
Opskrift: Stjerneskud
Den fine bog ‘Vore somre i Paradis’ af Helle Brønnum Carlsen giver en lyst til at besøge den lille ø Læsø. Men også at lave maden, som serveres der. Som her det lækreste stjerneskud
Helle Brønnum Carlsens bog er en lille bogskat om en ø i Danmark – nemlig Læsø. Hun giver både fine anekdoter og historier, om den ø, hun kender så godt. Og så videregiver hun også sine bedste opskrifter. Som denne version af hendes Læsø stjerneskud.

Som hun siger i bogen – så ingen sommer unden et stjerneskud. Sådan er vi mange, der har det. Omend et stjerneskud smager godt året rundt. I en klassisk opskrift er der asparges og farvet stenbidderrogn i. Hun har her lavet en lidt mere speciel og avanceret udgave, som helt klart er luksusudgaven. Men lad dig inspirere og få fornemmelsen af selv at være på en lille dansk ø – en skøn varm sommerdag.
Skulle du være på Læsø anbefaler hun i øvrigt, at man spiser et stjerneskud hos Kitty og André i Læse Spisehus.
Opskriften er til 2 personer
Det skal du bruge
Ingredienser8 rødspættefileter
Læsø-salt og peber
50 g hvedemel
½ æg
1 dl rasp (gerne pankorasp, der har store sprøde krummer)
smør til stegning
2 store skiver rugbrød
20 g smør
2 store hovedsalatblade eller 4 små
125 g pillede jomfruhummere
½ dl mayonnaise
2 spsk stenbiderrogn (når jeg er på Læsø i påsken, køber jeg rigeligt og fryser små bøtter ned, så jeg har til sommerens stjerneskud)
½ citron
2 duske kveller (salturt) fra Sønder Nyland eller på vej til Stokken
4 kviste dild
Vidste duLæsø er et bugnende spisekammer. Råvarerne har en høj kvalitet, så man skal gøre så lidt som muligt ved dem og blot nyde dem.
Sådan gør du
Læg fire af fileterne i kogende vand med salt – når fisken lægges i slukkes, og efter 1 minut tages de op.
Vend de fire andre fileter i mel med salt og peber, så i æg og til sidst i rasp og steg dem sprøde i smør i cirka 3 minutter på hver side ved høj varme.
Rist brødet og smør det med smør.
Læg skyllet salat på, så stegt og kogt fisk, så jomfruhummer og top med mayonnaise og stenbiderrogn.
Pynt med citron, skyllede salturtstængler og dild.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: