Læs også:

Close
hund kæledyr (Foto: PR)

Motion med hunden hitter: Det skal du vide, før du løbetræner med din hund

Sundhed  | 

En ud af fem danske hunde er overvægtige, men efterårets orienteringsløb, hvor både hund og ejer kan motionere sammen, skal være med til at styrke helbredet. Få fem råd til løbetræning med din firbenede ven

I Danmark anslås det, at næsten en halv million familier har hund, men en femtedel af de firbenede følgesvende bliver overvægtige. Det viser et studie fra Københavns Universitet. Løb, hvor hunde deltager på lige fod med deres ejere, er derfor en god måde at komme i form efter en doven sommer med for mange godbidder og for lidt motion.

Løb med hunden

Veterinærvirksomheden Virbac har med udgangspunkt i tallene om overvægt taget initiativ til trail-løbet HPM Dirty Paws, som afholdes i slutningen af september ved Aarhus og Nordsjælland. Løbene skal sætte fokus på at mange hundes overvægt ikke kun skyldes kosten, men oftest også for lidt motion.

– Hver femte danske hund vejer for meget, og vi ser desværre, at tallet er stigende, og langt de fleste tilfælde skyldes en kombination af for meget mad og for lidt motion. Vi vender derfor i år tilbage med vores velgørenhedsløb for både hundepoter og hundeejere, der ud over samværet også støtter udsatte børn og unge, fortæller Sarah Appel, marketingschef hos Virbac Danmark, som står bag arrangementet.

hund kæledyr (Foto: PR)
Få gode råd her … (Foto: PR)

Fem gode råd før du tager hunden med på løbetur

Om man deltager i forskellige løb med sin hund eller ej, gælder det både for hund og ejer, at det er vigtigt at komme godt fra start, når man snører løbeskoene. Som opvarmning til motionsløb giver Sarah Appel fem råd til en god oplevelse, hvis man planlægger at gøre menneskets bedste ven til en del af løbetræningen.

1. Besøg dyrlægen

Vi anbefaler et helbredstjek hos dyrlægen som det første. Her bliver hunden tjekket for at sikre sig, at alt er optimalt, før I går i gang med løbeturene og sætter tempoet i vejret.

2. Husk lydighedstræning

Alle hunde elsker som udgangspunkt at løbe, men lydighedstræning kan være et godt fundamentet for at minimere stress og opnå en positiv løbeoplevelse for din hund.

Dyr, hund, hunde, hvalp, hundehvalp, sød, nuttet, cute, dyrenes beskyttelse
Hvalpe er søde og frække – men husk lydighedstræningen. (Foto: Pexels)

3. Spis korrekt

De fleste hunde kan fortsætte på den samme kost, hvis de blot løber en eller to korte ture om ugen. Har I flere løbepas end det, er et fodertjek en god idé. Du kan altid spørge din dyrlæge til råds om optimal ernæring.

4. Følg et løbeprogram

At starte med at løbe uden at følge et løbeprogram er en af de mest klassiske begynderfejl, som mange hundeejere begår. Konsekvensen er typisk fibersprængning i lårene og ødelagte korsbånd.

5. Køl ned

Afslut gerne løbeturen med at gå lidt, fordi det fremmer restitutionen. Fordelen er også, at din hund langsomt sænker sit adrenalinniveau. Udstrækning er også en god måde at køle ned på, både for dig og din hund.

Hvis du vil være med i løbet

Sidste år deltog 107 motionsglade danskere i HPM Dirty Paws i Charlottenlund. I år finder løbet sted henholdsvis den 19. september ved Moesgaard strand syd for Aarhus samt den 26. september i Tisvildeleje. Tilmelding her.

Information om Virbac

Virbac er en af verdens førende veterinære medicinalvarefirmaer, og har i dag til huse i verdens syvende største veterinærlaboratorium i Nice. Virksomheden står bag aktivitetsmåleren PitPat, der kan hjælpe dig med at få svar på, om din hund får nok motion. Læs mere her.

 

 

Læs også:

Kæledyrsbattle – hund eller kat

hund kat kæledyr (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·