Læs også:

Close
par forelsket kæreste solnedgang cykel (Foto: Unsplash)

Klumme: Jeg vil bare gerne have en kæreste punktum!   

Mit liv  | 

Var jeg den type? Den type der ikke siden 2012 har haft en kæreste og nu står på vej ind i mit 27. år mens foråret blomstrer, amorinerne springer rundt i luften, kjolerne er lette, og alle er sendt på græs igen efter vinterhi og corona lock-down, og endnu engang gentager historien sig, og jeg spørger mig selv: ”Er jeg den type, der ikke har haft en kæreste i otte år?”

I skrivende stund krymper jeg mig sammen og bliver nærmest pinlig over at sige dette højt – otte år! Når jeg ind imellem forkaster mig over endnu et datingprogram i tv, og der står under folks navne single i 3, 7, 10 år tager jeg mig selv i at tænke, gud det er godt nok lang tid, men han/hun er jo nok også dén type, indtil det går op for mig – jamen Mette du er jo en af dem.

Jeg ved ærligt ikke, hvad det er for noget med at være den der type, men et eller andet sted har vi jo bare alle brug for at føle, man passer ind i en kategori, og jeg troede altså bare ikke lige, jeg var en del af den så længe –  altså singlekategorien.


Mette er 26 år og kommende praktikant hos MY DAILY SPACE. Hun er født og opvokset i Esbjerg, men har boet i København i fem år.
Hun læser en kandidat i sprogpsykologi på Københavns Universitet.

Independent woman og alt det der 

Okay, det hele er jo heller ikke skidt. For hold op hvor har jeg haft og har stadig en fed singletilværelse. Jeg har kunne rejse ud og udforske verden, stået i byen til klokken 6 om morgen som den sidste på dansegulvet med en gin/tonic i hånden og skrålet med på ”summer of 69”, mens lyset tændte og cyklet gennem byen med en BigMac i hånden, mens solen stod op uden at skulle stå til ansvar overfor andre end mig selv.

Jeg kan bestemme, at det er en skide god idé at male en væg i lejligheden lyserød, og at der skal være mindst 8-10 pyntepuder i farverige mønstre i sofaen og skal ikke bekymre mig om store HI-FI anlæg, en samling action figurer, mystiske fodboldpokaler vundet i 90’erne eller en racercykel, der altså bedst tager sig ud på en væg midt i stuen – stereotypt ja, men let’s be honest.

love hjerte kærlighed (Foto: Unsplash)
Independent woman … Og alt det der … (Foto: Unsplash)

Jeg vil gerne have en kæreste!    

MEN nu har jeg altså leget independent woman længe nok, og ja til alle jer der altid prædiker dette: jeg hviler i mig selv og har det dejligt i mit eget selskab og kender mig selv ud og ind. Nu savner jeg  altså bare lidt et par tomme pizzabakker og en halvdrukket øl mellem mit fine stel fra Royal Copenhagen, og det fine marokkanske tæppe på badeværelset ville altså ikke tage skade af et par beskidte underbukser i ny og næ.

Så nu siger jeg altså det, man åbenbart ikke må sige, fordi man skal være ih og åh så selvstændig, men JEG VIL GERNE HAVE EN KÆRESTE! Og nej han kommer ikke, når man mindst venter det, fordi jeg har ventet on/off i 8 år, og han er hverken dukket op på en hvid hest, i køleafdelingen tilfældigt over en pakke hakket oksekød i Netto, som vi begge rakte ud efter, og jeg er heller ikke blevet stoppet på gaden, fordi jeg var da hende, der lige lyste hele hans dag op.

kys par kæreste (Foto: Unsplash)
Hvor er han henne – Mettes kommende kæreste … (Foto: Unsplash)

Jeg lyder bitter, og det er jeg muligvis også, men mest af alt er jeg bare misundelig på dem, der oplever sådan noget, og det gør ondt i maven at se glade par ved søerne, gamle bekendtskaber der har bule på maven og rækkehus i Valby – og der stopper jeg så alligevel lige mig selv, fordi der er jeg heller ikke endnu. Jeg vil stadig være ude at danse til klokken 6 om morgenen, drikke mig fuld i dåsebajer og skulle op til børnefødselsdag næste morgen med gammel mascara under øjnene og det pink taskenummer bundet om hanken, når jeg har en kæreste.

