Læs også:

Close
ghosting, dating, date, happn, kærlighed, date, alene, ked, ked af det, følelser, pige, kvinde,

Ghosting, pocketing og zombieing: Her er datingbrølerne, du helst vil undgå⁩

Mit liv  | 

Ghosting indebærer, at din date lige pludselig holder op med at svare på beskeder uden nogen forklaring. Dette er et fænomen, som de fleste danske singler kender til ifølge en ny undersøgelse fra datingappen happn

Med nye datingvaner er der også opstået nye begreber. Et typisk eksempel er ”ghosting”, som faktisk hver fjerde single ikke ved, hvad ordet betyder. Det er en form for adfærd, der forekom lang tid inden, datingapperne blev opfundet, men som nu har fået sin egen betegnelse. En ny undersøgelse fra datingappen happn viser, at otte ud af ti danske brugere på et eller andet tidspunkt er blevet udsat for ghosting. Godt og vel hver anden svarer også, at de selv har ghostet en date på et eller andet tidspunkt. 17 procent bevidst og 38 procent ubevidst.

– Mobildating er en forholdsvis ny måde at møde mennesker på. Datingapps har dog ikke forandret vores reelle adfærd, men snarere stedet, hvor vi mødes. Tidligere har det været mest almindeligt at møde en potentiel partner gennem familie, venner eller kolleger. I dag sker det i stigende grad digitalt. Men den måde, vi opfører os på over for hinanden i de forskellige apss, adskiller sig ikke markant fra det virkelige liv, siger Eugénie Legendre, global kommunikationsansvarlig hos happn.

(Artiklen fortsætter under billedet)

ghosting, dating, date, happn, kærlighed, date, alene, ked, ked af det, følelser, pige, kvinde, himmel
Ghosting, pocketing og zombieing: Her er datingbrølerne, du helst vil undgå⁩. (Foto: Alex Jones / Unsplash)

Pocketing, submarining og spørgsmålsstrejke er eksempler på nye begreber, man er begyndt at bruge i datingverdenen. Happn har lavet en liste med syv nye betegnelser på ikke så behagelige typer adfærd, som datere snakker om lige nu. Forhåbentlig vil du kunne identificere og undgå dem (og også huske ikke at udsætte andre for dem).

1. Pocketing

Datingen kører på skinner, og du er forelsket. Men hvordan kan det egentlig være, at du aldrig er blevet præsenteret for venner eller familie? Du er formodentlig blevet parkeret i lommen. Også kaldet ”pocketing”.

2. Orbiting

Du er blevet ”ghostet”, men den pågældende person strejfer stadig rundt i dine sociale kanaler. Du får likes og kommentarer, men bortset fra det er jeres personlige forhold helt dødt. “Orbiting” indebærer, at man kredser om noget. Den, du har datet, kredser ganske enkelt stadig om dig på de sociale medier, uden at I har anden kontakt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Snapchat, smartphone, telefon, app, apps, sociale medier, some, facebook, instagram, twitter
Kredser den, som du har datet, stadig om dig på de sociale medier? (Foto: Pxhere)

3. Phubbing

Under en samtale mærker du, hvordan din date flytter din opmærksomhed fra dig til telefonen. Du er blevet udsat for “phubbing”. Det er et ord, der er sammensat af de engelske ord ”phone” og ”snubbing”, der betyder ignorere.

4. Submarining

Et udtryk for, når nogen, du har haft kontakt med, lige pludselig afslutter al kontakt. Hvorefter de genoptager den og lader som om, intet er sket. På samme måde som en ubåd, der forsvinder, hvorefter den dukker op til overfladen igen.

5. Monkeying

En person, der kaster sig mellem forhold. Begrebet stammer fra aber, der svinger sig i lianer. På nøjagtig samme måde svinger vedkommende sig fra forhold til forhold uden at blinke.

(Artiklen fortsætter under billedet)

ghosting, dating, date, happn, kærlighed, date, alene, ked, ked af det, følelser, pige, kvinde,
Er du nogensinde blevet udsat for ghosting? (Foto: Anthony Tran / Unsplash)

6. Spørgsmålsstrejke

Et nyt ord fra 2016, der handler om at holde op med at stille spørgsmål til sin date. Stadigt flere kvinder har lagt mærke til, at de har en tendens til at være den aktive part i heteroseksuelle samtaler. En løsning på dette er at spørgsmålsstrejke.

7. Zombieing

Når en eks pludselig kontakter dig, og du kastes tilbage i en følelsesstorm, som en zombie.

 

Læs også:

Ghosting: Hvorfor, hvordan og hvilke konsekvenser har det?

· Mere fra samme kategori ·