Læs også:

Close
Bakterier og vira skaber panik, hygiejne, syg, sygdom, fravær. (Foto: Unsplash)

Bakterier og vira skaber panik: Få gode råd her

Sundhed  | 

Dårlig hygiejne er med til at sprede infektioner på arbejdspladser og øger medarbejdernes sygefravær. Læs med og få en eksperts simple og konkrete tips til, hvordan du nemt kan forbedre din hygiejne og dermed nedbringe din virksomheds risiko for at smitte med bakterier og vira

Infektionssygdomme er skyld i omtrent halvdelen af danskernes korte sygefravær fra arbejdspladsen, viser tal fra Medhelp. Michael Sørensen er direktør hos Clean Management, og arbejder med at rådgive virksomheder i affaldsløsninger og bakteriebekæmpelse. Med Michael Sørensens konkrete råd kan du nemt nedbringe risikoen for, at dårlig hygiejne både koster tid og penge for dig selv eller din virksomheden.

Bakterier og vira skaber panik, hygiejne, syg, sygdom, fravær. (Foto: Unsplash)
I 2019 havde danskerne i gennemsnit 8,54 fraværsdage ifølge tal fra Danmarks Statistik. (Foto: Unsplash)

Tip 1: Flyt håndspritten ud på gangen

Allerede i 2009 steg interessen for håndsprit voldsomt i forbindelse med frygten for at få svineinfluenza. Den klassiske håndspritdispenser findes derfor på mange toiletter, men det er ikke dér, den skal være tilgængelig, påpeger Michael Sørensen.

Det optimale sted for håndspritdispenseren er uden for toiletdøren, da det først er på det tidspunkt, når du har rørt ved håndtaget, at du er helt ude af toiletzonen. Af denne hygiejniske årsag råder Michael Sørensen at placere håndspritten uden for toiletzonen.

håndsprit dispenser. (Foto: PR)
Håndspritten skal helst sidde uden for toiletdøren snarere end inde på toilettet. (Foto: PR)

Tip 2: Hæng hygiejnespanden på væggen

Det er vigtigt, at affaldsspanden er så håndfri som overhoved muligt – det er ikke hygiejnisk, at den står på gulvet. Affaldspande, som betjenes med foden og er væghængt, er den mest hygiejniske løsning. På den måde er affaldspanden heller ikke i vejen for gulvrengøringen og den håndfrie betjening gør, at man undgår krydskontamination, og chancen for at overføre bakterier.

Michael Sørensen tilføjer, at det samme tip også er gældende for toiletbørsten. Toiletbørsten skal også helst være væghængt, og med låg, for at holde bakterier og lugt aflukket.

toilet, toiletvedhæng, hygiejne. (Foto: Unsplash)
At man rør så lidt ved affaldsspanden som muligt, betyder minimal chance for overførte bakterier. (Foto: PR)

Kilde: Clean Management

 

En smart håndsprit til tasken

Denne fine håndsprit er fra touchland og har en frisk citrusduft. Håndspritten kommer ud som sprayform, og den flade størrelse gør den perfekt til kvindetasken eller lommen. Udover at holde dine hænder bakteriefrie, giver håndspritten og fugt til hænderne, da den indeholder Aloe Vera og essentielle olier.

touchhand alkogel sanitizer

Hånddesinfektionspray fra touchland, 98 kr., nicehair.dk.

Rengøringswipes til den hurtige overfladerengøring

Normals rengøringswipes er praktiske at have ved hånden til de dage, hvor man blot ønsker en hurtig og effektiv rengøring af hjemmets overflader. Brug disse wipes på dit computertastatur, mobiltelefon, dørhåndtag og andre steder, hvor bakterier har det med at samle sig.

Wipes fra Normal, ren, rent, rengøring. (Foto: Normal)

Universal rengøringswipes, 10 kr., normal.dk.

 

 

Læs også: Hvor ren er din smartphone egentlig?

Veninder, smartphone, iPhone

 

· Mere fra samme kategori ·