Læs også:

Close
pecan fudge

Lav Louisa Lorangs Pecan Fudge

Mad  | 

Konfekt kommer i mange afskygninger og kan reelt spises hele året. Ikke mindst disse lækre Pecan Fudge, der er fra Louisa Lorangs bog ‘Konfekt’

En ret klassisk fudge med dejlige pekannødder. Skær den i en størrelse, du kan lide.

Fudgen holder sig i mindst 1 uge på køl – altså hvis den ikke når at blive spist inden, hvilket der er stor sandsynlighed for …

Der bliver cirka 35-40 styk af denne opskrift …

pecan fudge louisa lorang
(Foto: Chris Tonnesen)

Det skal du bruge

Ingredienser

150 g pekannødder

325 sukker

150 dl lys sirup

3 dl fløde

100 g mørk chokolade, cirka 60 %

Sådan gør du

Rist nødderne i ovnen ved 175 grader i 3-4 minutter, til de dufter.

Afkøl nødderne og hak dem groft.

Kom sukker, sirup og fløde i en sauterpande.

Lad det varme op ved middel varme, rør jævnligt med en træske og lad massen komme op at koge.

Tilsæt nødderne og rør rundt.

Lad massen koge uden at røre for meget, til den når en temperatur på 115 grader. Det tager 15-20 minutter.

Tag den af varmen og rør igen, til den begynder at tykne.

Smelt imens chokoladen over vandbad.

Tilsæt smeltet chokolade, og kom massen i en form (cirka. 18 x 18 cm) smurt med lidt olie.

Lad den sætte sig i køleskab natten over, vend den ud og skær den i grove stykker.

pecan fudge
Et – to – eller tre stykker ryger hurtigt ned … (Foto: Chris Tonnesen)

TIP

Du kan bruge de nødder, du vil, men ‘bløde’ nødder er bedst, synes jeg. Som for eksempel pekan-, val- og macadamianødder.

 

Sådan ser bogen ud:

 

konfekt louisa lorang

 

Læs også:

 

Louisa Lorang: Min jul

 

louisa lorang kogebog flytte hjemmefra forfatter kok (Foto: Maria Wamke Nørregaard)

 

· Mere fra samme kategori ·