Læs også:

Close
kamel, botox, skønhedsbehandling, skønhedskonkurrence, miss camel, saudi arabien, konkurrence, festival, botox, læber, kæbe, næse, snyd, diskvalificeret, penggevinst

NEWS: 12 kameler er fældet i botox-skandale i skønhedskonkurrencen “Miss Camel”

Nyheder  | 

12 kameler er fældet i botox-skandale i skønhedskonkurrencen “Miss Camel” · Folk, der jævnligt går til koncerter, har et godt helbred · Hunde indtog gaderne i verdens første FN dyredemonstration · Velgørenhedsmiddag kun for mænd sender chokbølger gennem England · Israel vil smide 40.000 afrikanere ud af landet · Lars Løkke i stormvejr med kvotekonge fra Thyborøn · 1990’ernes største sportsskandale genoplives i vild film

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

12 kameler er fældet i botox-skandale i skønhedskonkurrencen “Miss Camel”

Intet mindre end 12 kameler er blevet diskvalificeret, efter det er kommet frem, at deres ejere har fået sprøjtet botox ind i dyrenes læber, næser og kæber. Ifølge nogle arabiske medier, er der endda blevet udført deciderede kosmetiske indgreb på nogle af dyrene.

Kamelerne skulle have dystet om titlen “Miss Camel” under den årlige King Abdulaziz Camel Festival, men er nu blevet diskvalificeret, efter at dommerne har opdaget, at kamelerne har snydt med giftstoffet, for at se smukkere ud. Det betyder også, at de pukkelryggede skabningers ejere kan vinke farvel til en mulig gevinst på 190 millioner kroner.

Det er andet år, at kamelfestivalen finder sted i den saudiarabisk by Rumah, der ligger godt 160 kilometer øst fra hovedstaden Riyadh. Festivalen varer 28 dage, og ifølge avisen The National vil henholdsvis 30.000 kameler og 300.000 mennesker deltage. Kameler er nemlig vigtige i Saudi-Arabien, og repræsenterer blandt andet den beduinkultur, som landet er bygget på.

Læs også: Fra næste år må kvinder køre bil i Saudi-Arabien

kamel, botox, skønhedsbehandling, skønhedskonkurrence, miss camel, saudi arabien, konkurrence, festival, botox, læber, kæbe, næse, snyd, diskvalificeret, penggevinst
12 kameler er fældet i botox-skandale i skønhedskonkurrencen “Miss Camel”. (Foto: Scanpix)

Folk, der jævnligt går til koncerter, har et godt helbred

En undersøgelse om danskernes sundheds- og sygetilstand fra Aalborg Universitet og Syddansk Universitet peger på, at musik har en positiv indflydelse på vores fysiske og mentale helbred, ikke mindst når det gælder koncerter.

– Undersøgelsen bekræfter det vi ved fra en del udenlandske undersøgelser; at det at deltage aktivt i kulturbegivenheder, her musikbegivenheder, er gavnligt for vores helbred, fortæller professor i musikterapi Lars Ole Bonde fra Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet, der sammen med seniorrådgiver Ola Ekholm fra Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet står bag undersøgelsen.

I alt 14.265 personer har deltaget i undersøgelsen, og her er vurderingen af ens eget helbred bedre hos dem, der jævnligt går til koncerter sammenlignet med dem, der ikke gør.

– Det lader til at tre om året er tilstrækkeligt. Det bliver ikke nødvendigvis bedre af, at du går til ti koncerter. Men nul, en eller to er for lidt, siger Lars Ole Bonde og det undrer ham ikke, at koncerter er gode for helbredet.

– Der er meget stor forskel på at høre musikken, man godt kan lide, på en CD eller på en streamingtjeneste og så gå ud i byen og opleve musikken live. Det er en sanselig oplevelse, der er intens på en helt anden måde. En anden side af det er, at man deler oplevelsen med andre. Det er med til at forstærke oplevelsen, siger han til DR.

galleri, northside, northside 2017, fest, festival, aarhus, konceert, musik, kultur, foto, festivalgæst, festivalgæster
Koncerter er gode for helbredet, så afsted med dig. (Foto: Polfoto)

​Hunde indtog gaderne i verdens første FN dyredemonstration

I går protesterede en gruppe på otte hunde af forskellige racer og størrelser foran FN’s hovedkvarter i New York imod dyreforsøg i kosmetikindustrien. Protesten sker i forbindelse med den Forever Against Animal Testing – en fælles kampagne fra det internationale skønhedsfirma, The Body Shop, og Cruelty Free International, den førende organisation i kampen mod dyreforsøg.

