Læs også:

Close
Arbejde computer gruppe sammenhold arbejdsmiljø samarbejde

Tema: Hvad du ønsker, skal du gøre

Mit liv  | 

Nogle gange går vi med en idé eller en drøm. Noget vi gerne vil gøre. Men vi ved ikke helt, hvordan vi skal komme i gang. Vi har mødt en række do’ers til inspiration for os alle

Sådan har jeg det tit. Det kan både være, når jeg skal lave et julehjerte men også, når jeg skal skifte job eller lave et nyt, spændende projekt som for eksempel, “Hvad du ønsker, skal du gøre”. Derfor prøver jeg at høre eller se, hvordan andre har gjort.

Jeg kan godt finde en video af, hvordan man laver et julehjerte på YouTube. Her kan jeg også godt finde en person, der fortæller om, hvordan det er at være selvstændig. Problemet er bare, at oftest fortæller folk om dette, når de er lykkedes med deres drømme. Men jeg vil gerne vide, hvad der fik dem i gang, og hvad de så gjorde. Jeg vil høre fra flere forskellige mennesker, fordi der så er større chance for, at det er noget, jeg kan bruge i min situation.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Pige tænker undskyld
Nogle gange går vi med en idé eller en drøm. Noget vi gerne vil gøre. Men vi ved ikke helt, hvordan vi skal komme i gang. (Foto: Pexels)

Måske har du også en idé eller drøm, som du gerne vil gøre virkelig. Det kan være, at du savner mod til at komme i gang. Det kan være, at du trænger til at blive beroliget eller bare har brug for at få de hårde facts. Det kan også være, at du får mod på det af at se, hvor glade andre bliver af at starte deres idé eller drøm op.

Do’ers

Nogle vil kalde dem iværksættere, selvstændige eller entreprenører. Andre vil kalde dem kreative, idémagere, hobbyister. Det er bare navne – navne der motiverer eller skræmmer. Så brug dem eller lad vær. Det vigtigste er – at hvad du ønsker, gør du.

Do’ers deler ud

Derfor har jeg lavet en interviewrække med forskellige kvinder, der alle sammen har en idé eller en drøm, som de lige er gået i gang med at gøre virkelig. De er nyudsprungne do’ers. Så følg med på vores Insta og vores site i den kommende tid, hvor du blandt andet vil møde disse fire, seje kvinder:

• Sarah, selvbiografisk forfatter, bogens kapitler læser hun op på hendes FB-side.

• Tamara, tøjdesigner og webshop-ejer med 30’er, 40’er, 50’er og 60’er kjoler.

• Louise, loveleader som laver sessioner med healing, poke-tato og kvindemeditation.

• Joski, som er DJ.

De er alle sammen inden for det seneste år gået fra at have en idé til at gøre den virkelig. Det er meget nyt, og de deler her ud af deres frustrationer og glæder.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Idé klog iværksætter tanker tænke
Måske har du også en idé eller drøm, som du gerne vil gøre virkelig. (Foto: Pexels)

Nogle gange ser tingene lidt anderledes ud, når man er kommet lidt på afstand af det. Derfor har jeg også lavet et interview med Jasmin, der nu har haft sin egen frisørsalon i et par år. Derudover har jeg lavet et interview med Bibi, som havde sit eget T-shirt mærke og senere havde en bar i nogle år. Deres motivation for hver især at starte selvstændigt op, og hvordan de gør det, som de ønsker nu, spiller godt sammen med de nyudsprungne do’ers passion, drive, tilfældigheder og idéer.

Med denne sammensatte gruppe af kvinder, håber jeg på, at give dig nogle idéer, tanker eller mod til at gøre det, du ønsker.

Lidt om mig

Jeg er full-blown humanist – er vild med at prøve at forstå, hvad det er mennesker har gang i. Det er jo crazy og vildt fantastisk, helt almindelig eller kedelig, men alligevel noget man kender så godt. Idéen til denne interview-række kom, fordi jeg pludselig stod uden et job efter ni år i et job, som jeg havde været meget glad for. Af politiske grunde var arbejdsvilkårene i branchen gået fra “hej menneske” til “hej pølsefabrik”. Derfor valgte jeg at at stoppe op og tænke over, hvad jeg så ville.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Pernille er full-blown humanist. (Foto: Privat)

Først prøvede først at tænke mig til det. Det var også fint nok, men jeg skulle passe på, for min hjerne prøvede hele tiden at snyde mig til at vælge den sikre og trygge vej i samme spor. Det var skræmmende at skifte spor, så jeg måtte hele tiden at spørge mig selv, hvorfor jeg syntes, den ene eller anden vej var en god idé. Sådan jeg kom igennem mine egne forhindringer, og så måtte jeg ud og prøve det af. Helt ærligt, jeg nåede at prøve forskellige stier af. Det var faktisk godt, for så stod det kniv skarpt for mig, hvad der gjorde mig glad, og hvad jeg bare ventede på var overstået eller helt droppede at gøre.

Det, der gjorde mig glad, blev min vej. Her mødte jeg mange, som også havde valgt at gøre, hvad de ønskede. De har gjort det på forskellige måder og af forskellige årsager. Som full-blown humanist synes jeg, dette er spændende. Der er ikke bare én rigtig måde at gøre tingene på. Det er da værd at dele.

 

Læs også:

Klumme: Duer ikke – næste …

· Mere fra samme kategori ·