Læs også:

Close
kvinde arm øje spejl (Foto: Unsplash)

Mærkelige ting jeg gør her under corona-krisen

Mit liv  | 

Jeg ved godt, det her er alvor. Men et lille smil har alle også brug for … Kender I det – eller har måske taget jer selv i det – pludselig at gøre noget, der ikke sådan er helt “normalt”. DET har jeg taget mig selv i flere gange her under corona-krisen

Jeg tænker eksemplet fremmer forståelsen … Så her kommer et par ting. Grin eller smil bare. Det gør jeg også, for det varmer faktisk. Og corona kan ikke lide varme. Bum. Lad os få smilene frem i denne svære tid.

quote citat optimist positiv (Foto: Unsplash)
Husk det nu – jeg havde måske også liiiige glemt det et splitsekund – men lad os nu være optimistiske. Få dagens smil af MIG – du må godt grine af mig, jeg kan klare det. (Foto: Unsplash)

Da jeg gik amok på mikrobølgeovnen

‘Out of the blue’ – sådan umotiveret skulle den have en over nakken – en på rengøringssinkadusen … Jeg åbnede lågen – jeg satte tallerknen ind – altså gjorde nøjagtig hvad jeg har gjort tusinder af gange før – MEN denne gang ramte mit øje en ulækker plet, og så var fanden løs i Laksegade eller nærmere betegnet i min mikrobølgeovn, for jeg glemte alt om maden, jeg var ved at varme op, og frem kom rengøringsmidler – klude – svampe – alt hvad jeg kunne finde frem. Hvor den rengøringsmani kom fra … Aner det virkelig ikke, men det føltes pludselig utrolig vigtigt at få den gjort ren – give den fuld koncentration og (rengørings)kærlighed, som var det en mission.

Aldrig har den mikrobølgeovn været så ren – og min mad så kold. Selv ovnen tror jeg var ret overrasket over den pludselige opmærksomhed den fik i sit ellers ret så stille liv.

mikrobølgeovn køkken (Foto: Unsplash)
Næsten – også kun NÆSTEN sådan ser min mikrobølgeovn ud nu. (Foto: Unsplash)

Da mine fødder blev nærstuderet

Ikke at de kære fusser ikke får min udelte opmærksomhed – eller i hvert fald engang imellem – det gør de. Men her den anden aften faldt jeg simpelthen i staver over dem. Sådan lidt hypnotisk, hvor jeg sad på sengekanten og var igang med et eller andet, men så fløj mine tanker – og pludselig også mine øjne, der fik øje på fødderne – mine fødder – hvor de i øvrigt har siddet samme sted altid. Herefter blev de undersøgt – en tå efter den anden. Længe studeret for renhed – neglelakstatus – facon ja Gud ved hvad man ellers kan få ud af et par fødder og 10 tæer.

Når jeg skriver det, lyder det skørt, det ville det nok også have været for en tilskuer i mit soveværelse, da det stod på. Men på en eller anden måde blev min hjerne tømt og fokuseret på at give ekstra opmærksomhed til mine fødder. Men jeg tænker de fødder nød opmærksomheden i fulde drag, der resulterede i en omgang lækker fodcreme, som de helt sikkert var taknemmelig for at få …

fod seng dyne sove (Foto: Unsplash)
Vi skal passe godt på vores fødder – de skal bære os igennem et langt liv – også denne krise. JEG har passet på mine – har du passet på dine … (Foto: Unsplash)

Da jeg tænkte overlevelse

Hvor mange gange om ugen handler vi ikke sådan under normale omstændigheder. Eller TVINGER os selv til at handle, for mælken er tom eller sur, og der er ikke “tøm køleskabet” ingredienser nok til at kunne kalde det aftensmad tilbage mere. Så ud går vi og handler – uge efter uge, som en slags indkøbszombier.

Nu skal det siges, at det er lykkedes meget få danske supermarkeder at få min udelte kærlighed. Generelt synes jeg nemlig, de er mega kedelige – sortimentet forudsigeligt – og jeg har nærmest svært ved at finde noget, jeg rent faktisk gider købe. Sådan under normale omstændigheder. DET lyder sikkert også mærkeligt. Især fordi når jeg er i udenlandske supermarkeder – så kan jeg ikke være der længe nok – og elsker at handle, hvad jeg som sagt ikke gør herhjemme. Men sådan har jeg det. At handle madvarer er normalt noget, der bare skal overståes. Hvilket også er lidt mærkeligt, for jeg kan godt lide at lave mad. Men det er slet ikke det, vi skal snakke om nu …

indkøbsvogne supermarked handle (Foto: Unsplash)
Mon der er nok indkøbsvogne til mine indkøb her … Ja, mon ikke det lige går. (Foto: Unsplash)

