Læs også:

Close
blomsterberg min jul bogrøde julekugler (Foto: Sarah Sanctuary Williams)

Blomsterbergs små røde julekugler

Mad  | 

Mette Blomsterberg har lavet en ultra fin julebog ‘Min jul’, der er fyldt med masser af lækre opskrifter og tanker omkring jul. Bogen er en stor kærlighedserklæring til jul

I bogen er der 65 skønne opskrifter fra Mette Blomsterberg, alle lavet med kærlighed til julen.Bogen rummer alt det søde ’knas’, som hører julen til: nye småkagekreationer, lækker konfekt og syndige fyldte chokolader, julevafler, julekager, kransekager, nytårsdesserter, men selvfølgelig også klassikere som vaniljekranse, brunkager og risalamande.

Mange af opskrifterne er nemme at gå til, for julen er en tid, hvor der er ’mange jern i ilden’, men der er selvfølgelig også enkelte mere avancerede kreationer, hvor Mette Blomsterberg tryller med sin kompromisløse faglighed, og hvor det kræver lidt ekstra god tid i køkkenet.Du får også Mette Blomsterbergs helt egen julemenu og forslag til, hvordan den kan udbygges med gode salater.

Men her får du opskriften op de små, lækre julekugler.

Det skal du bruge

Kugler
220 g ren rå marcipan
12 g frysetørrede jordbær
30 g god jordbærmarmelade

 

’Lim og drys’
30 g pasteuriseret æggehvide
10 g frysetørrede jordbær
10 g flormelis
blomsterberg min jul bogrøde julekugler (Foto: Sarah Sanctuary Williams)
Lav Blomsterbergs fine røde julekugler. (Foto: Sarah Sanctuary Williams)

Sådan laver du kuglerne

Ælt marcipan, frysetørrede jordbær og marmelade sammen til en ensartet masse.

Del den i 20 lige store stykker.

Tril alle stykkerne til helt runde kugler, og læg dem på bagepapir.

Lad dem lufttørre utildækket ved stuetemperatur i et par timer.

Sådan limer og drysser du

Kom æggehviden i en lillebitte skål.

Blend de frysetørrede jordbær og flormelis til fint støv i en minihakker, og kom det op i en anden og
større skål.

Dyp 2-3 rene fingre i æggehviden, og tril en kugle imellem dine hænder, så de fugter hele overfladen godt. Kom den fugtige kugle direkte op i jordbærblandingen, og vend den rundt i det med en lille ske.

Fisk julekuglen op, og lad den tørre på bagepapiret. Gentag, indtil alle kuglerne er færdige, og lad dem lufttørre helt.

Opbevar dem i køleskab med bagepapir imellem lagene i en beholder med tætsluttende låg i op til 2 uger.

Sådan ser den smukke julebog ud:

blomsterberg min jul bog (Foto: Sarah Sanctuary Williams)

 

Læs også:

Jul i lange baner

jul julepynt appelt (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·