Læs også:

Close
Coco Chanel, chanel, fashion, mode, bog, haute couture

Mode: 10 ting, du ikke vidste om Coco Chanel

Mode  | 

Modehuset Chanel har netop åbnet deres Flagship Store i København, og i den anledning har vi set nærmere på modehusets grundlægger, Coco Chanel

Selvom Coco Chanel ikke lever i dag, så er hun stadig en af de mest indflydelsesrige personer i modebranchen. Hendes rigtige navn var Gabrielle Bonheur Chanel, og hun blev født i 1883 i Saumur, Maine-et-Loire i Frankrig. Coco Chanel startede på bunden uden nogen midler, men alligevel formåede hun at skabe et imperium i en verden styret af mænd. Vi giver jer 10 facts om Coco Chanel.

#ParisCosmopolite #ChanelMetiersdArt

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Tre hurtige om Gabrielle Chanel

∙ Født i 1883 i Saumur, Maine-et-Loire i Frankrig
∙ Kom på børnehjem som 12-årig
∙ Sang kabaret som ung

1. Først var hun kabaret-sangerinde

De eneste penge som Coco Chanel tjente, var de penge som publikum gav hende, når hun sang kabaret i tiden inden hendes modeeventyr.

2. Hun præsenterede kvinderne for bukserne

Coco Chanel vakte opsigt i modeverdenen, da hun var iført bukser i Venedig. Bukserne gjorde det nemmere for hende at sejle med gondol og ride, fremfor hvis hun var iført en nederdel eller en kjole.

3. Hun boede på hotel i mere end 30 år

De sidste 30 år af hendes liv, boede hun på Hotel Ritz i Paris. Det var også her, hun tog sit sidste åndedrag i 1971 i en alder af 87. Om dagen tilbragte hun tiden i sin lejlighed, men om natten boede hun på Ritz.

“To be irreplaceable, one must always be different.”
Coco Chanel

4. Coco hvem?

Gabrielle Chanel fik kælenavnet “Coco” i løbet af hendes år med kabaret, hvor hun sang “Ko Ko Ri Ko” og “Qui qu’a vu Coco“. Senere har hun dog selv fortalt, at hun fik kælenavnet af sin far.

5. Som person var hun bitter

Coco Chanel missede aldrig en mulighed for at kritisere hendes konkurrenter. Blandt andet synes hun, at Christian Dior klædte kvinderne på som lænestole. Hun beundrede dog Balenciagas design, men satte spørgsmålstegn ved hans evner til at sy og skære.

Coco in her room #cocochanel #chanel #icon #designer #paris #france

A post shared by CHANEL (@chanelblanc) on

6. Hun elskede farven sort

Selvom farverne hvid, beige, guld og rød er symbolske farver hos Chanel, så var Cocos yndlingsfarve sort. Coco mente, at den sorte farve afslørede en kvindes udstråling og fremhævede det vigtigste. Desuden mente hun, at der ikke fandtes noget mere klassisk end den lille sorte kjole.

7. Historien om Boy Capel

Boy Capel var en engelsk polospiller, men han er bedst kendt som Gabrielle Chanels elsker. De mødtes i 1909, og Capel introducerede den unge Chanel for litteratur, og han finansierede hendes første butikker. Capels stil var en inspiration for Chanel, hvilket gav hende idéen til The Chanel Look. Boy Capel omkom i en bilulykke i 1919. Dette var den første og den sidste gang, at man så Coco Chanel græde. “Either I die as well or I finish what we started together”, sagde hun og gav aldrig op.

“Fashion is architecture. It is a matter of proportions.”
Coco Chanel

8. Voksede op på et børnehjem

Som 12-årig mistede Chanel sin mor, som døde af bronkitis. Chanels far sendte hendes to brødre væk for at arbejde på en gård, og han forlod Chanel og hendes to søstre på et kloster, som drev et børnehjem. Det var også her, at Chanel lærte kunsten at sy.

9. Hun opfandt suiten til kvinder

Chanel revolutionerede modeindustrien, da hun “befriede” kvinderne fra “kjolerne som ingen kan bevæge sig i”. Den berømte Chanel-suit består af en militær-inspireret jakke, nederdel eller bukser med lommer, og knapper som mest af alt minder om smykker.

#cocochanel #chanel #gabriellecocochanel

A post shared by CHANEL (@chanelblanc) on

10. Coco Chanels begravelse

Coco Chanel er begravet i Lausanne i Schweiz. Ved Chanels begravelse var mange af sæderne optaget af hendes modeller, og hendes kiste var dækket af hvide blomster, blandt andet kameliablomsten, som er et af modehusets store ikoner i dag. Hendes gravsten har hun selvfølgelig selv designet.

Coco Chanel, chanel, fashion, mode, bog, haute couture

Chanel: Collections and creations, 339,95 kroner hos Saxo.com

Kilde: Medium.com

Læs også: Chanel slår dørene op i København

· Mere fra samme kategori ·