlades blød og opfrisket.

ansigtsscrub RITUALS-The_Ritual_of_Namasté_Skin_Brightening_Face_Exfoliator-110

Rituals ansigtsscrub, 110 kr., magasin.dk

Fugt – fugt – fugt

Nu hvor huden er eksfolieret skal man være lidt ekstra gavmild med at tilføre fugt til den. Så giv endelig din hud en ekstra fed creme, så den kan optage al fugten. En ansigtsmaske i den lette ende et par dage efter vil også være en god ide. Den kan netop tilføje masser af fugt.

Pige i badekar
Mens vi venter på forår kan et karbad nu også være en dejlig ting. (Foto: PR)

En lotion

 

En lotion har mere vand i end en creme og er dermed lettere i konsistensen. Men jeg er ret vild med Skagen Seaside Bodylotions med naturlige ingredienser, som genopbygger huden. Denne eksklusive lotion fra Skagen Seaside er helt for sig, den indeholder Baobab og Havtorn, som er super rig på omega 3, 6, 7 & 9. Det er en vitaminbooster, som genopbygger huden. Deres produkter er 100 procent naturlige med veganske og økologiske ingredienser. Hovedingredienserne i hele serien er Baobab-olie og pulver, havtorn, tang og naturlig duft af Lyng.

bodylotion skagen seaside

Skagen Seaside lotion, 356 kr., 24med.dk

En creme

 

En virkelig lækker fed creme fra Rituals er Happy Buddha, og der er 220 ml. i., så den er stor. Det er en speciel teknologi, der sørger for, at denne luftige crème er nem at anbringe, samtidig med at den rige, silkebløde formel plejer huden. Unik sammensætning af antioxidanter, E-vitamin og ingrediensen Centalla asiatica, der hjælper med at styrke huden. De naturlige ingredienser sød appelsin & cedertræ skaber en skøn, varm duft.

rituals body cream creme

Rituals creme, 155 kr., magasin.dk

Ansigtsmaske til at sove med

 

En god og rig natmaske er denne fra The Body Shop. Den har masser af antioxidant E-vitamin i, og den bringer huden tilbage til dens fugtbalance med den intensive og fugtgivende ansigtsmaske. Den skal i øvrigt ikke renses af om morgenen.

Vitamin E natmaske, 165 kr., thebodyshop.dk

En natcreme

 

En lækker natcreme er også en måde at holde huden smuk på. Denne er fra Rituals Namasté serien. Anti-aging-natcremen eller masken hjælper med at regenerere huden i løbet af natten. Natcremen genopbygger huden i løbet af natten. Huden styrkes med en intens dosis af aktive stoffer, så den ser yngre ud den næste morgen. Genopretter hudens naturlige glød og hjælper synligt med at reducere fine linjer. The Ritual of Namasté Glow-linjen består af en række anti-aging-formler, der er udviklet specielt med henblik på at modvirke hudens første aldringstegn. Formlen hjælper med at genopbygge huden og sikre en frisk og strålende glød.

natmaske maske RITUALS-The_Ritual_of_Namasté_Renewing_AHA_Glow_Mask-265-DKK

Ritauls natmaske, 295 kr., magasin.dk

Farve eller ej

Er du ikke den helt store self tanner, så kan du efter du har fået bugt med den tørre vinterhud blot bruge et par pift af denne Tan Purity Face Mist fra St. Tropez. Det kan ikke blive nemmere, for det er bare at spraye et par gange, der hvor du ønsker en let farve. Den hverken fedter eller smitter af på hår og tøj, og så dufter den i øvrigt mega godt. Den er reelt til ansigtet, men den er så stor, at du nemt for eksempel lige kan give skinneben eller arme, hvis de trænger.

St. Tropez mist, 260 kr., beautytheshop.com/dk

 

Hvad med håret?

Giv lige også håret en maske. Det fortjener det. Det har også haft nogle hårde måneder med kulde.

Jeg kan for eksempel anbefale Aveda Damage Remedy™ Restructuring Treatment, som er en plantebaseret, intensiv fugtkur til håret. Formlen trænger ind i håret for at reparere ødelagt hår med quinoaprotein. En blanding af rene planteolier forsegler hårstrået for at videregive vedvarende glathed, beskyttelse og glans. Den opløftende aroma med økologiske, essentielle olier fra bergamot, ylang ylang og mandarin videregiver en opløftende, aromaterapeutisk oplevelse. Masken skal bruges en gang om ugen eller efter behov og virke i 2-5 minutter, hvorefter den skylles ud. Den miljøvenlige emballage er lavet af 65 procent genbrugsplast. Den ligger også i den dyre ende. Men en hårmaske i den kvalitet har man heldigvis også længe.

Aveda_Damage_Remedy_Intensive_Restructuring_Treatment hårmaske hår

Aveda hårmaske, 396 kr., forhandlerinfo 32 25 59 00

Husk også …

At drikke rigeligt med vand og spise lidt sundt, det vil din hud også takke dig for. Foråret er jo også nær, hvor strømpebukserne ryger, og vi igen skal vise arme og ben. På denne måde er du klar – klar til forår.

Glad hud og pige – klar til forår. (Foto: Pexels)

 

En snak med St. Tropez self tanning ekspert

st. tropez kvinde strand krop

· Mere fra samme kategori ·