Læs også:

Close
3 days of design indretning (Foto: MY DAILY SPACE)

Rundt om 3 Days of Design

Bolig  | 

Eventen 3 Days of Design i København er afsluttet, men sikke en fest for alle møbel- og designfreaks. Du får her et lille udpluk af det, vi oplevede i de tre dage

Er man vild med indretning, møbler og design sådan i al almindelighed, kan man ikke andet end blive vild med, at der findes en begivenhed som 3 Days of Design. Jeg har været med fra det startede, men i år stak det helt af – altså på den gode måde. For aldrig har der været så mange med – været så meget forskelligt at se – og hver enkelt sted gjort så meget ud af det. Nu er det slut for i år – men lov mig, at du tager dertil næste år, hvis du også er vild med indretning og design.

Her kan du få et lille indblik i, hvad jeg oplevede, og hvad der skete de dage. Men det er vitterlig kun en brøkdel af, hvad der var af muligheder.

En snydestart

Faktisk startede jeg to dage før det hele startede med en reception for Fil de Fer sur Scène 3 Days of Design, der afholdt en spektakulær fransk udstilling i deres 250 m2 store showroom i Niels Hemmingsensgade iscenesat af Fil de Fer og stylist Simone Sparsø. Smukt, betagende og ganske fransk og unikt. Jeg var vild med nærmest det hele – også den store flamingo med mos på ryggen.

fil de fer 3 days of design antikviteter frankrig (Foto: MY DAILY SPACE)
(Foto: MY DAILY SPACE)

Italienske ambassade

Det blev også til flere ambassadebesøg – som her på den italienske, hvor forskellige firmaer var inviteret til at fortælle om deres måde at arbejde på med traditionelt håndværk og lokale, bæredygtige ressourcer i fin kombination med moderne teknologi.

Her ses den smukke stue, som ambassadørfamilien opholder sig i. (Foto: MY DAILY SPACE)

Ny TAKT

I Store Kongensgade holdt det nye demokratiske og bæredygtige design brand TAKT til. De skaber smukke designermøbler, der fjerner mellemmanden fra ligningen og leverer en kompromisløs tilgang til social- og miljømæssig bæredygtighed.

takt stol 3 days of design (Foto: MY DAILY SPACE)
Smuk stol; TO2 fra TAKT. (Foto: MY DAILY SPACE)

Den helt specielle oplevelse

Udstillingen FRAMING i Odd Fellow Palæet udstillede blandt andet ECCO, og de havde den fedeste happening. I deres helt eget læderværksted kunne man lave sin taske, hvad vi selvfølgelig gjorde. Det var sjovt og resultatet blev ret pænt, hvis vi selv skal sige det.

Ecco læder odd fellow 3 days of design (Foto: MY DAILY SPACE)
(Foto: MY DAILY SPACE)

På Charlottenborg

Det blev også til et smukt besøg på Charlottenborg, hvor Mette Barfoed og teamet bag Ark Journal havde kurateret en fin udstilling med 16 designere og firmaer under navnet Hotel Charlottenborg x TMI. Her legede man i den smukke festsal med forståelsen af hotelværelset og grænsen mellem det offentlige og det private.

charlottenborg udstilling 3 days of design (Foto: MY DAILY SPACE)
Den smukke festsal var fyldt med spændende udstillere. (Foto: MY DAILY SPACE)

Smukke nye farver

Hos Montana blev deres nye farvepalet under sloganet ’Don’t judge a colour by its colour’ offentliggjort. Det er tekstildesigner og farvealkymist Margrethe Odgaard, der står bag. Den har taget to år at udvikle, men står nu endelig klar med hele 30 nye farver udviklet af Margrethe, så der i alt er 42 at vælge imellem. Her aner man lige den sarte gule, der hedder ‘lemon drop’.

