Læs også:

Close
fly (Foto: Unsplash)

Rejsefeber: Drøm dig væk i billeder og sjove facts om dejlige rejsedestinationer

Rejser  | 

Åååh, vi har sådan en længsel for at komme ud at opleve verden igen. Vi savner at rejse, pakke en kuffert, sidde i et fly, udforske byer, besøge andre kulturer og komme hjem med kufferten fuld af minder og fotoalbummet proppet med billeder. Vi har fået rejsefeber

Savner I det ikke også? At rejse ud i verden og se alle de smukke steder, snakke med de lokale, falde i alle turistfælderne og få en masse ny viden om spændende steder. Ak ja, men indtil vi kan rejse igen, så må vi drømme os væk i billeder og sjove facts om nogle af de dejlige steder rundt omkring i verden. Så får vi forhåbentlig lidt mere styr på vores rejsefeber.

rejse, planlægge (Foto: Unsplash)
Vi vil gerne snart planlægge vores næste rejse igen – for vi har fået rejsefeber. (Foto: Unsplash)

Maldiverne: Paradiset mod syd

Maldiverne er en tropisk drømmeverden – ubeskrivelig smuk med svajende palmer, turkisblåt hav så langt øjet rækker og usandsynligt hvide strande.

Maldiverne er et paradis, hvor du lever et skønt barfodsliv med mulighed for sport, spa, svømmetur i pools, snorkling i havets pool, hvor et dyrerigt liv blandt fantastiske farverige koraller lever under overfladen, og om aftenen står den på mad fra førsteklasses restauranter. Det er stedet, hvor kan du bo – midt på havet selvfølgelig – i træhytter så du kan tage morgenbadet i havet sammen med alle fiskene. Det er vist ikke så sært, at Maldiverne er et populært sted for bryllupsrejser.

maldiverne, rejse (Foto: Unsplash)
Middagsluren lige her – ØH JA TAK! (Foto: Unsplash)

5 hurtige om Maldiverne

1. Maldiverne består af 1.190 smukke øer, men kun 202 af dem er beboede.

2. Maldiverne er Asiens mindste land både geografisk og i indbyggertal.

3. Maldiverne er det lavest-liggende land i verden med en gennemsnitshøjde over havets overflade på 1,5 meter.

4. 99 procent af Maldivernes areal er dækket af vand.

5. Udenfor alle resorts er det forbudt at drikke alkohol.

Maldiverne er et drømmested for mange danskere at besøge, men det er ikke det billigste. Rejsen er lang, og opholdet i luksus omgivelser på lækre resorts er noget, der skal spares op til – men altså det er da okay lige at lure på lidt billeder – ikk? 

maldiverne, rejse (Foto: Unsplash)
Hvem gad ikke godt, at det var indgangen til deres hjem? (Foto: Unsplash)

En rejse til Maldiverne er både en oplevelse over og under vandet. Det er et must at tage snorkleudstyret på og dykke ned i det azurblå vand. 

maldiverne, rejse (Foto: Unsplash)
Heeeej er det dig Nemo? (Foto: Unsplash)

Man tror næsten, det er løgn, at himlen kan være så smuk ved solnedgang. Hver dag kan man kigge udover vandet og se himlen forvandle sig til en farvepalette af forskellige nuancer. 

maldiverne, rejse (Foto: Unsplash)
Mon ikke fotoalbummet bliver fyldt med billeder af solnedgange. (Foto: Unsplash)

New York: Byen der aldrig sover

New York er byen der aldrig sover, og byen der også er kendt under navnet ‘The Big Apple’ og ‘Gotham’. Byen er en af verdens mest betydningsfulde byer, der både har indflydelse på uddannelse, politik, sport, underholdning, medie, mode og kunst.

Du er nødt til at tage New York flere gange for at få alt med, og du skal forberede dig på, at være oppe til sent på natten – ja du kan faktisk ikke lade være. Men New York bliver du aldrig træt af – den har alt til den perfekte storbyferie – i en forlænget weekend eller et par uger.

new york (Foto: Unsplash)
Lysene i New York fra alle højhusene er fortryllende. (Foto: Unsplash)

5 hurtige om New York

1. Østers var så populære i det 19. århundrede i New York, at skallerne blev brugt til at anlægge Pearl Street med og blev også brugt til kalk til murværk.

2. Frihedsgudinden er en gave fra Frankrig. Den blev sendt i 350 stykker i 214 kasser og tog 4 måneder at samle.

3. Der tales mere end 800 sprog i New York City. 4 ud af 10 husstande taler et andet sprog end engelsk.

4. Det første pizzeria i USA åbnede i NYC i 1895.

5. Navnet ‘The Big Apple’ stammer fra hestesporten, hvor ryttere og trænere brugte udtrykket om de enorme pengepræmier i de store hestevæddeløs, der blev afholdt i New York.

