Læs også:

Close
ravi holst - blogger - bøsse homoseksuel smykker

Ravi Holst om det at springe ud som homoseksuel

Mit liv  | 

I denne uge er det Copenhagen Pride Week, der kulminerer med den store Copenhagen Pride Parade lørdag. Vi har fået en snak med Ravi omkring det at være homoseksuel

Copenhagen Pride er en LGBT-festival, der afholdes hvert år i august i København. De seneste år er den bare blevet større og større, og bybilledet i København er i disse dage regnbuefarvede, hvorend man vender sig hen.

Plads til alle

Heldigvis er det tidligere taburiserede emne i dag på vej til at blive accepteret af samfundet. Men trods dette kan det stadig være svært at være homo- og biseksuel eller transkønnet. Også i Danmark. Derfor skal der være fokus på LGBTI-personer, så der skabes plads til alle – lige meget køn og seksualitet.

Ravi Holst er en af dem, der har ændret seksualitet. Vi har fået en snak med ham om det.

Drengen fra Indien

Ravi Holst. 25 år gammel. Blogger, social media influencer samt har gang med forskellige foretagender og er altid aktivt i gang med mange bolde i luften på én gang. Sådan har han altid været.

Han er oprindelig fra Indien, hvor han boede på et børnehjem, frem til han var 6 år gammel. Her blev han adopteret til Schweiz, hvilket også er årsagen til, at han dan dag i dag har Schweizisk statsborgerskab. Da han var 13 år gammel, flyttede han med adoptionsfamilien til Danmark, hvor han sidenhen har tilegnet sig sproget, lært om kulturen og på bedste vis assimileret sig til det der nu er hans hjemland; Danmark.

Flag pride ravi homoseksuel ryge
Drengen fra Inden, der flyttede til Danmark. (Foto: Privat)

At være anderledes

At være adopteret har gjort Ravi anderledes i forhold til sin omgangskreds, men han har også altid været lidt anderledes, tænkt anderledes og gjort ting anderledes. Dog meget længe uden at kunne sætte ord på det. En dag fik han en klar åbenbaring og var klar til at tage skridtet – det lille skridt fra at gemme sig i skabet til at springe ud, der dog personligt for ham var et kæmpe personligt step.

Hvordan og hvornår opdagede du, at du var til mænd?
– ”Hvordan” er nok nemmest at svare på. Jeg var altid lidt anderledes på en anden måde. Jeg var ikke nødvendigvis den stille i klassen, men jeg følte mig altid lidt forkert og anderledes alligevel uden at kunne sætte ord på det. Jeg var bestemt ikke fodbold-typen som alle de andre drenge men talte bedre med pigerne. I puberteten var jeg ligeglad med pigerne, på den måde som de andre drenge var, og vi havde seksuelle snakke og i forhold til porno, så var der bare andre ting der tændte mig. Jeg har også altid været anderledes tænkende og mere kreativ anlagt end de andre drenge, og så gik jeg op i tøj, stil og beauty, hvilket også var atypisk for en dreng.

– Spørgsmålet om ”Hvornår” er lidt sværere at svare på. Jeg husker for eksempel, at jeg helt tilbage fra da jeg var måske 11-12 år gammel sov nøgen sammen med en dreng på en teltlejr. Måske kom det før, måske kom det senere. At vide det helt inderst inde til at ville indrømme og også være okay med det, det er en væsentlig mere kompliceret process.

Hvad er det bedste ved, at det ligesom er ”ude”?
– Det er en kæmpe befrielse! Det er helt ubeskriveligt. Forestil dig en glæde og følelse ligesom når man er forelsket, eller når man er nervøs til en jobsamtale men at man alligevel får jobbet – præcis ligesom når en sten letter fra ens hjerte når man når til det punkt i ens liv hvor man har frigjort sig komplet og er kommet videre i livet fra en person i et tidligere forhold. Der er mange situationer der kan beskrives ”som når det er ude” men det kan alligevel aldrig beskrives eller sammenlignes præcis på samme måde. Men det er så vigtigt, at det blot bliver anerkendt og velanset som værende almindeligt således man kan være sig selv, dyrke sine egne drømme og visioner og gøre det helhjertet.

blogger indien pride ravi homoseksuel
Det er en kæmpe befrielse at få det sagt. (Foto: Privat)

Den svære erkendelse

Var det en svær erkendelse?
– Hertil kan jeg kun svare et stort rungende ”JA!”. Hele processen var i hvert fald. Jeg kan huske, at jeg en sen aften til en fest på et tidspunkt følte mig presset til at springe ud. Men i stedet benægtede totalt og tog i byen i stedet. Min mission var, at score en pige, for jeg var jo ikke homoseksuel. Og det gjorde jeg så. Når jeg kigger tilbage, virker det så åndssvagt og dumt og alligevel ikke – for det er en sindssyg svær proces, der er langsommelig, og man kommer nemt til at overtænke en masse ting. Ting tager bare den tid, det tager.

