Læs også:

Close
dreng, pige, sø, spørgsmål, svar, undrer, problemer, typisk, køn, forskelligheder(Foto:Unsplash)

7 spørgsmål om kærlighed og kærester stillet og besvaret af begge køn

Mit liv  | 

Vi har stillet de spørgsmål som begge køn undrer sig over, men kun kender eget køns svar på. Stillet og besvaret af Ellen og Kristian

Hvis du undrer dig over, hvad det andet køn mon ville svare til spørgsmål, som vi ofte kan tænke over, så har vi her samlet syv spørgsmål skrevet, og besvaret af Ellen og Kristian. Vi sætter fokus på forskellen af betydningen af mange spørgsmål, som enten det ene eller det andet køn har tendens til at overtænke eller ‘undertænke’.

Hvorfor skriver han ikke? Virker det for meget, hvis jeg skriver allerede? Hvad mener han med det? Vi kender alle sammen disse undrende spørgsmål, som bobler op i os, når vi har med det andet køn at gøre. For os, er det andet køn utilregneligt, uforudsigeligt og mystisk. Her er spørgsmål og svar stillet og besvaret af Ellen og Kristian.

Det er næsten umuligt at holde masken, når emner som disse debateres på redaktionen(Foto:MY DAILY SPACE)
Det er næsten umuligt at holde masken, når emner som disse debatteres på redaktionen. (Foto: MY DAILY SPACE)

Er det okay ikke at skrive, efter man er taget hjem sammen?

skrive, efter, byen, snakke, ring, mobil, samtale, ungdom(Foto:Unsplash)
Man er ikke forpligtet til noget som helst, selvom man tager hjem sammen. (Foto: Unsplash)

Kristian: Både ja og nej. Jeg synes, at hvis begge parter er enige om, at det var et one night stand, så synes jeg, at det er okay ikke at skrive. Men hvis det er en, som du kan lide, og du gerne vil have, at hun skal kunne lide dig, så ville jeg anbefale, at du skriver indenfor et par dage.

Ellen: Mit umiddelbare svar er nej. Det synes jeg ikke. Man er selvfølgelig ikke forpligtet til noget som helst, selvom man tager hjem sammen.

Ingen siger, at man behøves at ses igen, eller at der overhovedet er interesse i det, fra nogens side af. Men alligevel ender det altid lidt med, at det er pigen, som bliver “udnyttet”, fordi en pige altid på den ene eller den anden måde forventer en besked, eller i det mindste et svar på den besked som man selv skriver. Selv hvis det bare er “Hey, tak for igår, det var super hyggeligt”, så er det som om, at drenge bliver skræmte og bange for, om det nu er et ivrigt forsøg på at lulle ham ind i et kvælende forhold, der skal vare flere år.

Nogen gange er vi piger altså også bare ude efter et one night stand. Men jeg synes, man skylder hinanden et tak for igår, når man har delt seng.

Virker det at spille kostbar og hvordan?

Shutoff, slukket, ignorere, off, sluk, kostbar(Foto:Unsplash)
Man kan komme til at spille for kostbar, og pigen går hen og mister interessen. (Foto: Unsplash)

Kristian: Det virker helt sikkert at spille kostbar, da mange piger vil synes, at det er ufedt, hvis en dreng er alt for påtrængende. Dog vil jeg sige, at du også kan spille for kostbar, og pigen går hen og mister interessen, fordi hun tror, du ikke er interesseret. Det ved jeg, fordi det er præcis den effekt, det har på mig, når en pige spiller kostbar.

Ellen: Når en dreng spiller kostbar, synes jeg ofte, det kan have omvendt virkning. Fyre er i forvejen så uopmærksomme og langsomme til at opfange signaler, at når der skal spilles kostbar oveni, bliver det mere eller mindre bare afvisende. For når man så får den vibe, og selv begynder at bakke langsomt ud, så bliver man helt utroligt spændende for ham.

Det er det uendelige spil, som jeg tror man spiller på alle stadier af interaktion mellem to køn. På den anden side, virker det på den måde, at hvis man får modspil, bliver man nysgerrig, og bange for at misse ud på noget. Om vi vil det eller ej, så ja … Det virker sgu egentligt nok ret godt, selvom det er det ældste trick i bogen.

