Læs også:

Close
kør selv-ferie (Foto: Unsplash)

9 tips til kør selv-ferien

Rejser  | 

Hop ind i bilen, tag familien eller vennerne med og oplev friheden ved selv at kunne bestemme, hvad næste skridt bliver. Her får du tips til, hvordan I får den bedste og sikreste start på turen

Foråret er her og mulighederne åbner sig, hvilket får frihedstangen til at trænge sig på. Vi danskere er glade for kør-selv ferier og de mange muligheder, der følger med dem – du kan køre, hvorhen du vil, og du kan reagere på pludselige indskydelser, hvis du spontant får en idé eller ser et skilt med en spændende destination.

En undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn i maj 2016 viser, at hele 63 procent af bilejerne, svarende til cirka 1.600.000 mennesker, planlagde en kør selv-ferie i løbet af sommeren.

kør selv-ferie (Foto: Unsplash)
Hop ind i bilen, tag vennerne med og oplev friheden ved selv at kunne bestemme, hvad næste skridt bliver. (Foto: Unsplash)

Læs også: Her er gode tips til at gå offline i ferien

9 nyttige råd til kør-selv ferien i udlandet

Tip 1: Tjek dæktryk

Før du tager afsted på din kør selv-ferie i udlandet, så sørg for, at bilen har det rette dæktryk, og at trykket passer med vægten på jeres bagage. Sørg også for, at for eksempel vinduesviskere er i god stand, og at der er nok sprinklervæske på bilen. Giv gerne hele bilen et tjek, før du påbegynder ferien.

Tip 2: Afgifter og budgetplanlægning

Det er en god idé at tjekke, om du skal betale vejafgifter, brobetaling eller lignende undervejs. Så kan du nemmere sørge for enten at budgettere med dette eller planlægge en alternativ rute uden betalinger og afgifter. Det er et rigtig vigtigt punkt, hvis du gerne vil have en billig kør selv-ferie til udlandet.

Tip 3: Last bilen korrekt 

Når du pakker bilen, så tænk nøje over, hvordan du laster den. Læg de tungeste ting nederst, og hav kun lette genstande ved bagruden og toppen af bagagerummet, især hvis du kører i stationcar.

Har du meget bagage med, kan du med fordel bruge en tagboks. En typisk tagboks kan bære cirka 50-75 kg afhængigt af modellen, og er god til lette ting såsom tøj.

Tip 4: Underholdning til børnene 

Har du børn med, så sørg for, at de har noget at fornøje sig med på bagsædet under turen. Hav gerne vand, juice og snacks klar i kabinen, foruden ting som legetøj, tegneserier og tablets. Det er også en rigtig god idé at planlægge nogle overraskelser og lege på forhånd, så børnene aktiveres under kør selv-ferien.

kør selv-ferie (Foto: Unsplash)
Du kan køre hvorhen du vil. (Foto: Unsplash)

Læs også: Realisér din drøm om at rejse 

Tip 5: Spænd børnene fast

Husk altid at fastspænde dine børn korrekt, både til hverdag og på kør selv-ferien i udlandet. Som udgangspunkt skal børn helst placeres bagudvent i bilen, indtil de er 3-4 år, mens de lidt ældre børn skal bruge autostol eller selepude indtil de er 10-12 år.

Alle børn under 135 centimeter skal sikres med godkendt sikkerhedsudstyr, ellers forhøjes chancen for skader betydeligt. Køb også gerne en børnesikring, så dit barn sikres både i tilfælde af ulykke og sygdom.

Tip 6: Tjek landets regler

Tjek, om der er nogen specielle regler, du skal overholde i de lande, du besøger på ferien. For eksempel skal du huske at medbringe en gul vest i bilens kabine, hvis du er på kør selv-ferie i blandt andet Italien, Spanien, Portugal, Østrig eller Tyskland. I visse dele af Tyskland skal du desuden have et miljømærke i din bil, og hvis du kører til Frankrig, skal du huske at have en alkoholtester i bilen.

Tip 7: Tag dig god tid

Tag dig god tid undervejs, så du har tid til at nyde turen og de steder, du kommer forbi. Forhast dig ikke med at komme til din destination, men betragt køreturen som en del af selve ferie – både derhen og hjem igen. På denne måde forlænges kør selv-ferien betragteligt!

Tip 8: Gør det sværere for tyvene

Vil du gerne gøre det sværere for eventuelle tyve at stjæle din bil på ferien i udlandet, kan du med fordel få en rat- eller gearlås.

Tip 9: Værdigenstande i bilen

Parker ikke bilen med hele oppakningen på offentlige parkeringspladser i udlandet, og efterlad ikke værdigenstande synligt i bilen – dette højner risikoen for indbrud eller biltyveri, og kan dermed ende jeres ferie.

kør selv-ferie med hunden (Foto: Pixabay)
Tag menneskets bedste ven med på livets oplevelser. (Foto: Pixabay)

Læs også: Hvad venter du på? 7 gode grunde til, at du skal rejse ud og se verden

Har du menneskets bedste ven med i bilen?

Har du hunden med i bilen, er det vigtigt, at du holder den kølig med vand og ikke kører for langt uden at indlægge flere pauser undervejs.

Ting, der er gode at medbringe, når du har en hund i bilen:

  • Bevægelsespiller til, hvis du har en køresyg hund i bilen.
  • Rejsevandskål og flaskevand, til hvis den er tørstig.
  • Legetøj, til hvis den keder sig.

Derudover skal din hund sikres under kørslen og derfor er det en god idé at spænde hunden fast, så den ikke kommer til skade ved en hård opbremsning. Til dette kan hunden enten lukkes inde i et hundebur bagerst i bilen eller spændes fast med en hundesele til bilen på bagsædet.

Hunden må aldrig sidde på forsædet, da den risikerer at forstyrre føreren eller kan ryge op i forruden ved kollision og kan komme voldsomt til skade, hvis airbaggen udløses. En anden mulighed er at købe et hundegitter. Gitteret sættes op mellem bagagerummet og passagersædet. Her skal du dog være opmærksom på, at hunden ikke sikres lige så godt som ved en hundesele eller hundebur.

· Mere fra samme kategori ·