Læs også:

Close
farver, pynt (Foto: Unsplash)

#Mettesmangemeninger: De der søndage

Mit liv  | 

Denne uges klumme har jeg dedikeret til ugens sidste dag – søndag. Jeg har søndag efter søndag skrevet ned, hvordan jeg har haft det, hvad jeg har tænkt, og hvad jeg har følt, og pludselig kunne jeg se, at mine søndage udspiller sig ret forskelligt. Det har jeg skrevet lidt om i denne uge

søndag, noter, tanker ide (Foto: Unsplash)
Søndage kan bruges til at skrive noter og få nye idéer. (Foto: Unsplash)

Sexet, single og sur

Søndags Sexet                                                                                                                                                                    Søndag kan godt være sådan lidt sexede, synes jeg. Sådan lidt søvnige og med uglet hår. Jeg synes også, der er kommet en ny tendens til, at man er lidt cool og chik om søndagen og smart i ensfarvet joggingtøj med solbriller og tilfældigt opsat hår. Hella Joof sagde engang, at kvinder med tømmermænd er de mest sexede. Og det er det, jeg tænker på, når jeg siger, at man kan være søndags sexet. Uden tømmermændene dog.

Søndags Single
Par, pizza og putning eller skulle jeg i stedet kalde det single, sulten og slatten. At være søndags single er virkelig øv. Det kan være ret ensomt, og det er som om afsavnet til en partner er størst om søndagen. Der er ikke nogen, at dase på sofaen med og se serie hele dagen. Der er ikke nogen, der henter pizza til aftensmad, og der er ikke nogen at putte med. Jeg synes nogle gange, at søndag er sådan en lidt for ‘par-agtig’ dag, og det irriterer mig lidt. Så fremadrettet vil jeg indføre single søndag, og den skal være sjov, skøn og skideligeglad med par.

par, kaffe, hygge Foto: Unsplash)
Om søndagen kan man godt savne en at holde i hånd med. (Foto: Unsplash)

Søndags Sur
I forlængelse af ovenstående kan jeg godt blive sådan lidt søndags sur. Det kan der være flere årsager til. Tømmermænd og især de moralske er en af dem. Det er lidt irriterende at skulle bruge sin sidste dag i weekenden på at være sur og tvær og have det dårligt. Men det er svært. For man er for træt til at drikke om fredagen, men det er fedest at have tømmermænd om lørdagen. Åh, det voksenliv …

Så kan man også godt være lidt sur, fordi det allerede er mandag i morgen. Og så gik den weekend mega hurtigt igen. Det føles altid som en evighed, inden den kommer tilbage. Og så er der det med at være søndags søvnig, ej hvor kan man være træt om søndagen – godt man bare kan tillade sig at blive liggende.

Serier, savn og seriøs

Søndags Serie
Elsker sådan en god søndags serie. Det er sådan en serie, man ikke ser på andre dage. Det er fedt med de serier, man kan sluge på en dag eller to, og man med god samvittighed bare kan ligge og streame hele dagen. Mine yndlings søndagsserier er i øjeblikket ’Big Little Lies’, ’Sex Education’, ’Handmaids Tale’ og ’Normal People’ alle sammen slugt på en søndag.

Søndags Savn
Søndag kan godt være en dag, hvor man savner – ikke nødvendigvis en partner som tidligere nævnt, men hvor man måske savner sine venner eller familie. Der har måske været fart på hele ugen, og man har både fredag og lørdag været ude og har haft aftaler, og så rammer det der søndags savn eller søndags blues.

Det er lidt ligesom ’Roskilde-blues’ bare i et mindre format. Men man har lyst til at fortsætte med 100 kilometer i timen, men hverdagen rammer i morgen. Så man er nødt til få vasket tøj, studeret, handlet og gjort rent. Det kan også opstå, hvis man har besøgt sin familie hele weekenden og skal hjem til sig selv igen, så får man sådan lidt søndagssavn.

popcorn Foto: Unsplash)
Søndage kan jo også bare bruges foran tv’et med en god serie og en skål popcorn. (Foto: Unsplash)

Søndags Seriøs                                                                                                                                                                    Kender I den der søndags seriøsitet, der kan opstå? Følelsen af nu skal det saftsuseme være nok. NU skal der strammes op. Den rammer mig tit om søndagen den følelse. Det er, når man har spist lidt for usundt i weekend og drukket lidt for mange øl – så i morgen mandag skal der andre boller på suppen.

Jeg starter med at løbe, vil i fitness mindst to gange om ugen, jeg handler ind, så jeg er klar til at spise sundt, og nu skal der altså smides nogle kilo. Jeg vil i øvrigt også til at skrive dagbog og starte dagen med ti dybe vejrtrækninger. Ja goddag du, så blev det mandag morgen, og man er pisse udkørt og træt og starter dagen med at komme for sent op og må købe frokosten ude. Klassisk.

Solskin, sjov og bare søndags søndag

Søndags Solskin                                                                                                                                                                    Det er som om søndags solskin er anderledes end andre dage i solskin. Der er en anden rolig stemning over byen, og lyset falder på en anden måde. Søndage i solskin er mere positive, og man får lyst til at komme ud i naturen og mærke solens varme stråler på huden. De dage giver optimisme og nye idéer, og man kan få lyst til at rydde op, gøre rent og pudse vinduer. Og købe friske blomster til hele lejligheden.

Søndags Sjov                                                                                                                                                                    Søndags sjov er de dage, hvor man kommer ud og oplever noget. Det kan være at tage et sjov, nyt og spændende sted hen. Besøge nogle kulturelle seværdigheder – et museum, tage en kanalrundfart eller være turist i sin egen by. Det kan også være en dag derhjemme, hvor man er kreativ og laver nogle gode ting. Det kan være at bage, lave om på sin bolig eller have gang i et sjovt diy-projekt.

kaffe, hygge, afslapning Foto: Unsplash)
En god kop kaffe skal der til om søndagen. (Foto: Unsplash)

Søndags Søndag                                                                                                                                                                     Ja, Hvad vil det egentlig sige at have en søndags søndag. I ved sådan en dag, hvor man bare tænker ’det er rigtig søndag i dag’. Måske kan det netop være alle de ovenstående slags søndage, man kan have, når man tænker, ’i dag har jeg bare en rigtig søndags søndag’.

Sådan en dag hvor man både kan stå tidligt op og bage boller, læse avisen og være ude af døren før klokken ti, men også sådan en dag hvor man laver en ’walk-of-shame’, har seriøse tømmermænd og kaster junk-food i hovedet dagen lang. Ja altså egentlig bare en rigtig søndags søndag.

hygge, søndag (Foto: Unsplash)
Kaffe, dyner og hygge – så er det altså søndag.  (Foto: Unsplash)

Søndagshyggehilsner fra Mette🎈 #Mettesmangemeninger

Læs også: 

#Mettesmangemeninger: Hvem, hvad, hvor og hvorfor?

· Mere fra samme kategori ·