Læs også:

Close
Uro på Blågårds Plads på Nørrebro. (Foto: Unsplash)

NEWS: Uro natten igennem flere steder i København: 23 er anholdt

Nyheder  | 

Uro natten igennem flere steder i København: 23 er anholdt · Aktivister på plads, da køer løb ud på græs · Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet · Pigespejderne fejrer 100 år i Danmark · Dagens billede: GOT sæson 8 er startet – Emilia Clarke er excited!

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Uro natten igennem flere steder i København: 23 er anholdt

Hele søndagen kunne der høres sirener på Nørrebro i København. Årsagen var uroligheder, der brød ud efter at den kontroversielle partistifter Rasmus Paludan afholdt demonstration på Blågårds Plads. Her blev han ifølge politiet angrebet, hvorefter urolighederne brød løs, og der blandt andet blev kastet med brosten mod politiet.

Vicepolitiinspektør Allan Wadsworth-Hansen bekræfter, at der tidligt mandag morgen er roligt på indre Nørrebro omkring Blågårds Plads, på ydre Nørrebro samt i Nordvest.

– Lige nu ligner København sig selv igen. Brandbilerne har kørt hele natten for at slukke en del små brande i gaderne. Men der har været stille her den sidste time, siger Allan Wadworth-Hansen.

Der har ifølge Operationschef ved Københavns Beredskab Hans Jørgen Larsen, siden klokken 22 søndag været over 20 mindre brande i forskellige dele af København. Flere af brandene har været i containere, biler og den slags. Københavns politi bekræfter, at de sidste brande er slukket omkring klokken 05 mandag morgen. Ingen personer er kommet til skade, men i alt 23 personer er anholdt efter urolighederne.

Rasmus Paludan planlægger nye demonstrationer mandag og tirsdag. Han vil eftersigende holde en demonstration i Albertslund mandag. Derefter er det hans plan, at han tirsdag holder en ny demonstration på Blågårds Plads i København.

Samfundsdebattøren er stifter af det yderst islamkritiske parti Stram Kurs. Hans retorik og fremgangsmåde er blevet kraftigt fordømt af en stribe toppolitikere, herunder statsminister Lars Løkke Rasmussen, der har kaldt demonstrationen for en “meningsløs provokation”. Det skriver TV2.

Uro på Blågårds Plads på Nørrebro. (Foto: Unsplash)
Uro på Blågårds Plads på Nørrebro. (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·