Læs også:

Close
strand rejse ferie

Det bør rejselystne danskere gøre nu

Rejser  | 

Vi længes, vi er utålmodige – vi trænger til at se verden og komme ud at rejse igen. Men før alt normaliseres, og vi kan komme afsted, så kan du imellem tiden ‘gøre dig klar’. Tusindvis af danskere har under coronatiden stillet deres rejseforsikring i bero. Men hvordan skal du egentlig forholde dig

Det er jo lige før, man har glemt, hvordan det føles at rejse væk – pakke en kuffet og tage ud i en lufthavn. Men før du når så vidt, så skal du have styr på alle reglerne, så du ikke kommer i klemme … Forsikringsselskabet If anbefaler rejselystne danskere at genkøbe rejseforsikring nu, og spænder samtidig et ekstraordinært sikkerhedsnet ud under folk med udlængsel.

vand havet sommer strand (Foto: Unsplash)
If udvider ekstraordinært dækning på rejseforsikringen, så kunder får hjælp selvom de rejser til en rød eller orange destination i Europa, og hvis de rammes af coronavirus under ferien. (Foto: Unsplash)

Efter Udenrigsministeriet har fremlagt en gradvis genåbningsplan for rejseaktiviteter, stiger antallet af henvendelser om rejseforsikringer hos landets forsikringsselskaber.

– Vi oplever en del kunder, som bare vil ud at rejse denne sommer. Deres spørgsmål kredser om, hvordan de er stillet, hvis de køber ferien nu mens rejsedestinationen er orange, og også i stigende grad om, hvordan de er stillet forsikringsmæssigt, hvis de vælger at rejse alligevel, selvom der fortsat er orange eller rødt på afrejsetidspunktet, oplyser produktchef og ansvarlig for rejseforsikringer hos If Skadeforsikring, Eva Lindberg Vibe.

Hver fjerde skal genkøbe

Er ferie i udlandet en del af planlægningen, anbefaler If, at man genaktiverer eller køber ny rejseforsikring nu, hvis man som tusindvis af andre har valgt at annullere den, mens verden har været ramt af rejserestriktioner.

Hos If Skadeforsikring har op mod hver fjerde rejseforsikringskunde det seneste år stillet deres rejseforsikring i bero. Selskabet skønner på den baggrund, at det drejer sig om flere hundredetusinde danskere, der bør få købt rejseforsikringer igen nu, hvis de har planer om at rejse udenlands.

– Hvis man ved, man vil rejse i sommerferien eller så snart muligheden byder sig, så er vores anbefaling at få styr på rejse- og afbestillingsforsikringen nu. Venter man helt til afrejsetidspunktet, kan der være en karensperiode på forsikringen, hvor dækningen vil være begrænset. Eller endnu værre, man kan ende med helt at glemme forsikringen, forklarer Eva Lindberg Vibe.

Ekstraordinær udvidelse i EU/EØS

If vælger samtidig ekstraordinært at udvide sin dækning på rejseforsikring, så kunderne får hjælp selvom de rejser til en rød eller orange destination i Europa, og hvis de bliver ramt af corona/COVID-19 undervejs.

– Vi vælger ekstraordinært at dække rejser til Europa, også selvom de er røde eller orange på grund af corona/COVID-19. Vores anbefaling er fortsat at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger og kun booke rejse til destinationer, som har skiftet farve til gul. Men hvis kunden for eksempel har en feriebolig i udlandet som man ønsker at rejse til eller har et stort behov for at komme ud at rejse, så hjælper vi, hvis der sker noget, siger Eva Lindberg Vibe.

prag storby turist tjekkiet flod (Foto: MY Daily Space)
Prag er en smuk by. Men ha’ lige styr på tingene, før du bestiller din rejse …(Foto: MY Daily Space)

EU-coronapas forventes den 26. juni

If pointerer at folk skal være opmærksomme på forskellen mellem rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Den udvidede rejseforsikring giver adgang til hjælp ved sygdom og skader under rejsen. En afbestillingsforsikring dækker hændelser inden afrejse, og forudsætter at rejsen er købt, når rejsemålet er gult eller grønt.

Udenrigsministeriet meddelte tidligere på måneden, at EU’s coronapas forventes klart den 26. juni, og at dette samtidig vil åbne op for, at personer bosiddende i EU kan holde ferie i andre EU-lande.

– Mange forventer, at deres rejsemål skifter farve til gul inden sommer, men synes samtidig det er for længe at vente til den 26. juni med at booke ferien. Man må gøre op med sig selv om man vil booke nu, man skal blot vide, at afbestillingsforsikringen ikke dækker, hvis rejsemålet ikke er ændret til gul, når man skal afsted og man eventuelt ikke ønsker at rejse, slutter Ifs produktchef.

Airport, lufthavn, fly, airplane. (Foto: Unsplash)
Skal du snart ud at rejse, så læs med her … (Foto: Unsplash)

Der vil være enkelte undtagelser på dækning, eksempelvis i forbindelse med evakuering eller til lande, som ikke er omfattet af EU eller EØS. Det gælder for eksempel Tyrkiet. If opfordrer derfor til, at kunderne kontakter selskabet for at få den bedste rådgivning.

Den udvidede dækning på rejseforsikringen hos If dækker afrejse i perioden fra den 1. maj til den 1. september, i forventning om at vaccineudrulningen derefter er gennemført.

tyrkiet
Husk, Tyrkiet ikke er medlem af EU … (Foto: Unsplash)

Læs også:

Har du rejsefeber, så drøm dig væk her

fly icelandair (Foto: PR)

· Mere fra samme kategori ·