Reaktion på når ens gode ven får en kæreste

Man frygter at de kan ende med at blive meget "kæreste-kedelige" og mildest talt prioritere kæresten over vennerne
Man frygter, at de kan ende med at blive meget “kæreste-kedelige” og prioriterer kæresten over vennerne. (Foto: Unsplash)

Kristian: Min første reaktion er altid, at jeg er selvfølgelig glad på deres vegne, men samtidig kan jeg heller ikke lade være med at tænke på, at de kan ende med at blive meget “kæreste-kedelige” og mildest talt prioritere kæresten over vennerne. Netop det oplevede jeg med en af mine venner, som fik en kæreste, og som så pludselig ikke havde tid til os drenge mere, så vi nærmest kun så ham et par gange om året. Det er jo ærgerligt, når det er en virkelig god ven, man rigtig gerne vil se – og ja mere end to gange om året.

Ellen: Det kommer an på så meget. Jeg har mange veninder, som har skønne, sjove og søde kærester, som ofte er med, når vi holder hyggeaftener. Det er noget, jeg værdsætter meget højt, og jeg er endda blevet rigtig tæt med min venindes kæreste. De kan have sjove venner, og mange fede sociale sammenhænge kan blive federe ved, at veninders kærester også kommer med. På den anden side, kan det også være noget af det værste i verden.

Har man en veninde, som har en kæreste, som åbenlyst er dårlig for hende, gør hende ked af det, og gør at hun aldrig har tid mere, så er det et kæmpe dilemma, man som veninde bliver sat i. For man kan ikke blande sig. Man kan ikke tillade sig at sige, at man synes egentligt, det var sjovere dengang, hun var single, og at det var sjovere at hænge ud med hende dengang. Det ville såre hende, og gøre hende sur og ked af det.

Så man må finde sig i det. Tage det sure med det søde, og nyde hende når hun har tid, og ellers må man bare bide det i sig. Være en god ven når hun har brug for en, og høre på de samme diskussioner om og om igen. Det er bare sådan, det er.

Hvad er reglerne for, når man ses men ikke dater?

ses, ikke, kærester
Man må helt selv om, hvad man gør, men jeg synes, det er vigtigt at man er enige. Siger Ellen. (Foto: Unsplash)

Kristian: Der er ikke som sådan faste regler for, hvad man må og ikke må, hvis man ses men ikke dater. Men det kommer også meget an på, om det er en, som du gerne vil mere end bare ses med, for så synes jeg reglerne er de samme –  altså det her med, at du ikke ses/er sammen med andre. Men er begge indforståede med, at vi bare “ses”, så synes jeg ikke de regler gælder – man skal måske bare lige få det forventningsafstemt. Dog har den slags forhold ofte alligevel en tendens til at ende med, at den ene får flere følelser for den anden, og det så desværre ender med at gå galt.

Ellen: Den er svær. Det kommer an på gnisten. Det kommer an på, hvilken type man er. Jeg har nogle veninder, som kan have flere “forhold” til fyre på en gang, da der ikke er nogen af forholdene som er seriøse. Jeg har på den anden side også oplevet flere gange med venner, at der er misforståelser mellem kønnene lige med dette emne. Hvor den ene eller den anden ikke synes, at det er acceptabelt, at man også ses med andre, selvom andet ikke er aftalt.

Jeg synes, at lige meget hvad man vælger, så skal man være enige om det. Også selvom den slags samtaler er akavede, for alle vil jo gerne være den cool og kostbare. Men det sparer altså bare en masse knuste følelser fra begge sider af. Man må helt selv om, hvad man gør, men jeg synes det er vigtigt at man er enige.

Hvad er holdningen til en pige, der har været sammen med mange?

Kristian: Jeg tror, jeg snakker for mange drenge, når jeg siger, at vi synes, at det er ucharmerende, når en pige har været sammen med mange drenge. Jeg har ihvertfald svært ved at se mig selv være kæreste med en, der har været sammen med mange. Det tror jeg også er fordi, man tænker meget over, hvad ens venner vil synes om det. Derudover tror jeg, de fleste drenge frygter, at pigen ikke kan være loyal, når hun har været sammen med mange.