Nå men, pludselig tager jeg mig selv i at “have lyst til at handle” – krydstjekke minutiøst udvalget i den lokale Netto – tænker pludselig om jeg skal være nervøs for varemangel – småhandler flere gange på en uge – ja sågar tager mig selv i at “skanne” hylder for “ting der kan holde længe” med et skarpt røntgenblik. Som sådan en slags overlevelsesradar eller mekanisme – ikke hamstre – ikke blive panisk – men bare sådan en “alert tilstand”, som ville være en soldat værdig. Det var lige før, jeg bippede og blinkede, som en robot. STOP Tina. Det her er ikke “The Rain” fra Netflix.

Da jeg pludselig havde svært ved at trække vejret

Okay DEN har I sikkert alle haft. Vi er ikke i panik, men pludselig mærkes “et eller andet”, der føles forkert. HELT forkert. Vejrtrækning bliver lidt sværere og tungere … Man bliver pludselig helt vildt bevidst om åndedrættet. Man når lige at tænke shit, er det nu mig – min tur …

Og så mærker man lige efter igen og får sin fulde forstand tilbage (TAK) og ved jo godt, det “bare” var et øjebliks angst – en fandens angst for alt det ukendte.

Da “hvad ville du tage med på en øde ø” pludselig poppede op

I kender den alle, “hvilke tre ting ville du tage med på en øde ø” – hypotesen eller spørgsmålet. Hvem har ikke skulle svare på den. Nu dukkede den pludselig op – sådan mere virkelig end hypotetisk i mit hoved. Heldigvis blev jeg enig med mig selv om, at nu måtte jeg lige stramme mig an – måske tælle til 10 eller bare trække vejret ordentligt, så der igen kom ilt til hjernen, for det manglede den helt åbentlyst. Det var en sjov leg – da det var en leg. Glem den her og nu. Du er jo heller ikke 8 år igen.

ø havet hav rejse ferie (Foto: Unslash)
At tage solcreme med er nok også et godt bud her – nåååh nej det var kun en leg – eller … (Foto: Unslash)

Da jeg kom til at grine

Altså sådan umotiveret, da jeg så mig selv i spejlet og tænkte … Fuck Tina, du ser mere grå ud end rotten under den københavner Boulevard, du bor på. Hvor blev humoren af – hvor blev troen af … Havde du vist dig selv et billede af det spejlbillede, du glor på lige nu, ville du have grinet og sagt “det er vist Tina på en ret dårlig dag”.

Jeg kom til at tænke på de ting, jeg lige har skrevet – og smilede, for hvad jeg også godt ved er, så er det her ikke den sidste mærkelige ting, jeg kommer til at gøre. Men jeg kommer heller ikke til at holde op med at grine – heller ikke af mig selv – husk selvironi er en super vigtig menneskelig egenskab, den må vi ikke glemme i denne corona-tid …

hest tænder sjov fun grin (Foto: Unsplash)
Nej, det er ikke  mig – men ærligt mon ikke heste har det sjovere end os mennesker lige nu … (Foto: Unsplash)

PS.

Min 84-årlige mor har heldigvis samme humor som jeg, og netop som jeg sad og skrev de sidste linjer her, skrev hun på messenger “Kurt (naboen der kommer på besøg hos dem hver dag) står og snakker til os udenfor stuevinduet, det er altså virkelig mærkeligt”!

Om det er MÆRKELIGT – det er jo mega mærkeligt og absurd men ikke desto mindre nødvendigt. Men sgu da skide sjovt – sådan set på afstand og med selvironien i behold. Havde han gjort det for en måned siden, var han blevet indlagt på den lukkede.

MEN der er nok ikke plads til ham nu – så vi lader Kurt blive stående derude og snakke, for det er jo sødt af ham at holde øje med de gamle naboer og altså mine forældre – som i øvrigt tager det her i stiv arm. Men de har jo også oplevet 2. verdenskrig. Så måske det her ikke er så voldsom en oplevelse for dem, som det er for os andre. Måske de heller ikke kigger på deres fødder eller rengører mikrobølgeovnen lige nu. Ellers så bliver jeg da først bekymret. 🙂

PPS.

Send flere penge, hvis jeg alligevel havner på den der øde ø – jeg tager imod Mobilepay …

Læs også:

Moster Inges Waleskage

 

waleskage opbagt dej (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·