Læs også:

Close
lån Hvad gør et kviklån til det bedste (Foto: Pxhere)

Hvad gør et kviklån til det bedste?

Økonomi  | 

Når du begynder at søge efter et kviklån, vil du formentlig hurtigt støde på iøjnefaldende overskrifter som det bedste kviklån eller billigste kviklån. Men her bliver du lige klogere på det

Det bedste kviklån’ eller ‘Det billigste kviklån’ – ja du har sikkert set det et hav af gange, når du søger. Der kan da også være en sandhed i – men hvad er det helt præcist som gør et kviklån til det bedste? Det vil du blive klogere på her …

Det kan være svært at få SU’en til at række. (Foto: Pxhere)

Det bedste kviklån kan variere fra låntager til låntager

Der findes ikke én beskrivelse af det bedste kviklån, og derfor er det heller ikke muligt at udpege det bedste og billigste kviklån, uden at have tanke på konteksten.

Grunden til at man ikke kan udpege det bedste kviklån uden at kende til konteksten er, at det bedste og billigste kviklån i høj grad afhænger af låntagers økonomiske situation. Den økonomiske situation kan dække over mange ting, hvorfor vi her opstiller de vigtigste spørgsmål du bør stille dig selv i søgningen efter et lån:

Husk at stille disse spørgsmål

 • Hvor mange penge har du behov for at låne?
 • Hvor hurtigt har du behov for pengene?
 • Hvad skal pengene bruges til? (Kan det undværes eller kan pengene komme andetsteds fra?)
 • Hvordan ser din nuværende økonomiske situation ud?
 • Hvordan ser din fremtidige økonomiske situation ud?
 • Hvad er din alder?

Nuværende og fremtidige økonomi

De fleste af ovenstående parametre er mere eller mindre ligetil, men for nogle låntagere kan det være svært at vurdere, hvor meget der skal tages stilling til, når det kommer til både den nuværende og fremtidige økonomiske situation.

budget, sparegris, spar, spareguide, penge, økonomi, privatøkonomi, opsparing.
Undersøg alt før du tager et kviklån. (Foto: Pxhere)

Du bør undersøge, hvordan det står til med:

Nuværende

 • Indtægter
 • Faste udgifter
 • Variable udgifter
 • Rådighedsbeløb

Fremtidige

 • Din fremtidige økonomi (gerne 12 måneder frem)
 • Står du overfor store engangsudgifter de næste 12 måneder?
 • Er der nogle betydelige ændringer i indtægter/udgifter de næste 12 måneder?

Læg budget

Måden hvorpå du kan blive klogere på disse parametre er ved at lægge et udførligt budget. Brug gerne din netbank, når du opstiller budgettet, da du ved at se på tidligere posteringer kan nærme dig så præcise posteringer som muligt.

Et andet godt råd er også at bruge en kalender under budgetteringen. Ved at bruge en kalender, bliver det formentlig lettere for dig at overskue de kommende 12 måneder og kalkulere med udgifter til eksempelvis større fødselsdage, konfirmationer, bryllupper, ferier og så videre.

En god huskeregel

I søgningen efter det bedste kviklån, er det en god huskeregel at løbetid og rente hænger uløseligt sammen og har stor indflydelse på prisen på dit lån. Derudover har de to parametre også stor indflydelse på din økonomiske situation på månedlig basis, da de kombinationen af løbetid og rente er med til at bestemme din månedlige omkostning i forbindelse kviklånet.

Derudover er det også vigtigt, at du er opmærksom på, at det sjældent kan betale sig at låne flere penge du har har brug for. Nogle kan i god tro finde på at låne flere penge end de realiteten har behov for, fordi de gerne vil være på den “sikre side”. Men det er altså ikke en økonomisk fordel, når det kommer til optagelsen af et kviklån.

Grunden til dette er, at du uanset hvad vil være nødsaget til at betale renter af alle lånte penge. Også selvom du måske kun har brugt det halve. Så sørg derfor for KUN at låne det beløb, du har virkelig behov for selvom det kan være fristende at lægge lidt oveni.

 

Læs også:

Irriterende ting der siges til butiksansatte

butiksarbejde, kunder, ansat, retail, bemærkninger, sarkasme, spørgsmål, ironi,

· Mere fra samme kategori ·