Læs også:

Close
sparegris lån penge pige (Foto: Pxhere)

Det skal du tænke over, før du optager et kviklån

Økonomi  | 

Kviklån har i flere sammenhænge et ry for at være en økonomisk dårlig beslutning at tage, og det kan det også være, hvis ikke du tager dine forholdsregler

Men for mange tusinde danskere er et kviklån vejen til at opfylde drømme om rejser og forbrug, eller en nødvendig økonomisk beslutning, hvis vaskemaskinen for eksempel uventet står af.

Så derfor tænk dig om, og optag kviklån baseret på økonomisk sunde beslutninger. Hvis du ikke ser en anden udvej end at optage et kviklån, er det faktisk muligt at optage et kviklån baseret på økonomisk sunde beslutninger. Også uden at det kræver den helt store indsats fra din side – det handler nemlig langt hen af vejen om overblik!

lån penge mønter lån (Foto: PR)
Tænk dig godt om, før du tager et kviklån. (Foto: PR)

Overblik, overblik, overblik …

Og lidt mere overblik. Det kan nemlig gøre store forskelle, når det kommer til din privatøkonomi! Lånemarkedet kan være noget af en jungle, når det kommer til at finde det rette kviklån. Der findes efterhånden et stort antal låneudbydere, som hver især tilbyder dig som låntager forskellige vilkår. Det er derfor vigtigt at holde tungen lige i munden og bibeholde overblikket. Det kan du gøre på to måder: ved at have et overblik over din egen økonomi samt et overblik over lånemulighederne på markedet. Sammenlign eksempelvis kviklån på Fair-laan.dk.

økonomi, penge, tid, arbejde, balance, familie, venner, unge, ung, karriere, uddannelse, shopping, rejser, oplevelser, liv, leve, opsparing, budget, invester, investering,
Start med at få et overblik over, hvad du bruger penge på, og hvad du kan ændre, før du tager et kviklån. (Foto: Pxhere)

Overblik over din økonomi

Sørg først og fremmest for at skabe et overblik over din egen økonomi, så du ved hvor mange penge, du hver måned har til rådighed, når dine faste udgifter er betalt. Det gør du ved at opstille et udførligt budget over alle posterne i din økonomi.

Budgettet viser dig, hvor mange penge du har til rådighed hver måned, hvilket giver dig et godt grundlag for at vurdere, hvor mange penge du har brug for at låne. Når du låner penge, er det vigtigt, at du ikke låner flere penge, end du i realiteten har brug for, da du ender ud med at betale renter af alle lånte penge. Også selvom du måske kun bruger halvdelen af de lånte penge.

Overblikket over din egen private økonomi giver dig viden om hvor mange penge du har brug for at låne – og måske endnu vigtigere, hvor mange penge du har råd til at låne. Herfra kan du begynde at søge efter lån på markedet.

Overblik over lånemulighederne på markedet

Markedet for kviklån kan som sagt været noget af en jungle at navigere rundt i, hvorfor det kan være altafgørende med en smule hjælp, for at kunne opnå det ønskede overblik. I den forbindelse anbefales det at man bruger en sammenligningstjeneste for lån til at sammenligne lånene på markedet. Sammenligningstjenester samler lånene og gør det nemt og overskueligt for dig som låntager at gennemskue. hvilke vilkår de enkelte låneudbydere tilbyder.

Ud fra tjenestens liste over lån kan du navigere mellem lånene og sammenligne dem ved at kigge på lånebeløb, rente, ÅOP, løbetid, særlige vilkår og lignende. Sørg for at sætte dig godt ind i de enkelte begreber, så du sikrer dig, at du ender ud med det bedst mulige lån, som passer til din unikke, økonomiske situation. Og husk nu at være ærlig i forhold til dig selv.

unik, ungdom, yngre jeg, liv, tilbageblik, vaner, pige, anderledes, gør mindre, positiv, liv, glæde, positivisme
Sørg for at få styr på din økonomi, så du ikke skal tænke på den hele tiden. (Foto: Pexels)

Hvad kendetegner et kviklån?

Et kviklån er det man kalder et mindre privatlån, som udbydes af online låneinstitutter. Kendetegnene ved denne type lån er, at det har en hurtig udbetalingstid og en kort løbetid. Det betyder rent lavpraktisk, at du kan få pengene ind på kontoen, inden for ganske kort tid, og at du kan bruge pengene på lige det, du står og mangler. Men det betyder også, at de skal betales tilbage over en forholdsvis kort periode.

Hurtige facts om kviklån:

• Lille lånebeløb fra 100-10.000 kroner.
• En kort løbetid på 1-12 måneder.
• En releativ høj rente (9-15%)
• Hurtig svar- og udbetalingstid.

 

6 ting du kan gøre for at forbedre din økonomiske fremtid

 

· Mere fra samme kategori ·