CPH Pride

Hvad betyder CPH Pride for dig?
– Jeg har det faktisk lidt ambivalent med det. Selvfølgelig synes jeg, det er fantastisk, at man hylder de homoseksuelle og gør sit bedste for at ændre det fastlåste syn på det. Over de sidste år har synet dog heldigvis ændret sig markant i flere lande (og det er så fantastisk!), men der er mange steder, hvor det stadig er ulovligt og absolut ikke accepteret. Så på den måde, synes jeg, det er fantastisk at bo i et land, hvor alle bakker op omkring det! Dog alligevel så kan jeg af og til godt tænke lidt omvendt, og mine tanker godt strejfe omkring ”Hvor er optoget for straight people?” Altså mere det der med, at det man måske udstiller homoseksualiteten yderligere ved at lave en hel event verden over omkring det.  

Deltager du selv?
– Min plan er bestemt, at jeg tager forbi Priden! Jeg elsker at mærke den magiske stemning og hylde mangfoldigheden. For der er mange steder, menneskegrupper og holdninger hos folk, vi stadig skal have ændret – så ja, det er en kamp, vi skal kæmpe! Det skal blot gøres på en mere afbalanceret måde. Min ven Jonas skal også synge på scenen, så uanset hvad kommer jeg uagtet forbi og støtter ham!

Pigevennerne

Du har mange pigevenner – hvad taler du med dem om?
– Utroligt mange har fordomme omkring, at ”homo’er har pigevenner og kun taler om pige-ting”. Det er bare ikke korrekt. Jeg har mange forskellige venner og veninder og taler utroligt meget om alle slags emner – alt fra politik, make-up, arbejde, samfundssituationer, shopping, uddannelse og jeg kunne blive ved. Det er sådan en stereotyp opfattelse af “homo’er og deres pigevenner”.

– Men selvfølgelig er der noget omkring (siger jeg med et smil og tvist i blikket), at vi har en forkærlighed for at tale om nogle mere sentimentale ting og dybere spørgsmål om livet ”end fodbold og øl”, men når jeg siger det sådan, så lyder det meget generaliserende om drenge/mænd og netop det vil jeg bort fra, for man kan, eller bør i hvert fald ikke, generalisere homoseksuelle og deres interesser.

ravi holst - blogger - bøsse homoseksuel smykker
Alt ved at være sprunget ud er godt. (Foto: Privat)

Det at være sprunget ud

Hvad er det bedste ved, at du er sprunget ud?
– Det er, at man kan være unik på sin helt egen måde og hvile totalt i at være det, og i at være sig selv og stå fast ved den, man er. Det er ganske simpelt og enkelt – alt ved det, er det bedste!

Hvad ville du have gjort anderledes?
– Hmm … Jeg tror gerne, at jeg ville have haft flere oplysninger samt støtte i skoletiden også fra venner og familie i forholdt til at tage de snakke omkring, at det altså er almindeligt og ganske normalt at være homoseksuel. På den måde havde den knude i ens mave måske været mindre og ens hoved og tankegang omkring at være homoseksuel eller ej, og om hvad der var unormalt eller normalt ikke have fyldt så meget.at være homoseksuel eller ej.

– Jeg ville have ønsket, at det havde været muligt at tale med flere om det, og at kunne læse mere om det på nettet for eksempel. Eller måske have haft sådan en anonym telefon, som man kunne ringe til. Jeg synes, at MINO Danmark samt andre organisationer er blevet sindssyg gode til at gøre et godt arbejde her, og jeg vil gladeligt støtte det fremover.

Mit råd til andre

Har du et godt råd til folk som er i tvivl eller noget andet du gerne vil sige?
– Uha, den er svær! Det her kan der jo egentligt alt i alt skrives en hel bog om. Jeg tror bestemt, at jeg vil sige, det er SÅ VIGTIGT at huske på, at det her er noget, man er født som, og ikke noget man fra- eller tilvælger. Naturligvis har man mulighed for og det står frit for en at eksperimentere, hvis man er i tvivl. Men hvis man virkelig lytter efter og står ved, hvem man selv er, så kan man mærke helt inderst inde, hvem man er. Der er aldrig noget, som er rigtigt eller forkert. Det er også vigtigt, i sådan store tvivlsspørgsmål om livet, at man husker at række hånden ud til ens nære venner og familie, da de aldrig vil se anderledes på en uanset hvad der sker – ellers var de jo netop ikke personer, man har tæt på. Her kan man bestemt få den støtte, man håber på. Jeg tror, at mange tænker (og måske overtænker), at det netop er ens nærmeste, som ser forkert på en, men sådan hænger det oftest ikke sammen.

Vær dig selv …

Vær stolt ved den du er …

Husk på, at der er intet galt med dig …

Og elsk dig selv for den du er …

 

Læs også:

Det betyder alle bogstaverne

videnskab, forskning, heteroseksuel, biseksuel, homoseksuel, seksualitet, køn, kønsforsker, kritik, karen sjørup, kvinder, kvindekroppen, kroppen, kærlighed, sex

· Mere fra samme kategori ·