Læs også:

Close
havet plastik plastikflaske (Foto: Unsplash)

Sådan reducerer du dit plastforbrug

Mit liv  | 

Engangsplast findes stort set alle steder. I vatpindene på badeværelset, i frugtposerne i supermarkedet og i take away-koppen fra kaffebaren. Det kan derfor føles besværligt og svært at undgå engangsplast i hverdagen, men det behøver det ikke at være

SodaStream deler her syv nemme tips til, hvordan du kan reducere plastforbruget nu og i fremtiden. Siden 70’erne har den dårlige indvirkning af plast på miljøet været en af SodaStreams mærkesager, og i dag er sagen mere aktuel end nogensinde før.

Faktum er, at der hvert år havner otte til 13 millioner tons plast i naturen. Hele 40 procent af al den plast, der bliver fremstillet, anvendes desuden til engangsemballage. *

* Kilde: Naturskyddsföreningen

– Plasten udgør en stor trussel mod miljøet, og hvis vi ikke ændrer vaner, vil der i 2050 findes mere plast end fisk i havet. Hos SodaStream arbejder vi for at reducere forbruget af engangsflasker, og gennem vores produkter vil vi gøre det nemmere for forbrugerne at leve et bæredygtigt liv og rent faktisk gøre en forskel, forklaer Mats Ajpe, Marketing Director hos SodaStream Nordics.

havet plastik plastikflaske (Foto: Unsplash)
SodaStream giver gode råd til at spare på dit plastikforbrug … (Foto: Unsplash)

Tips til at skære ned på dit plastforbrug

Hvordan skærer man egentlig ned på sit plastforbrug i hverdagen? SodaStream har udarbejdet en liste med nogle hverdagstips.

Køb uemballerede fødevarer

Prøv, så vidt muligt, at købe fødevarer som fx grøntsager og frugt, der ikke er emballeret i plast. Et andet tip er at købe brød, der ikke ligger i en plastikpose, men som i stedet opbevares i en papirpose.

Skift plastfolie ud

Undgå plastfolie, og find i stedet andre løsninger til opbevaring af madvarer og rester i køleskabet. Du kan fx nemt genbruge syltetøjsglas til opbevaring af mad.

En anden bæredygtig løsning er at sætte en tallerken oven på en skål med rester.

Invester i en genanvendelig kaffekop

Invester i en genanvendelig kaffekop, som er let at tage med på farten. På den måde undgår du engangskaffekopper, som ud over plastlåget ofte består af plast på koppens inderside.

stop miljø natur plastikbestik engangsservice sugerør (Foto: Unsplash)
Du ved det sikkert godt – men engangsservice i plastik og plastiksugerør er heller ikke godt for miljøet. (Foto: Unsplash)

Stop med at købe engangsflasker

Endnu et tip er at stoppe med at købe vand på flaske. Invester i stedet i en genanvendelig flaske, som er nemt at tage med sig. For kulsyreholdigt vand gælder det, at du kan mindske mængden af flasker betydeligt ved ganske enkelt at fremstille det derhjemme med en sodavandsmaskine.

Drop plastikposen

Undgå plastikposer, når du handler mad eller er ude og shoppe. Sats i stedet på en stofpose, der er så let, at den kan proppes i tasken og tages med. Det er ekstra godt, hvis den er fremstillet i økologisk bomuld.

plastik plastikpose (Foto: Unsplash)
Drop dem nu – plastikposerne – og brug stofnet i stedet … (Foto: Unsplash)

Udskift vatpinde af plast

Skift vatpinde af plast ud med en økologisk variant med en pind af papir. En del mærker kan endda smides i komposten.

Lav dine egne danskvand

En oplagt og nem måde at spare på plastflaskerne på er selv at lave din danskvand eller sodavand. Det kan du gøre med en SodaStream-maskine. Så bliver det faktisk ikke nemmere eller billigere.

sodastream danskvand maskine (Foto: PR)
Et nemt tip at følge – måske har du bare ikke tænkt på, at du rent faktisk hjælper naturen og miljøet ved at lave din egen danskvand. (Foto: SodaStream PR)

 

Læs også:

Få styr på madmyterne og minimer dit madspild

grøntsager, mad (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·