Læs også:

Close
7 kabale

Hyggetid: Tid til 7 Kabale

Underholdning  | 

Kender du det, at man lige har 10 minutter – måske er du på insta – Snap eller TikTok. Men det kan også være, du mere har brug for at hygge dig med et spil. 7 Kabale er et af de spil, man aldrig bliver træt af

7 kabale
Tid til 7 Kabale … (Illustration: PR)

7 Kabale – det kendte spil

Også du kender naturligvis spillet 7 Kabale fra computeren. På internettet spilles dette kortspil rigtig meget, og der bliver søgt meget efter det. Da Microsoft i 1990 udgav Windows 3.0, blev spillet først for alvor populært, for i denne udgave fulgte spillet for første gang med. Spillet var allerede kendt fra andre computere og som kortspil kendes det tilbage fra det 18. århundrede.

Men eftersom mange mennesker begyndte at bruge Windows, blev det også mere og mere populært at spille 7 Kabale. Uanset om du brugte en pc eller en bærbar computer, kunne alle computerbrugere nu spille spillet, og det skete også ofte på kontorerne. Efter lanceringen af Windows 95, hvor mange mennesker også hjemme fik adgang til en PC, blev 7 Kabale også hjemme mere og mere populær. Kortspillene er siden Windows 8 ikke længere gratis og reklamefri, og derfor er flere og flere begyndt at spille 7 Kabale online.

kort kortspil
7 kabale er en hyggelig måde at afstresse på … (Foto: Unplash)

De enkle regler

Reglerne er enkle, men spillet kan bestemt ikke altid løses. Faktisk er det blevet beregnet, at spillet kan gennemføres i mindre end halvdelen af tilfældene. Dette gælder kun for den variant, der spilles med tre kort. I de fleste versioner af spillet kan du også vælge muligheden »træk ét kort”. I så fald kan spillet løses i næsten alle tilfælde.

7 kabale
Tidsfordriv eller ren hygge – 7 Kabale er sjovt … (Foto: MY DAILY SPACE)

Du spiller 7 Kabale med ét sæt spillekort. Jokerne bliver ikke brugt. Kortene lægges i syv kolonner i spilleområdet, hver kolonne met ét kort mere end den forrige. I den første kolonne ligger der altså ét kort, og i den sidste kolonne ligger der syv kort. Kun ét kort per kolonne ligger åbent: det øverste. De kort, der er tilbage, efter at spilleområdet er blevet fyldt op, lægges med billedsiden nedad i en separat bunke.

Desuden er der fire tomme felter på spilleområdet. Hvad er hensigten? At flytte alle kort fra spillepladen til disse 4 tomme felter. Kortene placeres i disse felter fra lav til høj (fra es til konge) og sorteres efter farve. Nu hvor vi ved, at hver af de 4 felter starter med det laveste kort (esset), skal vi først lede efter esserne i spilleområdet.

For at spille kort fri og dermed have en bedre chance for at finde et lavt kort, kan du sortere kortene på spillefeltet i faldende rækkefølge og efter farve, for eksempel en sort otter på en rød nier. Hvis der ikke er flere muligheder på spillefeltet, skal du tage et kort fra reservebunken. Det lyder måske svært, men du vil opdage, at det er næsten umuligt at stoppe igen når du først har fået smag for det.

Her kan du spille gratis

På hjemmesiden 7kabale.dk finder du en masse fantastiske udgaver af 7 Kabale, og det bedste er, at du kan spille dem alle gratis. Der kan du også finde udførlige spilleregler og strategier.

kort kortspil
Elsker du også at hygge med kortspil … (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·