Montana reol blomst (Foto: MY DAILY SPACE)
(Foto: MY DAILY SPACE)

Afsted på vandet

Og jo, det blev også til en tur i sådan en lækker lille sag her, for så gik det hurtigere med at komme rundt mellem de forskellige steder. Da vi var på vandet skinnede solen skønt.

københavn havn speedbåd 3 days of design (Foto: MY DAILY SPACE)
Halløj på vandet – en sjov ekstra oplevelse. (Foto: MY DAILY SPACE)

‘To die for’-bordet

Studio x viaduct viste blandt andet det lille “Enoki migoto” bord designet af Philipp Mainzer fra e15, der var ”to die for”, hvis det altså ikke havde kostet 54.000 kroner. Det var en i en limited edition marmor kaldet Verde Antigua.

bord marmor 3 days of design (Foto: MY DAILY SPACE)
Det smukke marmorbord fra e15. (Foto: MY DAILY SPACE)

Et kig på Michelin-restaurant

Vi var også forbi Københavns Møbelsnedkeri på Bryggen, der ligger i en helt almindelig baggård på Bryggen. Her holder Michelin-restauranten Alouette også til. Så vi fik lov til både at komme rundt på snedkeriet – hos ELVO, der laver smukke æsker og ja også et kig rundt på Alouette, der er en af Københavns smukkeste restauranter, hvor maden også er ‘to die for’ – og ja, vi har spist der.

alouette michelin restaurant 3 days of design (Foto: MY DAILY SPACE)
Alouette er indrettet af Københavns Møbelsnedkeri. (Foto: MY DAILY SPACE)

 

3 days of design kinfolk københavns møbelsnedkeri(Foto: MY DAILY SPACE)
Et lille hjørne af et af rummene hos Københavns Møbelsnedkeri. (Foto: MY DAILY SPACE)

En rigtig lysmester

Vi besøgte også Tom Rossau, der har både showroom og værksted på Frederiksberg Allé. Det var en oplevelse at se, hvordan de smukke lamper blev fremstillet og høre historierne bag. En lille perle som du også selv kan besøge.

Tom rossau lampe 3 days of design (Foto: MY DAILY SPACE)
(Foto: MY DAILY SPACE)

Den lækre frokost

Vi var også så heldige at få lidt frokost lavet af Bo Bech. Det var ved den unikke pop-up udstilling, som møbelsnedker Malte Gormsen havde lavet i samarbejde med Space Copenhagen.

3 days of design mad bo bech geist restaurant (Foto: MY DAILY SPACE)
Der blev serveret lækker mad fra Bo Bechs unikke restaurant Geist. (Foto: MY DAILY SPACE)

Hos Kinfolk

Hos Kinfolk havde Karimoku, der er Japans største producent af møbler i træ, slået sig sammen med det københavnske Norm Architects og de japanske studier Keji Ashizawa og Torafu Architects, og lavet produktlinjen Karimoku Case Study. Her så man møbler med referencer til både japansk og skandinaviske designtraditioner. Det var første gang at kollektionen blev vist frem internationalt.

3 days of design kinfolk (Foto: MY DAILY SPACE)
Der var smukt hos Kinfolk på Strøget. (Foto: MY DAILY SPACE)

Den pæneste baggård i byen

I Valrygg Studio i Bredgade blev foråret og design fejret, og der var lækker mad fra Kunst Cantine i den lille baggård, som var så smuk, at man ikke kunne stoppe med at tage billeder derfra.

3 days of design baggård (Foto: MY DAILY SPACE)
Den her baggård var så smuk, at vi ikke havde lyst til at gå igen. (Foto: MY DAILY SPACE)

Den store stol

Ved indgangen i Odd Fellow Palæet stod denne smukke stol; Ball Chair Aarnio af Eero Aarnio. Den var stor nok til at flere kunne sidde der og hvile fødderne.

stol odd fellow aarnio orginials3 days of design (Foto: MY DAILY SPACE)
Smukt design af Eero Aarnio. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også:

Rutebilkager

Rutebilkager kage bog KAGEMINDER bog ditte julie (Foto: Lars Ranek)

· Mere fra samme kategori ·