Læs også:

Close
nuancer, farver (Foto: Unsplash)

#Mettesmangemeninger: Tanker fra cykelturen

Mit liv  | 

‘Jeg er så glad for min cykel, den kommer hurtigt langt omkring’ … Jeg elsker mine cykelture rundt i byen fra sted til sted. Det er befriende og dejligt at cykle afsted, mærke vinden i hovedet og lade tankerne flyde. Og netop tanker fra mine cykelture har jeg skrevet om i denne uges klumme

cykle, bike, cycling (Foto: Unsplash)
En cykeltur kan være befriende, og tankerne kan frit flyde … (Foto: Unsplash)

Tanker om lav efterårssol og motorcykelbillisters behov for en potensforlænger

Jeg har tit tanker om, hvor fantastisk lav efterårssol er. Sådan en september måned hvor det stadig er lunt i vejret, og solen står lavere end om sommeren – det kan virkelig noget. Der er noget helt særligt ved at cykle afsted i skæret af morgensolen, der titter frem. Jeg bliver i så godt humør, når den varme sol rammer ansigtet, og man cykler afsted i fuld fart, mens vinden stadig er lidt kølig.

Eller når man træder ud i det lune vejr efter en lang arbejdsdag, og man kan smide jakken på cykelturen. Der ligger solen sig på en helt bestemt måde mellem træernes blade, og lyset er unikt. Lige dér kan sensommeren og starten på efteråret altså noget helt særligt.

Jeg tænkte forleden på, hvad motorcykelbilister egentlig får ud af at gasse op, når de kører rundt. Ved de egentlig godt, at størstedelen af os, faktisk synes det er virkelig irriterende at høre på. Aldrig har noget da været så støjende, og man får jo et chok, når de, ud af det blå, gasser fuldstændig sindssygt op. Jeg bliver faktisk ret irriteret over den lyd. Men så var det, jeg kom til at tænke på, at det jo er deres kompensation for deres mangel på noget større mellem benene – altså simpelthen en potensforlænger. En meget larmende en af slagsen …

Tanker om mænd i konsekvent for korte bukser

Jeg har tænkt på, hvorfor nogle mænd konsekvent har for korte habitbukser på. Det ser simpelthen så sjosket ud. Som man siger på jysk. Så har de klædt sig rigtig pænt på i suit med nystrøget skjorte, manchetknapper og er nybarberet – og så er bukserne gudhjælpemig for korte. Så kommer man altså lidt til at ligne en teenagedreng, der pludselig er skudt i vejret, men havde købt konfirmationsbukserne et halvt år for tidligt.

Jeg synes, der er få, der kan bære det, hvis de har sneakers på, bare ankler og måske en lidt mere loose overdel. Men dem der kommer cyklende på vej til et vigtigt møde i for korte bukser, og så har valgt at ‘peppe’ det op med farverige strømper og fine sko – ej det ser sgu for uprofessionelt ud. Så kan det jo være lige meget, at man er nyudklækket fra CBS og har fået en fed revisorstilling, hvis man ligner en, der snart skal konfirmeres fra hofterne og ned. Øv.

mand, suit Foto: Unsplash)
Mænd i suit kan være lækkert – men ikke mænd i for korte bukser. (Foto: Unsplash)

Tanker om ambulancer i udrykning og børn i voksentøj

Jeg tænker tit på, hvor fantastisk det er, at alle stopper op, når en ambulance kommer med udrykning. Det er faktisk ret rørende og giver nærmest kuldegysninger. Der står hele krydset bare sammen, og så kan det godt være, at man to sekunder efter dytter og råber ad hinanden. Men lige der stopper alt, og vi udviser respekt overfor, at der er nogen, der er i problemer. Det giver den der korte følelse af et fællesskab, som jeg egentlig synes er ret speciel. Ja, selv potensforlængerne gasser ned, hvis de altså ikke allerede er drønet videre …

Tanken har strejfet mig, hvorfor børn og unge går i det samme tøj som voksne. Jeg synes, faktisk det er lidt irriterende. Kan man efterhånden ikke have noget for sig selv mere. Det kan da nogle gange være lidt nuttet, når små børn har nogle cool sneakers på eller er klædt i voksen stil. Men jeg synes, det er ved at blive lidt meget, at flere unge klæder sig som voksne. Måske er det lidt misundelse over, at de altid er med moden. Jeg mindes bare ikke, det var sådan dengang, jeg var yngre. Der gik de voksne, da ikke i G-stars 96 bukser og Papfars Pige tanktoppe.

Tanker om brostensbelagte gader

En ugentlig tanke jeg har er, hvor irriterende brostensbelagte gader er – at cykle på … For de er super hyggelige, idylliske og charmerende at gå ture på. Men tre gange om ugen skal jeg cykle ned af en brostensbelagt gade, hvor der ovenikøbet er huller i. Og sjovt nok er det også en gade, hvor der er utrolig mange håndværkere, der altid står og holder pause lige på det tidspunkt, når jeg skal cykle igennem.

Det larmer og rasler for det første overalt på cyklen, så både skærm og kæde er ved at ryge af. Og ringklokken begynder at ringe ukontrolleret på grund af stødende. Men så ryster hele ens korpus også, og det er ikke, på den der sexede sambadanser måde. Men på den der, ‘jeg står med en trykluftsbor måde’, hvor kæben er ved at gå af led, og brysterne er ved at tage springet overbord. Lige den del synes de sikkert godt om – de lumre håndværker. Måske det er derfor de står der …

Jeg har forsøgt med lidt forskellige metoder. Jerne igennem med fuld fart for at undgå for mange stød, men også den mere forsigtige med sneglefartskørsel, som desværre bare forlænger turen. Jeg er endt på følgende – stå af og træk.

gader, københavn, brosten (Foto: Unsplash)
De brostensbelagte gader er hyggelige … at gå på. (Foto: Unsplash)

En masse sjove og flyvske tanker fra Mette 🎈 #Mettesmangemeninger

Læs også: 

#Mettesmangemeninger: Citater jeg hader og elsker

bogstaver, letters (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·