Læs også:

Close
Sakura. Kirsebærtræer. Kirsebærblomster.

NEWS: Mobiltoiletter, skilte og skraldespande skal sikre, at kirsebærturister ikke forstyrrer de døde

Nyheder  | 

Mobiltoiletter, skilte og skraldespande skal sikre, at kirsebærturister ikke forstyrrer de døde · Aviciis bror takker for støtten efter bror død · Pause i OK18-forhandlingerne forvirrer · Bagedyst-deltager får job hos dommer

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mobiltoiletter, skilte og skraldespande skal sikre, at kirsebærturister ikke forstyrrer de døde

Normalt er der ikke mange turistattraktioner i Københavns nordvestkvarter, men lige nu er kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård et tilløbsstykke uden lige. Og det i sådan en grad, at kommunen har opsat mobile toiletter og ekstra skraldespande for at holde kirkegården ren og pæn trods de mange besøgende. Det skriver DR.

Kirkegården er glad for de mange besøgende, og alleen betragtes som en attraktion i udvikling, fortæller centerchef for Teknik og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune Anders Melamie. Han forventer, at endnu flere mennesker end de 150.000, der var forbi sidste år, vil komme og se træerne springe ud. Blandt andet køres gæster fra krydstogtskibene også til kirkegården for at se de lyserøde blomster, og i år er kirsebærtræerne blevet så populære, at billederne er blevet en historie hos det kinesiske nyhedssite CGTN.

Men Bispebjerg Kirkegård har stadig aktive gravsteder, og der bliver jævnligt afholdt højtideligheder i Sønder Kapel, som kirsebærtræerne står tæt op ad. Tidligere år har man oplevet, at kirsebærentusiaster stillede sig op og betragtede en bisættelse som var det en iscenesat attraktion i sig selv. Det har Teknik- og Miljøforvaltningen forsøgt at komme til livs ved at hænge et banner op, der adskiller alleen fra kapellet. Der skal nemlig være plads til begge dele, forklarer Anders Melamie.

– Vi har gjort indsats igen i år for at prøve at sikre, at tingene kan foregå samtidig. Det sjove og rare i forhold til at se kirsebærtræerne, men også det ikke så rare, hvor borgere kan besøge deres afdødes gravsteder i så meget fred og ro som muligt. Vi fortæller ikke, hvordan de skal opføre sig, men vi vil minde folk om, at de er på en kirkegård med mennesker, der ikke deler ens glæde.

Sakura. Kirsebærtræer. Kirsebærblomster.
Turisterne er vilde med kirsebærblomster. (Foto: Polfoto)

Aviciis bror takker for støtten efter bror død

Stockholms natklubber har holdt et minuts stilhed, mens musikere verden over står i kø for at kondolere. Nyheden om den svenske DJ-stjerne Aviciis død har været et chok for mange. Nu takker musikerens bror for den store støtte han har modtaget. Det skriver TV2.

– Tak til alle de fantastiske mennesker omkring mig for jeres fine ord i en svær tid. I er vidunderlige. Jeg elsker jer!, skriver Anton Körberg, bror til Tim Bergling, som var Aviciis borgerlige navn.

Avicii blev fundet død fredag eftermiddag lokal tid i Muscat i Oman. I 2016 pensionerede Avicii sig selv fra at optræde live på grund af sundhedsmæssige årsager. Flere år op til havde han lidt af dårligt helbred og et højt alkoholindtag, som førte til kronisk betændelse i bugspytkirtlen. I 2014 fik han fjernet galdeblæren og blindtarmen som følge af sygdommen.

Ifølge det svenske medie Expressen.se, som har en journalist på stedet i Muscat i Oman, havde myndighederne først meddelt, at en politirapport ville blive udarbejdet lørdag. Det blev siden rykket til søndag, men søndag aften var Expressens journalist fortsat ikke i besiddelse af rapporten. Politiet har dog meldt ud, at de ikke har fundet dødsfaldet mistænkeligt.

Pause i OK18-forhandlingerne forvirrer

Udover forligsmanden og hendes nærmeste medarbejdere er der ingen der kender den præcise grund til, at der søndag aften blev ringet til pause i Forligsinstitutionen. Men parterne blev sendt ud i natten, og der stod flere af dem så og havde svært ved at forklare, hvorfor de var på vej hjem i seng i stedet for til forhandlingsbordet. Det skriver DR.

Formanden for Lærerforeningen, Anders Bondo Christensen, var ikke mindre forundret over den drejning, som aftenen pludselig havde taget.

– Jeg ved ikke, om man kan se det i mit ansigtsudtryk, men jeg er meget forvirret. Vi har siddet derinde en hel dag, og så får vi pludselig at vide, at nu sker der ikke mere, og nu skal vi gå hjem.

Overraskelsen skyldtes også, at forligsmand Mette Christensen havde bedt parterne dukke op til weekendens forhandlinger med sovepose og tandbørste under armen.

– Det var jo et meget klart signal til os alle sammen om, at det var nu og i bliver ikke sluppet ud, før vi er færdige, som Anders Bondo Christensen udtrykte det.

Læs mere her: OK18: Forstå sagen om den mulige storkonflikt, og hvad den betyder for dig

ok18, overenskomst, overenskomsforhandling, forhandling, løn, arbejde, arbejdsvilkår, vilkår, rettigheder, medarbejdere, offentlig ansat, offentlige ansatte, kommune, regioner, staten, regeringen, sophie løhde, kl, martin ziegler, lærerforeningen, musketered, sammenhold, storkonflikt, konflikt, strejke, lockout, politik, moderniseringsstyrelsen, innovation, finansministeriet, penge, økonomi, pres, mette christensen, sammenbrud
Anders Bondo Christensen, er formand for Danmarks Lærerforening. Det er dem, som de andre brancher har indgået en musketered med, for at stå sammen i forhandlingerne. (Foto: (Foto: David Leth Williams/Scanpix 2018)

Bagedyst-deltager får job hos dommer

Kirsten Jazmin Thur, kendt fra Den store bagedyst, er kommet et skridt nærmere på vej mod konditordrøm, hun har nemlig fået læreplads hos dommer Katrine Foged Thomsen. Det skriver DR.

– Hvis man kender mig, og har været i Grannys House kan man se en klar sammenhæng. Farverne, bagværket, stemningen. Jeg føler mig enormt meget hjemme her, fortæller Kirsten.

Samme entusiasme kommer fra læremester Katrine Foged Thomsen, der lige har tændt ovnen til nøddemazarinerne. Hun husker Kirsten fra dag et i “Den store bagedyst”.

– Jeg så et klart match. Kirstens stil, tempo, tilgang og gode idéer. Men samtidig var jeg jo også dommer og faglig overfor alle i konkurrencen – også over for Kirsten, siger Katrine.

Der er præcis samme vilkår for Kirsten, som for bageriets seks andre elever. Kirsten er derfor begyndt med det grove bageri, hvor mange kilo brød- og wienerdej skal rulles, virkes og bages. Kirsten møder klokken 22 om aftenen og bager til mellem 5-6 om morgenen.

– Jeg kan mærke, at det her ikke er barneleg, men et virkeligt job. Det kan man godt glemme i bagedysten, hvor fokus er kager og pynt. Det her er hårdt arbejde, siger Kirsten.

· Mere fra samme kategori ·