Ellen: Det må man FULDSTÆNDIGT SELV OM! Jeg synes, det er noget af det mest åndssvage, den mentalitet fra fyres side om, at de vil finde en smuk, sexet, skøn pige, med ben i næsen, og som er god i sengen, men hun skal også max have været sammen med fem.

Det er fuldstændigt latterligt. Denne debat er vores generations evige byrde. Hvorfor betyder det noget? Betyder det ikke mere, hvordan man er sammen med andre, end hvor mange? Og hvorfor er det overhovedet relevant? Det er en åndssvag ide om, at kvinder siger ja til at tage med fyre hjem (som forresten gerne vil med dem hjem), og så er de nogle sluts.

Hvad hvis vi egentligt bare, ligesom jer, gerne vil have et one night stand? Hvorfor skal vi så gå “walk of shame” hjem, og stå til regnskab for, hvor mange vi har været sammen med? Skulle vi sige nej til at tage med en fyr hjem, fordi vi er bange for at den næste fyr vi vil med hjem, ikke vil, fordi vi har været sammen med for mange før ham? Undskyld, men hvem fanden tror i lige, I er?

Antallet af sexpartnere kvinder har haft er irrelevant, og har altid været det. Og vi kvinder skal ikke bukker under for et så åndssvagt samfundspres om at være bange for at blive udpeget som skanks. Vi skal, ligesom mænd, gøre lige hvad vi har lyst til, med lige hvem vi har lyst til. Slut.

Hvad er holdningen til en dreng, der har været sammen med mange?

Kristian: Blandt drenge er der en kultur, hvor man synes, at det er “sejt”, når en dreng har været sammen med mange piger. Ikke at jeg personligt er enig, men sådan er det altså bare … Jeg tror, det er sådan en drenge/machoting.

Ellen: Jeg tror, at vi kvinder er ligeglade. Jeg er i hvert fald. Det er ikke et taleemne, jeg ofte har haft med mine veninder. Vi ser ikke på det, som fyre gør. Jeg tror, at det mellem fyre er en måde at måle penislængde (pardon my french) på … Hvem har været sammen med flest, hvem har været sammen med flest på en weekend osv. Det er ikke ligefrem noget, vi håber på, men det er ikke noget, vi overhovedet spørger ind til, tror jeg.

Lader vi os påvirke af vores venners holdninger?

dele, sharing, påvirket, af, venner, venners, holdnige
Vi tænker over, hvad vores venner mener, men i sidste ende er det os selv vi skal lytte til. (Foto: Unsplash)

Kristian: Vi lader os helt sikkert påvirke af vores venners holdninger. Som jeg også beskriver i spørgsmålet om, hvad holdningen er til en pige, som har været sammen med mange. Vi tænker rent faktisk meget over, hvad vores venner mener. Men i sidste ende er det en selv, som man skal lytte til. Det er jo ikke vennerne, der skal leve med udfaldet af den endelige beslutning. Men det kræver man er stærk.

Ellen: Absolut. Det er umuligt for mange af os kvinder, ikke at vende og dreje alle problemer med hinanden. Vi vil gerne forsikres om, at det er os, som har ret i diskussionen. Vi vil helst vende og dreje emnet 100 gange, for før kan vi ikke rigtigt slippe det fra vores tanker. Sådan er mine veninder og jeg i hvert fald. Jeg synes, det er svært at stå med problemer alene. Jeg søger altid støtte og hjælp hos mine veninder eller familie. Og derfor lader jeg mig absolut også påvirke af jeres svar og holdninger. Især når det kommer til drengedrama. For vi har altid 100 ting at skulle have sagt, så jeg lader mig inspirere at deres ordvalg og kan pludselig se situationen fra deres synspunkt. Det kan dog både være godt og skidt. Man skal huske at holde fast i sine egne værdier og holdninger!

ellen kristian forhold kontor mds (Foto: MY DAILY SPACE)
Ellen og Kristian snakker – griner – kommenterer hinandens svar. Heldigvis kender de hinanden, hvorfor de også kan være ærlige omkring svarene. Intet er rigtigt eller forkert – bare ærligt. Og de “forblev” heldigvis venner, efter de havde set hinandens svar. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også:

ghosting, dating, date, happn, kærlighed, date, alene, ked, ked af det, følelser, pige, kvinde,

Ghosting, pocketing og zombieing

· Mere fra samme kategori ·