
Lav Louisa Lorangs Pecan Fudge
Konfekt kommer i mange afskygninger og kan reelt spises hele året. Ikke mindst disse lækre Pecan Fudge, der er fra Louisa Lorangs bog ‘Konfekt’
En ret klassisk fudge med dejlige pekannødder. Skær den i en størrelse, du kan lide.
Fudgen holder sig i mindst 1 uge på køl – altså hvis den ikke når at blive spist inden, hvilket der er stor sandsynlighed for …
Der bliver cirka 35-40 styk af denne opskrift …

Det skal du bruge
Ingredienser
150 g pekannødder
325 sukker
150 dl lys sirup
3 dl fløde
100 g mørk chokolade, cirka 60 %
Sådan gør du
Rist nødderne i ovnen ved 175 grader i 3-4 minutter, til de dufter.
Afkøl nødderne og hak dem groft.
Kom sukker, sirup og fløde i en sauterpande.
Lad det varme op ved middel varme, rør jævnligt med en træske og lad massen komme op at koge.
Tilsæt nødderne og rør rundt.
Lad massen koge uden at røre for meget, til den når en temperatur på 115 grader. Det tager 15-20 minutter.
Tag den af varmen og rør igen, til den begynder at tykne.
Smelt imens chokoladen over vandbad.
Tilsæt smeltet chokolade, og kom massen i en form (cirka. 18 x 18 cm) smurt med lidt olie.
Lad den sætte sig i køleskab natten over, vend den ud og skær den i grove stykker.

TIP
Du kan bruge de nødder, du vil, men ‘bløde’ nødder er bedst, synes jeg. Som for eksempel pekan-, val- og macadamianødder.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: