Læs også:

Close
bogstaver, letters (Foto: Unsplash)

#Mettesmangemeninger: Citater jeg hader og elsker

Mit liv  | 

Citater kan virkelig sige noget og kan være ret brugbare, fordi der på få sætninger kan siges ret meget. Men de kan altså også være lidt irriterende og for klichéagtige – i hvert fald efter min mening. Derfor er denne uges klumme dedikeret til citaterne eller life quotes, som de også kaldes. Både dem der er rigtig gode, og dem der er virkelig irriterende

citat, quotes (Foto: Unsplash)
Et af de citater man nogle gange godt kan relatere til … (Foto: Unsplash)

Dem jeg synes er virkelig irriterende

A smile is the best make-up any girl can wear

Det er sådan et citat, der kan pisse mig lidt af, når jeg er i sådan et rigtig irriteret humør, hvor jeg ikke har lyst til at smile. Det er lidt ligesom, når folk kigger på en og siger ‘SMIL’. Altså prøv lige at blande dig udenom, hvordan jeg ser ud, og hvilket humør jeg er i. Det giver mig lyst til at give sådan et forvrænget smil tilbage, man bare kan se er falsk.

Og nej, et smil gør det altså ikke altid. Nogle gange skal der lidt hjælp til fra pudder og rød læbestift, og så kan vi begynde at snakke. Hvad er det også for noget med, at så skal man gå rundt der og se glad ud hele tiden, det gør mændene da heller ikke!

When life gives you lemons – make lemonade

Ellers tak for at få sådan et citat smidt i hovedet – især når man er i minus på overskudskontoen. Så er det som om, man skal gå rundt og gøre alle mulige ting brugbare og få noget ud af enhver situation. Altså det overskud har jeg bare ikke altid.

Så skal man gå og være taknemmelig hele tiden og udnytte enhver situation til at tænke kreativt. Den positivitet har jeg bare ikke altid. Og nogle gange er jeg sgu bare mere til at købe den færdiglavede version. Ja tak …

citroner (Foto: Unsplash)
Køb den færdiglavede version – det går hurtigere. (Foto: Unsplash)

Quotes om livsvalgene

De valg, du tager i dag, former det liv, du lever i morgen

Igen et af de der lidt irriterende ‘lad os tænke positivt’ citater, hvor hver dag tæller og form dit liv med positive tanker. Ja men nogle dage er man altså bare skide sur, ked af det og træt af det hele, og det kan også være, man er det dagen efter.

Andre dage har man bare lyst til at spise rigtig meget junk-food og slik og ikke tænke på, om det sætter sig dagen efter. Og der er også dage, hvor man har lyst til at sende en sur besked med caps-lock trykket hårdt ned og ikke tænke på, hvad det betyder for dagen i morgen.

What doesn’t kill you makes you stronger

Jamen det er meget muligt, at det er sandt. Men at der er lavet en irriterende sang om det – gør det ikke bedre. Det er sådan noget, folk kan finde på at sige, når man er blevet dumpet, eller man har haft en virkelig skod dag på arbejdet og fået meget kritik. Den form for support, der ligger i det citat, har jeg bare ikke brug for i sådan en situation.

Skal man så gå og glæde sig over, ‘det var jo ikke noget, jeg døde af’, så nu kan jeg leve optimistisk videre og rigtig mærke, hvor stærk jeg blev efter denne komplette nedtur. Iiih hvor godt og heldigt for mig. Nogle gange vil man altså bare gerne lige have lov til at gå og være sur og ked af det et stykke tid. Og få et kram.

Dem jeg synes er virkelig gode

Everyone’s figthing a battle you know nothing about

Indrømmet det er lidt klichéagtig og på dårlige dage, kunne den være på hadelisten, men jeg synes også, den kan noget. Det er i hvert fald et af de slag citater, der kan være godt at huske, når man synes, andre er lidt trælse eller opfører sig underligt.

Jeg har tit tænkt det i forhold til dating. Der kan folk godt have mange oplevelser med i bagagen, som gør, at de opfører sig på en bestemt måde. Det kan give lidt ro i maven at tænke på, hvad man selv har med sig, og så tænke på at folk jo opfører sig på bestemte måder på baggrund af, hvad der sker i deres liv. Vi har alle nogle kampe i gang, som vi kæmper med og som er hemmelige og usynlige for vores omverden.

Og så hørte jeg det første gang i tv-serien SKAM, og hvordan kan man hade noget fra den? Jeg kan ikke.

Giv plads til at andre kan skifte mening – Giv plads til at du selv kan skifte mening

Det her hører også under datingkategorien. Den prøver jeg at huske mig selv på, når jeg synes, det hele er lidt uretfærdigt. Det er for eksempel, når en fyr pludselig vender 180 grader og ikke er interesseret længere. Det kan være meget hårdt og uforstående, men nogle gange skifter man jo mening, og det gør jeg jo også selv. Det skal der være plads til.

Så tænker jeg også på SKAM-citatet i den sammenhæng, og så kan man lidt bedre leve med det. Jeg synes, der er en åbenhed, respekt og forståelse overfor andre og overfor en selv i det citat, som jeg godt kan lide. Jeg synes, det er vigtigt at huske på, at man gerne må sige nej, selvom man før sagde ja. Og ligesåvel den anden vej rundt. Den mulighed skal der være plads til.

tanker, yoga, meditation Foto: Unsplash)
Vi har alle en masse tanker, som vi går og prøver at få styr på. (Foto: Unsplash)

Justin Timberlake og Søren Kierkegaard – ja her spænder vi bredt

She looks like a model, except she’s got a little more ass

Ja okay, det her er en linje fra sangen ‘LoveStoned’ med Justin Timberlake. Så hvor meget quote der er over den, ved jeg ikke, men jeg elsker bare den linje. Jeg synes bare, den klinger godt. Fordi man får sådan en følelse af ‘jeg ser brandgodt ud’. Det kan godt være man ikke har lange modelben og er en size zero, men derfor kan man godt have den attitude, når man går ud af døren. Og så har man da heldigvis lidt mere røv med sig.

Det er sådan et slags citat, man skal have i baglommen inden, man går ud af døren til en date, en aften i byen eller en vigtig samtale. Så giver den en lidt selvtillid, og så er man klar til at overtage verden.

Alle ønsker udvikling men ingen forandring

Det her citat, som menes at stamme fra Søren Kierkegaard, synes jeg er virkelig godt og meget sigende. Vi vil tit gerne have der, skal ske et eller andet. Vi skal prøve noget nyt i vores familieliv, arbejdsliv eller kærlighedsliv, men det er svært og hårdt at skulle lave om på nogle ting, der fungerer. Vi er bange for at miste noget, gå glip af noget eller føle os forkerte i vores valg, men samtidig ved vi også, der aldrig sker noget, hvis vi ikke gør et eller andet.

Jeg synes, citatet minder én om, at man nogle gange skal springe ud i nogle ting, gøre noget andet og mærke udviklingen, også selvom det kan betyde at nogle ting forandrer sig.

hop, jump, frihed Foto: Unsplash)
Hop ud i livet og mærk udviklingen. (Foto: Unsplash)

Good vibes only fra Mette🎈 #Mettesmangemeninger

Læs også: 

#Mettesmangemeninger: veninderne, pigerne, girls, damer, tøserne

girls, going out (Foto: Unplash)

· Mere fra samme kategori ·