Læs også:

Close

NEWS: Ingen Oscar til danske Claes Bang

Nyheder  | 

Italiens regeringsparti erkender nederlag til EU-skeptisk protestparti · Danske Claes Bang til Oscar-uddelingen: “Jeg er rasende” · Tyskland har dannet ny regering · Kommuner har købt ydelser for tusindvis af kroner hos Løkkefonden · Dagens billede: Madonna og Michael Jackson til Oscar-uddelingen i 1991

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Italiens regeringsparti erkender nederlag til EU-skeptisk protestparti

Der er endnu ikke noget endeligt resultat fra parlamentsvalget i Italien, men regeringspartiet Partito Democratico har kastet håndklædet i ringen. Ifølge målingerne står partiet til under 20 procent af stemmerne. Det skriver TV 2.

Partito Democratico må dermed erkende, at de ikke har fået det ønskede valgresultat.

– Det er klart, at det er et valgnederlag for os. Et meget stort og klart nederlag, siger partiets landbrugsminister og vicesekretær Maurizio Martina.

Femstjernebevægelsen, som er et EU-skeptisk protestparti, ser ud til at blive landets største parti med lidt over 32 procent af stemmerne. Partiets mulige sejr skaber glæde hos den britiske EU-modstander Nigel Farage.

– Tillykke med valgsejren i aften til mine kollegaer i Europa-Parlamentet, Femstjernebevægelsen, skriver Nigel Farage på Twitter.

Det endelige valgresultat forventes senere i dag.

Matteo Renzi
Ifølge meningsmålingerne står Partito Democratico med Matteo Renzi i spidsen til et valgnederlag. (Foto: Palazzo Chigi, Visualhunt)

Danske Claes Bang til Oscar-uddelingen: “Jeg er rasende”

Den danske skuespiller Claes Bang og resten af filmholdet fra filmen “The Square” vandt ikke en Oscar ved nattens Oscar-uddeling. Det skriver Ritzau.

“The Square” var nomineret i kategorien for bedste ikke-engelsksprogede film, men prisen blev i stedet overrakt til den chilenske film “A Fantastic Woman”. Det var ikke det, Claes Bang havde håbet på.

– Jeg har det dårligt, det er rædselsfuldt, jeg er rasende, det er noget lort, udbryder den danske skuespiller, da Ritzau snakker med ham i telefonen.

– Nu skal vi lige se showet færdigt, men selv om det er røværgerligt, så klarer vi den, og selvfølgelig skal vi ud og feste, afslutter han.

Claes Bang sammen med sin medskuespiller Elizabeth Olsen i filmen “The Square”. (Foto: Scanpix)

Tyskland har dannet ny regering

Fem måneder efter valget ser det endelig ud til, at Tyskland er klar til at danne ny regering. De tyske socialdemokrater SPD har stemt ja til at danne en koalitionsregering med den tyske kansler Angela Merkels konservative parti CDU og søsterpartiet CSU. Det skriver TV 2.

– Medlemmerne har med et stort flertal fulgt anbefalingen fra partiet – vi har nu klarhed: SPD indtræder i den næste regering, men beslutningen har ikke været let, lød det fra den midlertidige leder af SPD, Olaf Scholz.

33,98 procent stemte nej til at danne en storkoalition.

Efter alt at dømme, kan Angela Merkel præsentere sin nye regering på Forbundsdagen den 14. marts.

Angela Merkel, tyskland, tysk politik, politik, valg
Efter fem måneder kan Angela Merkel endelig danne ny regering. (Foto: EU2017EE, Visualhunt)

Kommuner har købt ydelser for tusindvis af kroner hos LøkkeFonden

LøkkeFonden har igennem længere tid været i fokus grundet sagen om Lars Løkke og de såkaldte kvotekonger. Den sag kan du læse om her. Efterfølgende har flere sat spørgsmålstegn ved, om det er muligt at købe sig adgang til statsministeren gennem donationer til LøkkeFonden. Det skriver Weekendavisen ifølge Berlingske.

Weekendavisen beretter, at LøkkeFonden ikke kun er til velgørenhed, men at den også sælger ydelser til kommuner og skoler for tusindvis af kroner hvert år. Men det er ikke noget, som offentligheden har fået at vide.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra statsministeren, men LøkkeFondens direktør Frederik Meyer oplyser, at der fra fondens side er åbenhed om dialogen med skoler og kommuner. Åbenheden gælder dog ikke for offentligheden, skriver Weekendavisen.

lars løkke, vlak, vlak-regeringen, regeringen, politik, indland, pension, pensionsalder, hæve, flertal, folketinget, venstre, liberal alliance, konservative, socialdemokratiet, dansk folkeparti, df
Lars Løkke Rasmussen har ikke længere formandsposten i LøkkeFonden. Sólrun Løkke Rasmussen, hans hustro, overtog posten, da han blev statsminister. (Foto: Polfoto)

Dagens billede: Madonna og Michael Jackson til Oscar-uddelingen i 1991

· Mere fra samme kategori ·