Læs også:

Close
tænder smil tandbørste tandbørstning mund (Foto: Unsplash)

Sådan holder du dine tænder sunde og stærke

Sundhed  | 

Det er ikke kun på grund af  udseende, du skal passe godt på dine tænder – nej, det har ligeledes indvirkning på dit helbred

Denne artikel indeholder betalte links.

Dårlig mundhygiejne kan nemlig føre til sygdomme i mundhulen, dårlig ånde, huller i tænderne, paradentose, tandkødsbetændelse og andre dumme ting.  Alt det skal vi undgå, og derfor får du i denne artikel en række råd til, hvordan du passer bedst muligt på dine tænder samt opretholder den sunde mundhygiejne.

tænder smil pige mund (Foto: Unsplash)
Pas på dine tænder. (Foto: Unsplash)

Skift tandbørste og husk at bruge tandtråd

Det er nogle simple råd, men det er ikke alle, der husker det, hvilket måske også er tilfældet for dig … Du skal helst skifte din tandbørste hver 8. uge, da du langt fra får samme effekt, hvis du har et slidt tandbørstehoved. Med et slidt hoved får du svære ved at rengøre tænderne samt tandkødet ordentlig. I kombination med dette skal du også huske at bruge tandtråd. Der kan hurtigt ophobe sig meget mad mellem dine tænder, hvor du ikke kan komme ind med tandbørsten. Det vil føre til, at der hurtigt kommer bakterier i munden, ligesom dårlig ånde og mundhygiejne vil følge i kølvandet – så prøv at huske det.

jordan tandtråd mundhygiejne tænder (Foto: MY DAILY SPACE)
Ha’ altid tandtråd på dig. For eksempel sådan nogen som disse fra Jordan.(Foto: MY DAILY SPACE)

Du må ikke skylle munden efter

Det er en rigtig dårlige vane, som mange har tilegnet sig – det går bare ikke … Nemlig at du aldrig skyller din mund, lige når du har børstet tænder. Der fjerner fluoren, og dermed mister du den beskyttende og forebyggende effekt, som fluor har. Så kom af med den dårlige vane allerede i dag – skyl ikke munden efter børstning. Det er en lille ting, der kan gøre en stor forskel

Børst først tænder en time efter sukkerindtag

Har du fået sodavand en sen aften eller juice til morgenmad, er det vigtigt, at du venter minimum en time med at børste tænderne. Det skader nemlig mere, end det gavner, når du børster sukker rundt i din mund, samt gnider det mod tænderne. Det fjerner emaljen, og det svækker tænderne, men derudover medvirker det også til, at du kan få en form for gennemsigtige tænder, hvilket ikke er specielt kønt.

sukker slik slikkepinde (Foto: Unsplash)
Ja, slikkepinde indeholder også sukker. 😉 (Foto: Unsplash)

Husk at gå til tandlæge

Det koster lidt penge, men på lang sigt kan det spare dig for rigtig meget på den økonomiske front, men også når det kommer til din sundhed. Har du ikke allerede en kompetent til at hjælpe dig, så finder du en tandlæge her, som nok skal hjælpe dig med at holde dine tænder sunde.

tandlæge tand tænder mund (Foto: Unsplash)
Husk det nu … (Foto: Unsplash)

Bor du i København, kan du finde en tandlæge i København på dette link, som nok skal sikre dig sunde tænder og en god mundhygiejne.  Dette er alle nogle simple råd, men husk dem. Det er for din egen skyld, at du skal passe på tænderne – og hvem vil ikke gerne det …

 

Læs også:

Kokosolie er ikke så sundt

 

kokos, kokosolie, olie, mættet fedt, hjertekarsygdom, hjertesygdom, hjerte, madlavning, advarsel, hjerteforeningen, the american heart association, forskning, videnskab, viden, forsøg, analyse, laurinsyre, glycerin, makeup, kosmetik, fedtstoffer, hjertesygdom, naturen, stillehavet, øboer, vægttab, ry, rygter, myter, myte, kokosmælk,

· Mere fra samme kategori ·