Hundene gik på gaden med protestskilte, bandanaer og små bannere for at vise deres støtte. Demonstrationens mål var at sætte fokus på det faktum, at intet mindre end 80 procent af verdens lande stadigvæk ikke har en lovgivning, der forbyder dyreforsøg i skønhedsindustrien, samt at opfordre forbrugere til at støtte kampagnen ved at skrive under på den globale underskriftsindsamling.

Når underskriftsindsamlingen når 8 millioner, vil The Body Shop og Cruelty Free International overrække den til FN og anmode om en international konvention, som forbyder dyreforsøg i skønhedsindustrien, og som vil beskytte millioner af dyr over hele verden. Indtil videre er der indsamlet 4.1 millioner underskrifter i løbet af det sidste halve år.

Du kan skrive under her.

Bliv klogere på The Body Shop og deres kampagne mod dyreforsøg her : Mød Anita Roddick: Iværksætteren med en social samvittighed

the body shop, forever against animal testing, dyreforsøg, protest, underskriftsindsamling, dyr, dyrevelfærd
Hunde demonstrerer mod dyreforsøg foran FN i New York. (Foto: The Body Shop)

Velgørenhedsmiddag kun for mænd sender chokbølger gennem England

En skandaleombrust velgørenhedsmiddag, hvor det kun var mænd, der havde adgang, har rystet briterne.

To journalister deltog undercover i gallamiddagen, hvor 130 kvinder servicerede 300 mænd. De serverende kvinder var blevet bedt om at iføre sig stumpede kjoler, sort undertøj og “sexede” højhælede sko. Kvinderne blandt andet udsat for sexchikane, befamlinger, forsøg på kys, og blev bedt om at gå parade for mændene.

Mændene er nogle af Englands mest fremtrædende erhvervsspidser, forretningsmænd og politkere. Blandt andre stod David Meller for at arrangemere middagen, han har en bestyrelsesplads i undervisningsministeriet, som han nu er fyret fra. Også viceministeren for børn og familier, Nadhim Zahawi deltog i middagen, men har forklaret, at han gik da kvinderne blev introduceret. Landets udenrigsminister, Boris Johnson, der spillede en stor rolle under Brexit siger selv, at han intet kender til det, men efter sigende skulle der være udlovet en frokost med politikeren ved gallamiddagen.

Den britiske premierminister Theresa May har fordømt middagen og kalder den for “ubehagelig læsning”. Der er indkaldt til hastekrisemøde i regeringen.

Velgørenhedsorganisationen The Presidents Club, der stod bag middagen, og igennem årene har den samlet mere end 200 millioner kroner ind til Great Ormond Street Hospital og Evelina London Children’s Hospital i London, har meddelt, at den lukker i kølvandet på skandalen.

En talsmand for Great Ormond Street Hospital har ifølge BBC udtalt, at man er chokeret over afsløringerne, og at hospitalet nu vil betale mere end fem millioner kroner, som det har fået af Presidents Club mellem 2009 og 2016 tilbage. Evelina London Children’s Hospital vil betale mere end 100.000 kroner tilbage. Det skriver Financial Times.

Læs også: Liste anklager britiske politikere og ministre for seksuelle overgreb

vaæg, stemme, valgafstemning, parlamentsvalg, premierminister, theresa may, de konservative, jeremy corbyn, labour, valg, stemmeurner, mandater, valgresultat, england, brexit
Theresa May har fordømt gallamiddagen. (Foto: Polfoto)

Israel vil smide 40.000 afrikanere ud af landet

Den israelske regering har givet 40.000 afrikanske flygtninge og migranter valgmuligheden om at rejse eller blive fængslet. Som lokkemad sender Israel asylansøgerne afsted med 3.500 dollar og billetten bliver betalt for dem.

Forslaget mødes med demonstrationer, hvor de blandt andet har lavet en ”slaveauktion” for at vise, hvad de mener om den israelske beslutning. Senest har piloter fra det israelske flyselskab El-Al sagt, at de vil nægte at flyve afrikanerne tilbage til Afrika. En gestus, der er mere symbolsk end reel, for selskabet flyver ikke direkte til de lande, som de mange mennesker skal udvises til. En af piloterne skrev på Facebook, at han ikke ville være med til at sende folk i døden.

