Læs også:

Close

#Mettesmangemeninger: Mig og mine huer

Mit liv  | 

Jeg tror, jeg har ligeså mange huer, som jeg har personligheder. I denne uges klumme har jeg tænkt over det med at have flere personligheder og stemmer, der snakker sammen inde i os. Hvorfor dét hænger sammen med huer, kan du finde ud af ved at læse med her

hjerner, valnødder (Foto: Unsplash)
Nogle gange kan det godt føles som om, der er en masse små hjerner inde i os, der snakker sammen. (Foto: Unsplash)

Flere personligheder og mange huer

For nyligt var jeg inde og og se et teaterstykke, der hed ‘Livstidsgæsterne’ på Betty Nansen Teateret. Det handler om, at vi inde i os har mange forskellige personligheder og typer, som vi er på en og samme tid. De taler sammen de forskellige personligheder hele tiden. Så diskuterer de, bliver uenige, bliver enige igen og overbeviser hinanden om, hvorfor det ene er mere rigtigt end det andet.

Det var et virkelig humoristisk stykke, hvor jeg kunne genkende mig selv i mange af de afbildet personligheder. Et par dage efter var det begyndt at blive koldt i her i landet, og jeg skulle til at finde mine huer frem. Jeg har virkelig, virkelig mange huer – måske over 20, hvilket er unødvendigt, eftersom man kun kan have en på af gangen.

Men så slog det mig, at jeg i en lidt overført betydning, hver dag kan tage en ny hue på og være en ny person. I løbet af dagen kan jeg jo godt skifte hue, fordi noget har ændret sig, og fordi der er en anden side af min personlighed, der skal frem.

Jeg har huer i alskens farver, med mærkat og uden, i uld, i bomuld, i grov strik og i fin strik. Huer, der hænger og dem, der sidder tæt til hovedet. Huer til en virkelig kold vinter eller bare i overgangen fra sommer til efterår. Jeg elsker at have så mange, fordi så har jeg altid en, der passer til mit outfit. Ja, passer til mit humør og den tilstand, jeg er i den dag.

huer (Foto: MY DAILY SPACE)
Et udvalg af mine huer i mange forskellige farver. (Foto: MY DAILY SPACE)

Hvor mange er du?

Det, der var rigtig interessant ved teaterstykket, var, at de stillede spørgsmålet ‘Hvor mange er du?’. Hvor mange sider og personer er der egentlig i dig. Nogle gange kan man godt komme til at tænke, at man er på en bestemt måde hele tiden, og så er man låst fast i den kategori. Der er klart, at man har en personlighed og nogle måder, man som oftest agerer på baggrund af. Men jeg har på det seneste tænkt meget over det her med, at der er flere sider af mig, der skal ‘finde ud af det’ sammen nogle gange.

Vi roterer jo vel egentlig vores personlighed efter omstændighederne. Så nogle gange er jeg arbejds-mig, andre gange veninde-mig, fitness-mig, fulde-mig og danse-mig. Andre gange er det sure-mig, glade-mig eller modstridende-mig. Det er interessant, synes jeg, hvordan vi laver de skift hele tiden. Og lidt forvirrende er det, når de nogle gange bliver  blandet sammen. For eksempel når fulde-mig dukker op på arbejdspladsen til en fredagsbar.

spørgsmålstegn Foto: Unsplash)
Hvor mange af dig er der? (Foto: Unsplash)

Nye sider dukker op

Jeg synes, det er særligt interessant i forhold til det her med at tage beslutninger, og det var også det, der var ret meget fokus på i teaterstykket. Hvis jeg for eksempel modtager en regning. Kan den fornuftige-mig tænke og være overbevist om, at den skal betales med det samme. Men der kan også være en modstridende-mig, der hvisker til mig, at jeg godt lige kan vente lidt. Og så kan de to sider gå og diskutere en hel dag om, hvad der er rigtigt og forkert.

Efterhånden som jeg bliver ældre, synes jeg nogle gange, jeg oplever nogle nye sider af mig selv dukke op. Så kan jeg godt tænke, hvor pokker kommer den pludselig fra, ‘du har da aldrig været så spontan’. Og efterfølgende tænke ‘gud nej det har jeg da heller ikke, jeg må hellere pakke den lidt væk igen, for sådan er jeg jo ikke’.

Men gad vide om det så er en side af mig, der bare har været pakket væk i lidt tid, men nu får mulighed for at komme frem i lyset, fordi omstændighederne tillader det. Så er det måske, jeg skal tænke på huerne, dem har jeg jo også lov til at skifte i ny og næ. Eller købe en helt ny i en skrap pangfarve, jeg ellers aldrig troede, jeg ville turde vise frem.

spejle, forskellige (Foto: Unsplash)
Når vi kigger i spejlet, kan vi se og føle noget forskelligt, nogle gange også afhængigt af, hvilket spejl vi kigger i. (Foto: Unsplash)

Det er godt med flere huer

Jeg synes, det er godt, at have flere huer (læs: personligheder). Det ville blive lidt for ensformigt, hvis vi hver dag aldrig kunne tage en ny hue på, men skulle have den samme på hele tiden og aldrig kunne skifte lidt. Jeg tror, det ville blive svært at fungere, hvis huen ikke nogle gange gik i stykker og skulle sys eller kradsede helt vildt. Det ville også være underligt, hvis den ikke nogle gange sad skævt.

Og det ville altså også være underligt, hvis vi ikke nogle gange om året pakkede nogle af huerne væk eller bare købte en ny – bare for at prøve at skabe lidt forandring og gå nye veje.

 

Køb flere huer! Hilsen Mette🎈 #Mettesmangemeninger

Læs også: 

#Mettesmangemeninger: De der søndage

farver, pynt (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·