Læs også:

Close
hjerter, hearts (Foto: UNsplash)

#Mettesmangemeninger: Om dating i en coronatid

Mit liv  | 

Jeg er fanget midt i det. Dating i en coronatid. Jeg ved godt, jeg har det godt i forhold til mange andre, der er alvorligt udsatte i denne tid, men at være single er på andre måder også en meget udsat position. Derfor er denne uges klumme dedikeret til min tanker om at være single, mens corona er i udbrud

Det startede med at være virkelig irriterende – og sådan forstsatte det så. Hudsult, frustration, fortvivlelse og spørgsmål i massevis. Hvis du har læst en af mine tidligere klummer, er det tydeligt, at jeg ønsker at få en kæreste indenfor den nærmeste fremtid, og det fik coronaudbruddet da godt og grundigt sat en stoppet for. For pludselig var der fuld panik, vi var alle hjemme, og det var og er stadig umuligt at møde nogen en aften i byen, fordi vi ligger i vores senge senest 22.30.

Ingen flirt henover dansegulvet, ingen smil i baren, ingen der i fuldskab henvender sig, ingen der byder på drinks. Jeg må indrømme, jeg faktisk synes, det er og har været en smule deprimerende, for man er hele tiden i tvivl, om det, man nu gør, er rigtigt. Må man mødes med ham. Er det nu forsvarligt. Han er jo fremmed. Han kan jo også mødes med en masse ved siden af, og pludselig er man skyld i, at en masse mennesker bliver smittet.

Ingen flirt på dansegulvet og smil over baren i øjeblikket. (Foto: Unsplash)

MEN hvad skal man gøre? Jeg er skide misundelige på kærestepar. De har bare hinanden, de kan ses med. Hygge med, kramme med, kysse med, putte med. Og så kan de rigtig sidde og fryde sig derhjemme, altså de lykkelige par, der elsker hjemmelivet. Endelig slipper de for at have dårlige undskyldninger om at skulle tidligt hjem. De kan bare være sammen I deres lykkelige boble uden bekymringer om, om nogen gider klappe dem i røven, og sige de ser skide dejlige ud. Men til alle dem kunne jeg godt tænke mig at liste et par facts op, om hvad vi singler går igennem i disse tider.

Mænd i mængdevis og virtuel dating

På den positive side, så har der aldrig været så mange mænd på diverse datingapps som nu. Folk er jo, ligesom mig selv, på grænsen til desperation. Det betyder så også, at man kan støde på en masse gamle kendige og få matches med gamle guys fra de tidlige ungdoms år, det ved jeg egentlig ikke, hvor fedt det er. Omvendt er man jo for nysgerrig til at swipe nej, når de dukker op. Men rart nok man aldrig, når der til, hvor appen siger ‘du har swipet alle i dit område’. Og også lidt rart at nogle af de lidt spændende typer, der ellers ikke ville være at finde derinde, har fået øjnene op for, at det jo må være vejen frem indtil videre.

Så er der noget, jeg næsten synes er for opfindsomt. Virtuel dating. Ved ikke om funktionen stadig er derinde, men tror det var på Happn. Så kunne man simpelthen slå kameraet til og sidde der og være på date med hinanden hjemme i stuerne. Måske det mest bare var en gimmick, og det er så jo sådan set et meget godt alternativ, men ærligt også lidt plat synes jeg. Som om man ikke i forvejen er ved at få nok af online undervisning, hjemmearbejde og ‘deltag i et webinar-arrangement’. Ej jeg ville sgu ikke gide det. Mest fordi man også bare ved, fyren sidder i slidte underbukser og pæn skjorte på kameraet.