Årsagen til de store opstande er blandt andet, at de fleste af de 40.000 asylansøgere kommer fra Sudan og Eritrea, og at de skal udvises til Uganda og Rwanda. De kommer altså ikke hjem til deres egne lande som de er flygtet fra. Israel siger, at der er indgået aftaler med Uganda og Rwanda, men det kender de to lande ikke noget til, de byder dog asylansøgerne velkomne i Rwanda og Uganda. De to lande modtager også 5.000 dollar per person de modtager fra Israel. Det skriver TV2.

Læs også: Forstå sagen: Derfor er der konflikt mellem Israel og Palæstina

Lars Løkke i stormvejr med kvotekonge fra Thyborøn

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og fiskeren John-Anker Hametner Larsen er midtpunkter i en sag om et lidt for tæt forhold, en fest og en gave. Årsagen er, at Lars Løkke Rasmussen i sommeren 2016 holdt en gratis ferie i John-Anker Hametner Larsens sommerhus Skagen. Et ophold, som Løkke har forklaret, at han havde fået i fødselsdagsgave af storfiskeren.

I denne uge holdt storfiskeren John-Anker Hametner Larsen så nytårskur for LøkkeFonden, hvor der blev samlet 375.000 kroner ind til fonden, der hjælper udfordrede drenge videre i livet. Det har sat gang i spekulationerne om Løkkes forbindelse til den såkaldte kvotekonge har været for tæt, og endda så tæt, at det har haft indflydelse på statsministerens firskeripolitik.

Kvotekonger er økonomisk stærke fiskere, der opkøber kvoter fra mindre fiskere. Sagen om kvotefiskere er ekstra speget, fordi det sidste år kom frem, at daværende minister for fiskeri Esben Lunde Larsen (V) i sommeren 2016 fik en række forslag til ændringer af kvotereglerne fra Naturerhvervstyrelsen, der skulle stramme op overfor kvotekongerne. Men de forslag holdt Esben Lunde Larsen tilbage for resten af Folketinget. Sagen endte med, at ansvaret for fiskeri blev flyttet over til udenrigsministeriet, hvor Karen Ellemann (V) blev ny minister for fiskeri.

Derfor har Dansk Folkeparti kaldt Lars Løkke Rasmussen i samråd for at forklare sig.

– Der er en hel masse sammenfald, og jeg tænker mit. Hvorfor har det været så svært at få gennemført de her stramninger i forhold til de her kvotekonger, siger Ib Poulsen, der er fiskeriordfører for Dansk Folkeparti til DR.

lars løkke rasmussen, samråd, fiskeri, fiskeripolitik, kvote, fiskerikvoter, kvotekonge,
Er Løkkes forhold tættere med kvotekonge, end statsministeren påstår? (Foto: Ritzau Scanpix)

1990’ernes største sportsskandale genoplives i vild film

I 1994 blev USA og resten af verden ramt af den chokerende nyhed, at en gerningsmand havde opsøgt skøjteløberen Nancy Kerrigan og havde hamret en politistav ind i sportsstjernens knæ.

Skandalen blev ikke mindre, da det kom frem, at det var eksmanden og eksbodyguarden til en konkurrerende skøjteløber, som mange allerede elskede at hade – Tonya Harding –, der havde hyret manden til at overfalde Kerrigan. Harding har siden 1994 benægtet, at hun havde nogen kendskab til eksmanden og bodyguardens plan, ikke desto mindre havde sagen fatale konsekvenser for hendes skøjtekarriere.

Filmen I, Tonya handler om den sag, og er delvist bygget på rigtige interviews, der næsten er for vilde til, at man kan tro på, at de er sket i virkeligheden. Men det er de. Filmen tager udgangspunkt i den omdiskuterede skøjteløber og stiller spørgsmålet igen, her mere end 20 år senere. Vidste Tonya Harding det, eller var hun offer for omverdenens fordomme om hende.

Vi har været inde og se filmen, og du kan læse vores anmeldelse her: Anmeldelse: I, Tonya – skøjteprinsessen, der (måske) fik konkurrentens knæ smadret

· Mere fra samme kategori ·