Læs også:

Close
Seksuelle orienteringer, kærlighed, mænd, kvinder, alt er love. (Foto: Unsplash)

10 seksuelle orienteringer du aldrig har hørt om før

Mit liv  | 

Vi har samlet 10 seksuelle orienteringer, som kan udvide din viden inden for seksualitet. Læs med og bliv klogere på, de forskellige måder vi mennesker kan blive tiltrukket på

Det er efterhånden ved at blive alment kendt at have seksuelle orienteringer, der falder inden for LGBTQ spektret. Dog er der stadigvæk flere mennesker, som identificerer sig med en seksuel orientering, som falder uden for normerne. Derfor har vi samlet 10 af de mest normbrydende seksualiteter lige her, som du måske ikke kender allesammen. Læs med og bliv klogere på seksualitet i alle dens afskygninger.

Seksuelle orienteringer, kærlighed, mænd, kvinder, alt er love. (Foto: Unsplash)
Kærlighed er universel – også på tværs af seksualiteter. (Foto: Unsplash)

Spaioseksualitet

De spaioseksuelle bliver seksuelt tiltrukket af intelligens, viden og veltalenhed. Deres partners fysiske udseende, bliver vægtet som mindre vigtigt, så længe de bliver stimuleret intellektuelt.

Demiseksualitet

Demiskesuelle er kun tiltrukket af personer, de har et meget stærkt følelsesmæssigt bånd til – enten romantisk eller ved en anden karakter. Begrebet demiseksuel kommer af at være ‘midt imellem’. Disse personer befinder sig ofte et sted mellem at være seksuel og aseksuel. Det at være seksuel med en partner i et forhold får en sekundær betydning.

Skolioseksualitet

De skolioseksuelle er specifik tiltrukket af de mennesker, som ikke falder inden for de gængse kønsnormer. Det kan for eksempel være transkvinder, transmænd, ikke-binær-identificerede samt queer-personer. Skolioseksuelle føler ikke en tiltrækning til ciskønnede personer som er personer, der identificerer sig med det køn, de er født ind i.

Seksuelle orienteringer, kærlighed, mænd, kvinder, alt er love. (Foto: Unsplash)
Det er vigtig at kunne acceptere de mange forskellige seksualiteter, der findes. (Foto: Unsplash)

Demiromantisk

Personer som ikke kan opbygge nære romantiske følelser for andre kan være demiromantiske. Det forudsætter blandt andet, at de først kan udvikle følelsesmæssige forbindelse, hvis de først knytter et følelsesmæssigt bånd til en anden person. I modsætning til nogle mennesker er de demiromantiske heller ikke hurtige til at sige, at de elsker deres partner.

Du har nok hørt sætningen “Kærlighed har ingen alder”. Hvis du er gerontofili er man primært tiltrukket af ældre mennesker.

Two-spirit

At være two-spirit kan oversættes til ‘tosjælet’ og bruges til at beskrive de mennesker, der ikke identificerer sig som, hverken maskulin eller feminin. I stedet er der fokus på den åndelige identitet – og det er her tiltrækningen ligger. Udtrykket stammer fra Nordamerika og før koloniseringen var det ofte personer med en two-spirit seksualitet, som blev betroet nogle af samfundets vigtigste roller.

Aromantisk

Aromantiske personer føler ikke et behov for at være i et romantisk parforhold. Derfor indebærer sådanne forhold som regel monogami.

mor far familie kramme ked af det trist (Foto: Unsplash)
Alle forhold er forskellige – der kan både være behov for romantik eller absolut intet romantik. (Foto: Unsplash)

Lithromantisk

At have en lithromantisk seksualitet indebærer, at man ikke ønsker at få sine romantiske følelser gengældt. Lithromantiske personer ønsker ofte helt at undgå dating og romantiske forhold. Dog kan de godt indgå i kærlighedsforhold, men det kan være meget kompliceret. Det kræver blandt andet, at de ikke finde forholdet tilfredsstillende eller romantisk.

Gynoseksuelle er tiltrukket af kvinder og personer med meget feminine træk. Det kan for eksempel også være feminine transkvinder. Ligeledes er personer, der er androseksuelle tiltrukket af mænd med markante maskuline træk.

Autoseksualitet

Autoseksuelle personer er næsten udelukkende fysisk tiltrukket af sig selv. I modsætningen til største delen af alle mennesker, foretrækker de autoseksuelle at få seksuelle oplevelser med sig selv frem for en partner.

 

Kilder: msn.com og lgbt.dk

 

 

Læs også: ‘Skønheden’ ved at date grimme fyre

grimme mænd mand skønheden ved at date fyre fyr nørd briller kikset briller overrasket (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·