Brooklyn Bridge er en af tre broer, som binder bydelene Manhattan og Brooklyn sammen. Den strækker sig 1834 meter over East River. Vi husker den formentlig alle fra den romantiske scene i Sex and the City, hvor Miranda og Steve mødes midt på broen og erklærer deres kærlighed til hinanden.

brooklyn bridge Foto: Unsplash)
Smukke, store Brooklyn Bridge der forbinder bydelene i New York. (Foto: Unsplash)

A walk in central park er et must – gerne flere gange – når du besøger New York. En fantastisk smuk park til picnic, løbeture og slentreture. Snyd heller ikke dig selv for at gå forbi springvandet Bethesda Fountain, hvor den ikoniske introscene til Friends er optaget.  

Central park ligger vitterligt i centrum og er ligeså smuk fra toppen. (Foto: Unsplash)

Times Square sover aldrig. Dag ud og dag ind er gaden og pladsen oplyst af reklamesøjler, neonskilte og videoer. Af nogle omtales det som ‘Verdens skillevej’ eller ‘Verdens centrum’. Samtidigt er det også centrum for Broadway teaterdistriktet. Årligt tiltrækker Times Square over 330.000 millioner mennesker. 

times square (Foto: Unsplash)
Drøm dig væk i alle lysene, reklamerne og mulighederne. (Foto: Unsplash)

Færøerne: Den smukke natur og store gæstfrihed

Du behøver ikke rejse så langt væk for at opleve noget storslået. En flyvetur på godt 2 timer så lander du på Færøerne. En øgruppe der består af 18 øer, der oprindeligt er opstået ved vulkanudbrud. På Færøerne er der mulighed for at komme helt tæt på naturen og opleve et især rigt fugleliv. Du må heller ikke snyde dig for at se de masse brusende vandfald og de mange klippeformationer.

Færøerne har netop modtaget en flot anerkendelse på Lonely Planets ‘Best in Travel List 2021’. De er nemlig blevet kåret som en af verdens bedste ‘Community’-destinationer i 2021. På Færøerne bliver du for alvor en del af det færøske fællesskab. Du mærker den ægte og autentiske stemning, når du bliver inviteret til traditionel hjemmelavet færøsk mad hos de lokale, kaldet Heimablídni (hjemmegæstfrihed, red.). Eller HOYMA som er en akustisk musikfestival, der udføres hjemme i stuerne hos de lokale.

færøerne (Foto: Unsplash)
Se de spektakulære vandfald på øen. (Foto: Unsplash)

5 hurtige om Færøerne

1. Færøerne er det land i verden med mindst kriminalitet. Politiet har så lidt at lave, at nogle af dem har et bijob som turistguides.

2. Hovedstaden Tórshavn er en af de få hovedstæder i verden, hvor der ikke ligger en McDonald’s.

3. Der er kun fire trafiklys på øen. Tre af dem findes i hovedstaden.

4. Der findes dobbelt så mange får som indbyggere på øen. Alligevel er det ikke til opdrive færørsk lammekød i supermarkederne.

5. Der er ingen steder på Færøerne, hvor du er mere end fem kilometer fra havet.

Kom med indenfor til HOYMA, den akustiske musikfestival, hvor lokalbefolkningen spiller musik i deres stuer. Færøerne er en lille nation, men de har en stor ånd og et stort fællesskab, de gerne vil give de besøgende en smagsprøve på. 

Gilli Brend í Hoyvík / @gilli.photography Heystfagnaður á Eiði
Kom helt ind i folks private stuer til autentiske musikoplevelser. (Foto: @gilli.photography)

HEJ HEJ eller skulle vi sige MÆH MÆH. Der er får alle vegne i landskabet – nogen kommer endda ret tæt på. 

får (Foto: Unsplash)
Mød en af de mange tusinde får på din tur rundt på øen. (Foto: Unsplash)

De flotte folkedragter bruges ved festlige lejligheder på øen. Dronningen bærer også folkedragten, når hun besøger Færøerne. Mændenes festdragt kaldes sjóstúka, og kvindernes kaldes stakkur. Dragterne bruges ved bryllupper og på nationaldagen Ólavsøka, som du kan opleve den 28. og 29. juli. 

Gilli Brend í Hoyvík / @gilli.photography Heystfagnaður á Eiði
Fine færøske mænd i folkedragter. (Foto: @gilli.photography)

Åååh, vi ved snart ikke om vores rejselyst er blevet stillet for en stund, eller vores rejsefeber nærmest bare er blevet større nu efter en tur rundt i verden. Indtil vi må komme afsted igen, har du i hvert fald lidt inspiration til, hvor din næste rejse kan gå hen. God tur!

Læs også: 

Marrakech – kontrasternes by

marrakech rejse farver afrika rejseguide (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·