Læs også:

Close
hus altan planter (Foto: Visualhunt)

Nemme indretningstips med plakater fra Minida og grønne planter

Bolig  | 

Vil du gerne have renoveret din lejlighed, eller blot få den sat i stand? Måske er lidt grønne planter og nye plakater løsningen

Inden du giver dig i kast med det helt store projekt, der involverer meget af din tid og kommer til at koste dig en masse, kan du overveje at lave små ændringer i de vigtigste rum i huset, så det virker hyggeligt – og det kan måske spare dig tid og penge på længere sigt.

I indretningsprogrammer på TV og på Netflix ser boligindretning ud til at være en større opgave, og ofte ser det ud til at kræve uendelige mængder af tid, ressourcer og specialviden. Men det er ikke altid tilfældet. Der findes masser af små tips og tricks til at løfte hjemmet en smule uden den store indsats – og det er forbedringer, du kan lave i alle hjemmets rum. Du kan for eksempel overveje at dekorere med plakater til stuen eller plakater til børneværelset fra Minida, eller at sætte de grønne fingre i værk på terrassen eller altanen.

Dekorer med plakater og malerier

En hurtig og ofte meget billig at pifte hjemmet op på, er ved at investere i nogle flotte og dekorative plakater eller malerier. Minida.dk er en af Danmarks største forhandlere af plakater og malerier, og de har lidt for enhver smag – og noget for ethvert rum. I stuen er et farverigt maleri med abstrakte motiver oplagt, i køkkenet er en madlavnings-plakat måske sagen, og til ungerne er der masser af børneplakater til deres værelser.

grønne planter blomst indretning (Foto: Unsplash)
Grønne planter giver nyt liv i hjemmet. (Foto: Unsplash)

Man kan også overveje at hænge store plakater med verdenskort op i soveværelset, så man kan drømme sig væk på en jordomrejse – og de fås både i stor og små plakatstørrelser, så der er til alle størrelser af matrikler.

Grønne planter og blomster på altanen

Har du grønne fingre, kan du også give dig i kast med altankasser og farverige blomster på terrassen. Farver liver ethvert rum op og løfter stemningen, om det er udenfor eller indenfor, og plantningen og vedligeholdelsen af disse kasser er en hyggelig aktivitet for hele familien.

altan grønne planter hygge lejlighed altankasser (Foto: Unsplash)
Hygge på en altan er det bedste. (Foto: Unsplash)

Har du mindre plads eller blot lidt mindre haveambitioner, kan du også overveje om du blot skal anskaffe dig nogle grønne planter til at live din stue lidt op med. Planter giver et bedre indeklima og frisk luft til alle, og så er de for det meste nemme at holde, så længe de får den rigtige mængde vand og en passende mængde lys. Hvis du vil gøre det meget nemt for dig selv, kan du udover gængse stueplanter også anskaffe dig sukkulenter eller kaktus, som kan overleve selv den mest distræte plantepasser og ekstrem tørke.

Houzz altan
Planter på en altan kan gøre den helt store forskel. (Foto: Unsplash)

Planter er en nem måde at kvikke ethvert rum lidt op på, men vær forsigtig med planter og husdyr – nogle stueplanter kan være giftige for familiens firbenede medlemmer, så tjek op på planterne med din lokale blomsterhandler, inden du tager dem med hjem.

 

Læs også:

Bogen ‘Gro’

 

gro grønne planter indendørs bog (Foto: Jenny Leite-Vikra)

· Mere fra samme kategori ·