Læs også:

Close
briller (Foto: Unsplash)

Sådan undgår du at dugge til med mundbind på

Sundhed  | 

Ja, der er efterhånden mange restriktioner, retningslinjer og krav, vi skal overholde i forbindelse med coronavirus. Vi skal huske at spritte af, holde afstand og seneste tiltag gør, at vi også skal have mundbind på i offentlig transport, men det skaber en ny udfordring for nogen

I starten oplevede mange tør hud og sår på deres hænder på grund af den store mængde håndsprit, men det seneste tiltag fra regeringen om at bære mundbind i offentligt transport gør, at mange brillebrugere har fået deres sag for. Kombinationen af mundbind og briller får nemlig nemt brillerne til at dugge til, og det kan være til rigtig stor gene.

briller (Foto: Unsplash)
Brillebrugere oplever udfordringer ved mundbind. (Foto: Unsplash)

Brillebrugere kender det fra vintermånederne. Når temperaturen er under frysepunktet, og du træder ind i varmen. Bum! Alt er uklart og tåget, og du kan ingenting se, fordi dine briller dugger. Samme scenarie kan ske, når du tager et mundbind på, fordi den varme, udåndede luft slipper op og lægger sig på brillerne, og gør dem duggede.

Heldigvis har brillefirmaet Louis Nielsen lavet fem simple tips, så du undgår duggede briller fremover.

Fem tips til at undgår duggede briller fremover

1. Vælg det rigtige mundbind 

Gå efter et mundbind, der passer tæt rundt om din næse. Hvis det sidder for løst, kan der opstå mellemrum mellem næsen og mundbindet. Nogle mundbind fås med en metalstrip eller tråd, som kan klemmes sammen om næsen. Det forhindrer luften i at slippe gennem mellemrummet, og på den måde undgår du, at brillerne dugger.

2. Giv den et knæk

Fold masken ved at knække den øverste fjerdedel indad. Den opstigende luft fanges i folden og når derved ikke brilleglassene.

mundbind (Foto: Unsplash)
Brug de fem råd og undgå at brillerne dugger. (Foto: Unsplash)

3. Brug sæbe på brillerne

Det kan hjælpe at vaske dine briller med sæbe, inden du tager dem på. Sæben skal dog være uden slibemidler. Når du har smurt dine briller ind i sæbe og skyllet dem af igen, behøver du kun at tørre dem og lade dem ligge et stykke tid. Det tynde lag, som lægger sig på glassene efter en vask med sæbe, forhindrer nemlig, at dråberne fra dit åndedræt lægger sig på glassene.

Vidste du at …
verdens dyreste mundbind er blevet produceret i Israel og koster 9,4 millioner kroner.
Vidste du at …
flere mundbind desværre ender i naturen fremfor i skraldespanden

4. Brug tape 

Du kan placere en stribe kirurgisk tape til at klæbe mundbindet fast på huden. På den måde undgår du at luft fra din udånding dugger brillerne. Jo længere tapen er, desto bedre slutter masken tæt. Du får det bedste resultat ved at placere tapen på broen på din næseryg og langs dine kindben. Kirurgisk tape kan købes på dit lokale apotek.

5. Kontaktlinser dugger ikke

Den nemmeste måde at undgå duggede briller på er at skifte til kontaktlinser. Så slipper du helt for bøvlet med duggede briller. Er du ny til kontaktlinser, er det en god ide at besøge en optiker og få kvalificeret vejledning.

makser (Foto: Unsplash)
Mundbind er blevet en ny virkelighed for os. (Foto: Unsplash)

Læs også: 

Det vidste du ikke om mundbind

· Mere fra samme kategori ·