Og så de kvalmende dates, der skaber misundelse

Så er der de der kvalmende dates, der skaber misundelse. Indrømmet. Er lidt misundelig på den her idé, mest af alt fordi HVEM ER DEN FYR, DER FINDER PÅ DEN IDE?! Nå men det handler om, at jeg hørte om nogle, der datede da corona brød ud, og da vi alle skulle være hjemme, fandt de på at facetime, mens de lavede mad sammen – i hver deres køkken vel at mærke. Så havde de handlet ind til den samme ret, og så stod de i deres køkkener, og lavede det sammen og spiste det derefter. Jeg kan på en og samme tid ikke holde det ud og er samtidigt ved at sprænge over, hvor god en idé, det er. Mest af alt håber jeg nok bare det brændte på for én af dem, eller forbindelsen var dårlig. Så var der da noget, der gik galt. Tsk. Tsk.

hjerter (Foto: Unsplash)
Dating er svært i coronatiden. (Foto: Unsplash)

Søren Brostrøms vise ord og et Tinderspil

Søren Brostrøm. Han er og bliver en dejlig mand. Han kan altså noget. Og det kunne han også, da han engang i foråret talte til alle os singler. I nærmest Martin Luther King agtig stil med ‘I have a dream’. Det er for drastisk en sammenligning, det ved jeg godt, men som single med hudsult var det sød musik i ørene. Stod han frem på talerstolen, og sagde de vise ord: ‘Sex er godt. Sex er sundt. Sundhedsstyrelsen går ind for sex. Vi er seksuelle væsener, og selvfølgelig skal man dyrke sex også som single i en tid med corona’. Det eksploderede muligvis en lille smule derefter, i en grad som nok ikke lige er så god, men de ord kan stadig give kuldegysninger her et par måneder efter.

Tinder har også givet det et skud med det virtuelle. I form af et spil der hedder ‘Swipe Night’. Jeg har ikke prøvet det, og det kommer jeg bestemt heller ikke til. Igen fordi det er lidt for opfindsomt – og af den grund er jeg ude. Så er det noget med, at man bliver udsat for nogle dramatiske ting og skal reagere ud fra det og på baggrund af det, får man matches med folk, der har valgt det samme. For eksempel sådan noget med at skulle redde nogen fra en færdselsulykke eller redde en hundehvalp. Idéen skulle efter sigende være, at man så matcher med nogle, der reagerer på samme måde, og det ville være en anden og sjov måde at få snakken i gang på. Der er jeg nok bare lidt mere til at snakke om vejret så.

kærlighed, love (Foto: Unsplash)
Kærlighed, omsorg, kram kan man aldrig få for meget af. (Foto: Unsplash)

At mødes med mundbind og når det alligevel kan ende godt

At mødes med mundbind på er jo også noget nyt. For os alle selvfølgelig, men der er bare forskel på at mødes med en god veninde og tage det kliniske blå mundbind på og gå ind på caféen. Fremfor at mødes med en helt fremmed og for det første være i tvivl, om man skal kramme for derefter at skulle tage mundbind på, og gå som to kirurger gennem baren. Super sexet er det da ikke og slet ikke, når man skal ud og pudre næsen. Der plejer man at kunne være sådan lidt lækker-lækker, og så ødelægger det mundbind bare fuldstændig den vibe. For slet ikke at tale om, at man ligeså godt kan droppe at friske læbestiften op, fordi halvdelen alligevel sidder i mundbindet og resten tværet rundt om munden. Ikke super sexet.

Så ja jeg synes egentlig bare, vi er en lille smule udfordret os singler i øjeblikket. Det er en jungle at finde ud af, hvad vi må, og hvad der er det rigtige at gøre, og i den jungle er der alle mulige mærkelige virtuelle påfund og trælse regler.

Men noget, der er lidt cute, er, at hvis man så finder ham, der er sød, og man godt kunne tænke sig at være kæreste med ham, så er det her en ret sød måde at spørge på. Vi kunne kalde det et kærestebrev anno 2020.

kærestebrev, corona, dating (Foto: MY DAILY SPACE)
Kærestebrev i en coronatid. (Foto: MY DAILY SPACE)

Lots of love fra M 🎈 #Mettesmangemeninger

Læs også:

Klumme: Jeg vil bare gerne have en kæreste punktum 

par forelsket kæreste solnedgang cykel (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·