love hjerte kærlighed (Foto: Unsplash)
Jeg vil gerne have en kæreste … (Foto: Unsplash)

”Du er jo stadig ung, der er masser af tid … til at swipe”   

Optil flere gange på de seneste har jeg hørt kommentaren: ”Du er jo stadig ung, du er jo kun i 20’erne, der er masser af tid til at finde en” Ja, tak det ved jeg da godt, men der er simpelthen ikke en kommentar, der gør mig mere vred og ked af det. Fordi hvorfor skal det negligeres, at man siger, man gerne vil have en kæreste. Jeg ved, det bliver sagt i den bedste mening, men jeg søger ikke en vurdering af mit udsagn, jeg søger en accept af, at det skal være God damn okay at sige, man gerne vil have en kæreste punktum!

Balloner, hjerter, hjerteballoner, blå himmel. (Foto: Unsplash)
Det er ensidigt at sidde og swipe … (Foto: Unsplash)

Nu er der sikkert nogle, der sidder og tænker, men Mette gør du overhovedet noget for det? Ja, kan jeg så svare, jeg gør noget, men jeg gør helt sikkert ikke nok. Men hold op hvor bliver det ensformigt at sidde og swipe mellem Kasper, Peter, Thomas og Christian på henholdsvis 24, 27, 30 og 35.

Ja man kan jo ligeså godt søge bredt aldersmæssigt, har jo også læst i et dameblad engang, at de ældre ofte er mere seriøse. For så ikke bagefter at sidde og bladre igennem deres billeder i kategorien ”mig med hund”, ”bar mave i spejl og strithår”, ”ikke mit barn bare nevø” og ”mig tilbage i 2007 på en eller anden ferie i Alanya”. Match, match, match dukker op, jeg prøver at skrive, men kun 5 ud af 10 svarer, og de 3 af dem ”er bare ude på noget sjovt, fordi jeg kommer lige fra noget seriøst”. Verden er uretfærdig, tager jeg mig selv i at tænke.

Ny strategi, men stadig independent woman             

Jeg fik et råd fra en veninde forleden dag. Hun fortalte om en bekendt, der gerne ville have en kæreste og gik hardcore ind i datingmiljøet og i løbet af et par måneder, lykkedes det hende faktisk at finde en. Jeg synes ærligtalt, det lød som lidt af en solstrålehistorie, men det har alligevel printet sig fast i mig, fordi hun rådede mig til at give det et forsøg. Det både tænder og skræmmer mig, fordi jeg synes, det på mange måder er et ubarmhjertigt miljø, og det kræver en portion selvtillid at brænde nallerne og gå med oprejst pande videre til næste match. ‘

love kærlighed ring gift forelsket (Foto: Pxhere)
Nu kaster jeg mig for alvor ud i at finde en kæreste … (Foto: Pxhere)

Men nu kaster jeg mig for alvor derud med alle veninderne fra Sex and the Citys råd om, at ”he’s just not that into you” og ”men are like cabs, it’s all about timing. You gotta get’em when their light’s on”. For så bliver det her forår måske alligevel dét forår, hvor amorinerne ramte mig, og jeg blev dén type, der skal møde svigerfamilien, gå arm i arm ved søerne og altså ikke kan tage ud og drikke drinks, fordi der er parmiddag, partners og pinot noir på menuen.

Aaah okay stop jeg var 26, ikke 36, mig og min kommende kæreste skal stadig drikke os teenagestive i Kødbyen og spise shawarma på Istedgade nogle år endnu. Skrev hun mens Destiny’s Childs ”Independent Woman” bragede ud af højtalerne, og endnu et match tikkede ind …

 

Læs også:

Corona-krisen har ikke kun lært  mig at lave iskaffe

kaffe bog læse gren hygge (Foto: Pixabay)

· Mere fra samme kategori ·