Læs også:

Close
Sensommerbord_A table story (Foto: PR)

‘A Table Story’ fortæller om borddækning

Bolig  | 

At dække smukke borde er sjovt og kan gøre en kæmpe forskel, når maden serveres. ‘A Table Story’ er verdensmestre til det. Her får du gode råd af dem

Sensommerbord_A table story (Foto: PR)
Sensommerbord_A table story (Foto: PR)

Spørgsmål og svar om borddækning

Det københavnske storytellingkoncept ‘A Table Story’ er blevet kult, når bordet skal dækkes til mange og til den unikke anledning – og der er masser af greb og nemme tips at lure af, når Trine Kjær, der udgør den ene halvdel af ‘A Table Story’, deler ud af brandets univers og æstetik. Her afgør farve-, blomstervalg og de små detaljer stemningen og kommunikerer afslappet elegance, gerne i uderummet, der netop nu er ultraaktuelt som festlokale i det fri for mange.

Sensommerbord_A table story (Foto: PR)
Så smukt kan et bord dækkes. (Foto: PR)

Selv de helt store fester har i dag et præg af uhøjtidelighed. Hvordan opnår man den effekt på bordet?

Den store forskel på om en opdækning bliver pæn og ikke for fin, afhænger meget af etikette. Skal man have 4 retter, ville man efter korrekt etikette dække op med rigtig mange dele bestik og glas. Overvej i stedet, om et bestiksæt kan genbruges til flere retter, så man på den måde kan få løser lidt op for opdækningen og forventningen til festen

Sensommerbord_A table story (Foto: PR)
Smukke farver er her sat sammen. Feminint og let. (Foto: PR)

Sand- og terrakottafarvede ”Rhombe Color”- tallerkener fra Lyngby Porcelæn skaber et opsigtsvækkende, men afslappet statement mod den hvide dug og løftes elegant af guldbestik og kulørte vandglas og karafler fra Lyngby Porcelæns glasserie AB/C.

Sensommerbord_A table story (Foto: PR)
HUSK – at ofte kan detaljerne gøre forskellen. (Foto: PR)

Sommerens fester favner højsommer og sensommer helt hen i september. Er der forskel på udtrykket, som sæsonens skrider frem?

Det brændte og earthy look trender netop nu – og er perfekte til sensommerbordet. Her handler det om at ramme en stemning af tidligt efterår med en farvesammensætning, der har brændte nuancer, men samtidig bevarer lyset og friskheden af sommer.

Sensommerbord_A table story (Foto: PR)
“Rhome Color” er et smukt stel, der kan bruges på mange måder. (Foto: PR)

Sand- og terrakottafarvede ”Rhombe Color”- tallerkener fra Lyngby Porcelæn og enkle hvide Rhombe lysestager med diskret farvede lys skaber sensommerens earthy tone-i-tone look.

It’s all in the detail! Selv små ting er med til at sætte stemningen, men hvad skal man særligt have øje for?

Servietter er gode stilmarkører. Slår du en knude på servietten, opnår du et mere uens udtryk ned gennem bordet, der understøtter den uformelle stemning. Til dette formål er rustikke hørservietter særligt gode, da teksturen i sig selv er blød og skødesløs.Farvede Rhombe Color tallerkener sætter stilen med skødesløst bundne servietter og minibuketter i trendy dry stil.

Sensommerbord_A table story (Foto: PR)
Sensommerbord_A table story (Foto: PR)

Når vi opholder os i uderummet, skal blomsterne forlænge naturens eget udtryk. Hvilke blomstertyper har I brugt for at skabe looket på billederne?

Garden stilen kalder på bohemede buketter, som vi har skabt med en rundhåndet blanding af rød/orange nellikerod, lyserøde astilpe, hvide pæoner, hypericum bær, latyrus i sarte gule/creme toner, nelliker og levkøj i sarte gule toner.

Sensommerbord_A table story (Foto: PR)
Husk også at tænke over servietterne, du bruger. (Foto: PR)

 

Dessertdrøm: Nougatis

krokan-is æg nougatis dessert is harper collins

· Mere fra samme kategori ·