Læs også:

Close
Mobil, telefon, smartphone, iphone, happn, tinder, date, dating, sms, besked, online, facebook, instagram, twitter, app

Millennials i gæld på grund af de sociale medier

Økonomi  | 

Hvor langt vil du gå for at have et cool feed på Instagram? En ny undersøgelse viser, at i gennemsnit 40 procent af millennials har tendens til at overstige budgettet for at være med på de forskellige trends på de sociale medier

Da sociale medier spiller en vigtig rolle i millennials liv, har WalletForm for nylig lavet en undersøgelse og undersøgt, hvor hyppig eksponering af sociale medieplatforme fører millennials ind i gæld. Undersøgelsesresultaterne viser, at i gennemsnit 40 procent af millennials har tendens til at overstige budgettet for at holde trit med trends.

Da unge menneskers sociale mediers feeds konstant bliver oversvømmet med billeder af fancy fester, musikbegivenheder, rejser, elektronik, tøj, smykker og biler, forsøger de konstant at efterligne den fancy livsstil, der fører til at bruge flere penge end de tjener. Dette resulterer i at låne penge til at betale for ting, de ikke har råd til.

Da overforbrug på luksusvarer udgør en trussel i millennials mulighed for at opnå økonomisk sikkerhed i deres fremtid har WalletForm lavet en undersøgelse, der undersøgte hele situationen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mobil, telefon, smartphone, iphone, happn, tinder, date, dating, sms, besked, online, facebook, instagram, twitter, app
Hvor langt vil du gå for at have et cool feed på Instagram? (Foto: Pexels)

Ønsket om ikke at gå glip af noget

Årsagen bag den stigende gæld kan forklares på en simpel måde. Mange millennials forsøger konstant at efterligne deres venner livsstil, og det bliver en vane, der koster mange penge. Sådanne udgifter skyldes ofte FOMO eller den såkaldte frygt for at gå glip af noget.

Det er derfor, at mange unge føler sig utilpasse med at sige nej til deres jævnaldrende om at lave aktiviteter, de ikke har råd til, og på den måde ender med at bruge flere penge, end de har.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Drinks, cocktails, skål, alkohol, fest, hygge, sommer, tørstig, fest
Mange millennials forsøger konstant at efterligne deres venner livsstil, og det bliver en vane, der koster mange penge. (Foto: Pexels)

Sociale mediers indflydelse

I forhold til, hvad unge ser på sociale medier, spiller FOMO ikke den ledende rolle. 57 procent af millennials siger, at det, de ser på de sociale medier, faktisk har den største indflydelse på, hvad der får dem til at bruge for mange penge.

Mere end 88 procent af millennials mener, at sociale medier skaber et miljø, hvor de konstant sammenligner deres egne liv med deres venners og jævnaldrendes rigdom og livsstil.

Da folk bruger op til ni timer om dagen på sociale medier, gør det det uundgåeligt at blive konstant udsat for billeder, der viser, hvor vidunderligt deres venner eller influencers lever, sammenlignet med deres eget liv.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Instagram, app, feed, sociale medier, iphone, smartphone, mobil, telefon
Mere end 88 procent af millennials mener, at sociale medier skaber et miljø, hvor de konstant sammenligner deres egne liv med deres venners og jævnaldrendes rigdom og livsstil. (Foto: Kerde / Pexels

Platforme, der er værst for unges mentale helbred

1. Instagram

2. SnapChat

3. Facebook

4. Twitter

5. YouTube

(Artiklen fortsætter under billedet)

Snapchat, smartphone, telefon, app, apps, sociale medier, some, facebook, instagram, twitter
En ny undersøgelse viser, at i gennemsnit 40 procent af millennials har tendens til at overstige budgettet for at være med på de forskellige trends på de sociale medier. (Foto: Pxhere)

Det er ikke kun sociale mediers skyld

Søgen efter den perfekte livsstil er ikke kun at skubbe mange sociale mediebrugere i gæld. Det forårsager også mange kulturelle problemer i samfundet.

Sociale medier har også seriøst skabt problemer i folks hoveder. Ud af alle sociale medier, er Instagram den værste med hensyn til mental sundhed. En undersøgelse med 1.500 personer i alderen 14-24 identificerede, at unge sandsynligvis ville forbinde Instagram med deres negative psykologiske velvære, der kombinerer følelser som angst og utilstrækkelighed.

Læs mere om social mediers påvirkning og hvordan man undgår det på WalletForm.

 

Læs også:

6 ting, du kan gøre for at forbedre din økonomiske fremtid

· Mere fra samme kategori ·